Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pokud bych se měl rozhodovat, co z parametrů oželet, tak bych zvolil to "zlacení", protože počítám, že hodinky ke 30. mají vydržet ideálně jako památka napořád, takže bych se vyhnul barvě, která se časem ošoupe a stejně tak i bateriovému strojku (kdo by chtěl najít po pár letech v šuplíku hodinky s vybitou baterií ;) ).

Namátkou jsem našel Hamiltony, který se dají sehnat i v ČR do limitu

http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/viewmatic-auto/h32315152

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

případně s modrým cifrem, který nevím jestli jsou v ČR ofiko

http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/viewmatic-auto/h32315141 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

A nebo Tissoty s powermaticem, protože 80 hodin rezerva nátahu je příjemná vlastnost

https://www.hodinky....CFdVAGwodJ1oCHg

Upraveno uživatelem Miro_CZ
  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Omlouvám se za třetí příspěvek pod sebou, nějak se tady s tím dohaduju, aby to zobrazilo celý post, tak přidávám ještě třetí možnost:

Tissoty s powermaticem, protože 80 hodin rezerva nátahu je příjemná vlastnost

https://www.hodinky.cz/tissot-lady-powermatic-80-t072-207-11-038-00.html?gclid=CLSy28vg9dQCFdVAGwodJ1oCHg

A bude toho určitě i spousta dalšího, pokud se vyhneme barvě  ;)

Odesláno

Já bych, stejně jako petr_cha, oželel hlavně ten automat, protože pokud není dáma zrovna fanda do hodinek (což asi není, jinak by si dávno vybrala), tak automat nemá příliš význam a nějaký solární model udělá víc služby. K tomu zlacení pak jenom tolik, že ani po třech letech běžného nošení značek Seiko a Citizen se nikde nic neloupe. Akorát sklíčko Hardlex (Seiko) a minerál (Citizen) už mají šrámy, byť to není nijak tragické (ale na safír to pochopitelně nemá).

Odesláno

Že by si dáma dávno vybrala, kdyby byla opravdu fanda do automatů, není tak úplně pravda.

Za prvé nevíme, jak dlouho si vybírá. Bude jí třicet, to už si asi mechanické hodinky z dětství a mládí moc nepamatuje. Takže je velká šance, že první setkání proběhlo teprve nyní, a samozřejmě že pokud před jedním-dvěma týdny zjistila, že existují automaty a že by je asi chtěla, tak to si asi za tu dobu nestihne vybrat. 

A za druhé - zkoušel jsi někdy počítat, kolik mechanických modelů se pro ženy nabízí? Možná 1/4-1/5 oproti těm pánským. Plus všechno je to jenom na internetu a ono se to přeci jenom naživo vybírá líp. Plus to, že existují nějaké mechaniky pro ženy neznamená, že se všechny líbí nebo že všechny padnou. 

Odesláno

Jinak osobně bych couvla spíš z požadavku na růžové zlato. Věřím Novákovi, že "zlacení drží", ale jde o to, že se dramaticky rozšíří výběr. 

Odesláno

Aby se člověk z ničeho nic stal fandou automatů ve 30 letech? Možné je samozřejmě všechno, ale osobně tomu příliš nevěřím :) Pokud jde o poměr nabídky pánské/dámské, tak to má svoji logiku, protože ženy vyžadují hlavně bezúdržbový provoz a elegantní vzhled (což více splňuje quartz a bohužel nezřídka fashion style), zatímco mnozí pánové jsou "hračičky" a pro ně je buď ten automat/mechanika, anebo přetechnizovaný quartz se spoustou funkcí. Ohledně požadavku na "zlato" moc nevěřím, že sleví - vidím to u sebe v rodině, kdy jakékoliv jiné, než zlaté hodinky, nemají žádnou šanci. Prostě část žen to preferuje a je zbytečné jim to vymlouvat (vlastně je lepší v rámci klidu to ani nezkoušet :D )

Odesláno

A četl jsi, co napsala: "Se získanými informacemi jsem zatoužila po automatech..."?

Nebylo to zničehonic. Dej jí šanci. 

To, že nabídka pánské/dámské je taková, jaká je, logicky chápu. Chápu, že obchodně je to tak nejlíp nastavené. Spíš jsem se snažila vysvětlit, že to není jako u pánských - "nelíbí se modré, koupíš černé, nelíbí se takové, koupíš makové" - tam je to spíš "nelíbí se makové, nekoupíš nic" - a tudíž "už by si dávno vybrala, kdyby opravdu chtěla" nemusí tak úplně platit. 

Pár tipů na zlaté automaty tady dostala, tak je to na ní. Je velká, sama si rozmyslí, co je pro ni nejdůležitější. Ostatně i kdyby z růžového zlata necouvla, je to její právo, je to ženská a patří k ní ženské doplňky. 

Odesláno

Když už zlato, tak bych osobně šel do nějakých vintážních full gold. Kolem 15k se dají sehnat (alespoň dle aukcí a chrono24) i dámské Seamastery, i v českých antik-bazarech se dá natrefit na pěkné kousky...

Nicméně, nebudou na tahu, a rozumím tomu, že nové hodinky jsou nové hodinky.

Odesláno

Jasně, sama jsem zvědavá, co nakonec bude (jestli se to dozvíme).  

S tím meshem mám u tady těch seiko trochu problém, nějak si ho k nim nedokážu představit. Připadá mi, že jim nejlíp sluší kůže, krokodýl anebo možná ještě ještěrka. Ale třeba mám jenom chabou představivost. Taky bych se bála, že mesh bude mít jiný odstín, než na těch hodinkách, mě osobně by to vadilo. Ale samozřejmě kdyby se trefila, tak by se to tím taky mohlo vyřešit. 

Odesláno

Já bych, stejně jako petr_cha, oželel hlavně ten automat, protože pokud není dáma zrovna fanda do hodinek (což asi není, jinak by si dávno vybrala), tak automat nemá příliš význam a nějaký solární model udělá víc služby. K tomu zlacení pak jenom tolik, že ani po třech letech běžného nošení značek Seiko a Citizen se nikde nic neloupe. Akorát sklíčko Hardlex (Seiko) a minerál (Citizen) už mají šrámy, byť to není nijak tragické (ale na safír to pochopitelně nemá).

Co je to za divnou dedukci? Já jsem se taky rozhodl pro svoje automaty po pročtení pár článků o hodinkách a tak nějak mi došlo, že automat je ten správnej směr, kterým chci jít a to jsem v tý době nebyl žádnej fanda hodinek a kromě Rolexů a Omeg jsem jiný značky ani neznal. 

K tý druhý poznámce, že kdyby byla fanda do hodinek, tak by si už dávno vybrala? :D Myslím, že tady na fóru je dost fandů do hodinek, kteří si nevyberou za celý život a jejich vybírací vlákna jsou značně rozsáhlejší. Takže tady to asi nebude o tom, kdo je větší fanoušek.

A proč pořád někomu rozmlouváte automaty a nabízíte do nekonečna soláry? Chápu, že je to nejracionálnější volba hodinek, ale ne každý, vybírá hodinky čistě racionálně podle technických parametrů v tabulce. Navíc v tomto případě, kdy si tazatelka sama automaty po načtení článků vybrala a může mít v rozpočtu pěkné swiss made i se safírem, průhledným dýnkem a případně i s 80h rezervou nátahu? 

Odesláno

Pridam se k nazoru tech co radi ozelet zlaceni. At si rika o vydrzi kdo chce co chce, porad je to jen vrstvicka nekolik desitek mikronu - staci s nima parkrat nekde jebnout a jsou tam sramy az na podklad a to uz nerozlestis :-).

Automat vs. Quartz je vecne tema. Krome jasnych technickych odlisnosti je tu cosi jako duse nebo jak to nazvat. Hodinky povetsinou nenosime primarne kvuli zjisteni casu. Tesime se z pocitu, ze mame na ruce cosi jedinecneho, precizniho, cenneho. Neco co ukazuje lidskou zrucnost a ma koreny hluboko v minulost se spoustou zajimavych pribehu. Pokud jsou toto jeji pohnutky k nakupu hodinek, quartz je proste mimo misu. Zaroven pokud Janina smysli timto smerem, nevylucoval bych ani rucni natah nebot kazdodeni natahovani hodinek ma nadech ritualu a hracickovsti. Samozrejme pro nekoho je to vopruz.

Treba nam po precteni nasich myslenkovych pochodu Janina zada novou definujici sadu parametru...koneckoncu tricetiny jsou jen jednou za zivot :-).

Odesláno

Rozmlouvat tady růžové zlacení je imho mimo mísu bez ohledu na vlastnosti a trvanlivost zlacení. Co se týká vzhledu, úpravy a materiálu, každý má svoje. V daným případě by se hodinky asi měly líbit ne? A až se ošoupou je důvod koupit další a nebo taky proč by měla mít jen jedny růžový, že jo...

Odesláno (upraveno)

Nooo, tak podnětů k zamyšlení jsem tedy dostala hodně. Nakonec jsem šla cestou asi pro vás nudnou, nicméně to beru jako začátek. Protože limit 15 tis byl i tak vyšponovaný, rozhodla jsem se být rozmarná jen napůl. Od růžového zlacení jsem neustoupila, přeci jen jej nosím už nějakou chvíli a cítím se v něm dobře a i když si za pár let řeknu, že to bylo mimo, beru to jako mladickou nerozvážnost a ženský rozmar který si zatím mohu dovolit. Vzhledem ke své práci atd jsem zvolila decentní (když pominu barvu) tissot everytime, které mé ruce prostě sluší a ladí se zbytkem šperků s tím, že zbytek peněz putuje do kasičky na automaty. Myšlenka automatů mne prostě chytla i po přečtení pár diskusí tady. A než na ty favoritní (zatím Hamiltony) našetřím, třeba mne to růžové zato přejde. Nebo ne. Každopádně jak píše KatkaB - výběr ženských hodinek automatů je opravdu omezený oproti pánským a bohužel pánské mít nemůžu - jsou na mne moc robustní.

Každopádně děkuji za všechny tipy a rady a určitě tu nejsem naposledy.

edit: mnou vybraná Seika se nelíbily dárci, a přestože budou na mé ruce, chtěla jsem aby se dárek líbil oběma :)

Upraveno uživatelem Janina
Odesláno

Nooo, tak podnětů k zamyšlení jsem tedy dostala hodně. Nakonec jsem šla cestou asi pro vás nudnou, nicméně to beru jako začátek. Protože limit 15 tis byl i tak vyšponovaný, rozhodla jsem se být rozmarná jen napůl. Od růžového zlacení jsem neustoupila, přeci jen jej nosím už nějakou chvíli a cítím se v něm dobře a i když si za pár let řeknu, že to bylo mimo, beru to jako mladickou nerozvážnost a ženský rozmar který si zatím mohu dovolit. Vzhledem ke své práci atd jsem zvolila decentní (když pominu barvu) tissot everytime, které mé ruce prostě sluší a ladí se zbytkem šperků s tím, že zbytek peněz putuje do kasičky na automaty. Myšlenka automatů mne prostě chytla i po přečtení pár diskusí tady. A než na ty favoritní (zatím Hamiltony) našetřím, třeba mne to růžové zato přejde. Nebo ne. Každopádně jak píše KatkaB - výběr ženských hodinek automatů je opravdu omezený oproti pánským a bohužel pánské mít nemůžu - jsou na mne moc robustní.

Každopádně děkuji za všechny tipy a rady a určitě tu nejsem naposledy.

edit: mnou vybraná Seika se nelíbily dárci, a přestože budou na mé ruce, chtěla jsem aby se dárek líbil oběma :)

A který? 38 mm nebo 30 mm?

Odesláno

Jsou hezký, chválím ti volbu. S "ženským rozmarem" si hlavu vůbec nedělej. Víš co, kdyby byly růžové a s miliónem skleněných "diamantů", tak by to asi byla jiná, ale tyhle jsou fakt hezký, decentní a jemně ženský. 

A než naspoříš na nějaké pěkné automaty, tak se třeba objeví takové, které ti budou sedět po všech stránkách:-) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...