Přejít na obsah

bastlení

Doporučené příspěvky

Ahoj, nechal jsem se inspirovat uživatelem Perun73 pokusil se zrenovovat ciferník památečních hodinek s kalibrem 50, kde výměna za jiný nepřipadala v úvahu. Postup je jednoduchý, stačí si koupit v potřebách pro modeláře obtiskový papír a aplikační kapaliny. Předlohu, kterou jsem vytvořil v programu CorelDRAW přikládám (nejedná se trasovaný obrázek, ale od základu kreslená předloha). Je optimalizovaná pro tisk při 600dpi na laserové tiskárně. Výsledek není úplně špatný, ale je jasné, že ta reliéfní čísla nejsou úplně ideálně, ale vypínací kapalina udělá svoje a dá se to pak i lehce seškrábnout.

post-38421-0-89724500-1443388880_thumb.jpg

post-38421-0-24780400-1443388881_thumb.jpg

post-38421-0-61978200-1443388881_thumb.jpg

ciferník.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nechal jsem se inspirovat uživatelem Perun73 pokusil se zrenovovat ciferník památečních hodinek s kalibrem 50, kde výměna za jiný nepřipadala v úvahu. Postup je jednoduchý, stačí si koupit v potřebách pro modeláře obtiskový papír a aplikační kapaliny. Předlohu, kterou jsem vytvořil v programu CorelDRAW přikládám (nejedná se trasovaný obrázek, ale od základu kreslená předloha). Je optimalizovaná pro tisk při 600dpi na laserové tiskárně. Výsledek není úplně špatný, ale je jasné, že ta reliéfní čísla nejsou úplně ideálně, ale vypínací kapalina udělá svoje a dá se to pak i lehce seškrábnout.

attachicon.gifobtisk 1.jpg

attachicon.gifobtisk 2.jpg

attachicon.gifobtisk 3.jpg

Skvělá práce!!! :eek:

Odkaz ke komentáři

Rozhodně jsem to sem nedával proto, abych nazlobil vážené Primkaře. Už jednou jsem dostal držkovou za tyhle samé hodinky, když jsem v kontextu se sklíčkem zveřejnil jejich foto. Tehdy jsem vytopený ciferník měl stříklý bílou barvou. No a teď když jsem dal těm památečním hodinkám aspoň trošku kultůru, tak jsem měl takovou radost, že jsem se prostě musel pochlubit 

Přišlo mi to naprosto neškodné. Pokud si myslíte, že to porušuje pravidla, nechť ten soubor moderátor klidně smaže. Ale fakt to za tu práci nestojí, pokud nemáte k hodinkám citový vztah.

Odkaz ke komentáři

Mikefuxi, vypadá to pěkně. Není problém s obtiskem u vystouplých reliéfních číslic na ciferníku?  Obtisk se vytvaruje podle jejich obrysu? Předpokládám, že jsi nastříkal cifr sprejem a pak kreslil reliéfní číslice. Pokud ano, pracoval jsi štětcem, šlo to? To bych asi nezmákl. 

Odkaz ke komentáři

Mikefuxi, vypadá to pěkně. Není problém s obtiskem u vystouplých reliéfních číslic na ciferníku?  Obtisk se vytvaruje podle jejich obrysu? Předpokládám, že jsi nastříkal cifr sprejem a pak kreslil reliéfní číslice. Pokud ano, pracoval jsi štětcem, šlo to? To bych asi nezmákl. 

Vypínací roztok neumí zázraky (použil jsem sadu usazovacího a vypínacích roztoků od Agamy), ale výsledek není tak špatný. Dělal jsem to nadvakrát. Obtisk jsem z vrchu číslic seškrábal, jde to dobře, ale není to nutné. Stejně tak jsem z číslic seškrábal barvu, nic jsem nekreslil, čísla jsou původní. Ale je lepší to dělat ostrým plastovým předmětem. Šroubováčkem nebo nožíkem by se to mohlo poškrábat.

Ale jak už jsem psal, nevymyslel jsem nic nového, stejný postup tu jíž ukazoval Perun73 na Traktorech. Já jsem pouze vytvořil o něco kvalitnější předlohu, ale v této velikosti to stejně není moc vidět.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...