Ropucháč Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Odesláno 4. února 2008 (upraveno) Ahojte, vedel by mi niekto povedat rozdiely a vyhody/nevyhody Hardlex skliciek oproti zafirovemu? Preco ma napr Marinemaster hardlex a Landmaster mal zafir? ma to nejaky zmysel u diverov? /hlavne mi ide o tie vyhody/nevyhody.../ dakujem. Upraveno 4. února 2008 uživatelem Ropucháč
ramon Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Odesláno 4. února 2008 Ropucháč napsal: Ahojte, vedel by mi niekto povedat rozdiely a vyhody/nevyhody Hardlex skliciek oproti zafirovemu? Preco ma napr Marinemaster hardlex a Landmaster mal zafir? ma to nejaky zmysel u diverov? /hlavne mi ide o tie vyhody/nevyhody.../ dakujem. Hardlex = více méně obyč. tvrzené minerální sklo. Méně tvrdé, poškrábe se snadněji než safír. Safír = tvrdý, téměř nepoškrábatelný, ale křehčí, po úderu se tříští (vysype), minerál spíš normálně praskne. Jak se to chová pod tlakem v hloubce při potápění nedokážu posoudit, možná akorát že pod vodou se sklo hůř poškrábe tak je ten safír u diverů možná míň potřeba.
Bobr Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 A je u Marinemasterů opravdu hardlex? Není tam saphlex? Jinak saphlex používaný u některých modelů Seika má podle tvrzení samotné firmy odstranit nedostatký obou typů sklíček - jedná se o tvrzené minerální sklo s naneseným povlakem odpovídajícím safíru. Sklíčko je potom odolné proti poškrábání, ale není křehké.
Jerryl Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Hardlex se mi na normálních Seikách poškrabal velmi rychle, cca 1 rok. Diversy mají výhodu, že mají masivní lunetu, která schytá většinu ran, takže sklíčko je docela dobře chráněný. Obecně bych doporučil safír i přes zmíněnou křehkost, protože je o hodně větší pravděpodobnost, že se poškrábe obyč sklo, než že prdne safírové.
bandicoot Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Na mých 15 let starých oblekových Seikách (Hardlex) takřka denně nošených je jen jedna rýha. Zas tak moc jsem je přitom nešetřil.
Ropucháč Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2008 no v popise Marinemasterov je ze Hardlex
vor Odesláno 7. února 2008 Nahlásit Odesláno 7. února 2008 (upraveno) bandicoot napsal: Na mých 15 let starých oblekových Seikách (Hardlex) takřka denně nošených je jen jedna rýha. Zas tak moc jsem je přitom nešetřil. Diamantovou pastou tu rýhu pěkně vyleštíš za 20 sec.( vyzkoušeno na S. Monster). Upraveno 7. února 2008 uživatelem vor
Návštěvník Kamil Odesláno 7. února 2008 Nahlásit Odesláno 7. února 2008 vor napsal: Diamantovou pastou tu rýhu pěkně vyleštíš za 20 sec.( vyzkoušeno na S. Monster). Kde a za kolik se dá koupit?
vor Odesláno 7. února 2008 Nahlásit Odesláno 7. února 2008 Kamil napsal: Kde a za kolik se dá koupit? Už jsem to tady někde psal, já jsem ji dostal a používá se na leštění ocelových forem v průmyslu. Je to v takové injekční stříkačce, kde koupit nevím.
New Milis Odesláno 7. února 2008 Nahlásit Odesláno 7. února 2008 (upraveno) vor napsal: Diamantovou pastou tu rýhu pěkně vyleštíš za 20 sec.( vyzkoušeno na S. Monster). Ty vole, diamantová pasta na zuby!!!! http://www.vtn.cz/ostatni-nastroje/diamantove-pasty.php Upraveno 7. února 2008 uživatelem New Milis
vor Odesláno 7. února 2008 Nahlásit Odesláno 7. února 2008 New Milis napsal: Ty vole, diamantová pasta na zuby!!!! http://www.vtn.cz/ostatni-nastroje/diamantove-pasty.php To je vono. Já teda tu pastu mám žlutou, ale bude to něco podobnýho.
kobli Odesláno 1. července 2008 Nahlásit Odesláno 1. července 2008 vor napsal: To je vono. Já teda tu pastu mám žlutou, ale bude to něco podobnýho. Mohl by jsi prosím říct, jakým postupem jsi tu pastu použil při leštění a jestli víš jakou má hrubost.... Zjistil jsem, že pasty jsou různé hrubosti a nevím co s tím Pokud by někdo věděl jiný způsob na odstranění škrábanců z Hardlex sklíčka, budů rád když se podělíte o své zkušenosti. M.
Kupa54 Odesláno 2. července 2008 Nahlásit Odesláno 2. července 2008 Díky za tip, diamantovou pastu jsem zatím neznal a řešil jsem to smirkem 1200 až 2000 a Silichromem. Dá to trochu práce, ale s Hardlexem si to taky poradí.
B.F.G. Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Odesláno 3. července 2008 Ideálně mít několik zrnitostí takové pasty. Obecně se barva pasty používá pro identifikaci zrnitosti.
vor Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Odesláno 3. července 2008 Já jsem použil URDIAMANT D3 a D0,7. http://www.urdiamant.cz/
PhoeniX Odesláno 3. července 2008 Nahlásit Odesláno 3. července 2008 Co vím o leštění, ale kovů, tak platí začít leštit s hrubším v jednom směru, potom použít jemnější ale ve směru kolmém na ten předchozí dokud nebudou přeleštěny ty původní stopy po nástroji. Chápete to?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se