Americkej Odesláno 20. července 2017 Nahlásit Odesláno 20. července 2017 Zdravím místní vážené osazenstvo, chtěl bych poradit s výběrem hodinek. Převážně na motorkaření, střelbu i práci na zahradě. Takže asi určitě quartz, přeci jen rázy a vibrace zbraní, křoviňáku, motorovky i mašiny mechanikám úplně nesvědčí. Ideálně safír s vnitřní AR a 200 m WR, solar je plus, cifr určitě černý. Raději lunetu. Z něčeho i slevím, hlavní je, aby se mi líbily. Preferuji chronografy, ale ty čitelný, kdy mrknutím oka odečtete čas, subcifry prostě neruší. Velikost 41-45 mm mám 21 cm ruku, za optimum považuju 42 mm. Moc bych si přál, aby bulovy Moony reedice měly lepší WR. Aspoň 10 bar a pak bych tenhle dotaz vůbec nepsal. Líbí se mi moc, hodinky i jejich příběh, cena fajn. Už i ten nepoměr tahu a pouzdra bych rozdýchal. Pak druhý kandidát Seiko solar chrono diver, tady je obrovský plus cena, kdy zvenku se dají pořídit za bůra.https://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-ssc021p1-ssc021p-solar-chronograph-mens-watch.htm No a dál už nevím, nic mne nenapadá. Rozpočet bych rád udržel nízko, řekněme 5-10 tKč, ale kdyby mě něco jó chytlo, tak i ke 20 bych to kousnul. Primárně to budou otloukánky, takže vyšší cena by byla nesmysl. Dík předem za tipy.
People Odesláno 20. července 2017 Nahlásit Odesláno 20. července 2017 přeci jen rázy a vibrace zbraní, křoviňáku, motorovky i mašiny cim viac ruciciek tym vacsia sanca, ze nejaka vypadne, vyvykla sa. Urcite nechrono by som volil.
Sundance Odesláno 20. července 2017 Nahlásit Odesláno 20. července 2017 Osobně mi na motorce hodinky vadí, takže jezdím bez nich, ale kdybych si měl nějaký vybrat tak bych šel zhruba takovouhle cestou: Hamilton Pilot Pioneer Hamilton Khaki Field A jak říká People - čím složitější hodinky, tím větší šance, že se něco po*ere Jo a nedávno tady proběhlo téma o hodinkách na caféčko, tak můžeš mrknout pro inspiraci
olin001 Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 Když se ti líběj bulovy tak co třeba Davosa Race Legend .....
Radimk Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 ty Bulovy jsou skvělé.Ale přikloním se k Peoplovi, na ty aktivity, které jsi vypočítal se mi chrona vůbec nehodí.Šel bych do nějakých vymazlených baterek, ale s jednoduchým cifrem.I ta luneta- pro mě magnet na průšvihy. (Řeči co rýha , to příběh na mě neplatí, je to prostě kur.vení hodinek)Moje rada- rozděl své požadavky na vícero kusů- práce+ motorka, a potom casual chrona na běžné nošení.
Americkej Odesláno 21. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2017 - Davosy jsou moc pěkný, jenomže v nich vidím víc než inspiraci Omega Moony. Tak bych si připadal jak se Steinhartem, navíc 50 m WR je taky zabíjí.- Hamilton, tam si na každém jednom modelu z nabídky najdu něco, co mi nesedí. Vyjímku mají PE, ty si plánuju k 50-ce, můj rok výroby. Modrou chrono verzi 1971, blbě sehnatelnou reedici, původní jsou za randál.- Že chrona maj víc ručiček vím, ale zrovna ty navíc (subcifrový) mají tak titěrnou zanedbatelnou hmotnost, že setrvačnost při rázech u nich bude oproti hlavním trojručkám zanedbatelná. Navíc neplánuji žádnou čínu, ale renomovaného výrobce, kde tak nějak předpokládám kvalitní zpracování, konstrukci i komponenty.- Rozdělit nároky na hodinky se pokouším: Casual chrono mám Sinn 103 ST SA, podle mne jeden z nej chrono designů, (jak jsem byl poučen, pocházející od Dodane). Na takovýto domácí ultra-deep-professional-diving se šnorchlem mám MM300. Rázy boxerovýho dvouválu jsou fakt znatelný, po prvním dni šly 103-ky na servis s vypadlým centrálním šroubkem rotoru. Tedy quartz je nezbytnost.Nový kandidát musí tedy opět doplnit svatou trojici. A vy víte, že je to těžká věc. Takže vážně děkuju za všechny podněty i názory.
Diablo1st Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 Pozeral si v tábore Citizen? Tieto modely by ťa mohli zaujímať:CB0012-057EJW0124-053E
Americkej Odesláno 21. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2017 Nevím proč, ale Citizen, Breitling a Orient mi vadí, ty bych na ruku nevzal. A z Géček jsem vyrostl, i když možná jednou...
Radimk Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 Mě ty chrona přijdou k motorce dost subtilní, to chce něco masivnějšího, hrubšího.. nedá mi to a nabídnu model mé poslední ajkvizice- INOXY od Victorinox. Teda tříručkový model, ale safír WR200m, spousta omáčky kolem o odolnosti, pevná luneta ( ale vyměnitelná??) Mě tam ty chrona prostě nesedí, no..
Americkej Odesláno 21. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2017 No to jsem si rovnou mohl nechat tříručky Traser Super sport, který jsem včera vyhnal z domu. Měl jsem je i v chronu, tam mi zase vadilo stříbrný orámování subcifrů, což mi ztěžovalo odečet, jinak byly suprový.
Cyril Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 Jde taky o to, jak tu potřebu mít hodinky na motorce chápeme. Kdo vyjede a vrací se po xxx kilometrech domů, protože se jel "jen" vyprdět, nebo se vystavit na benzinku na kafe, ten asi fakt hodinky nepotřebuje. O blbnutí na okruhu se nebavím, tam jsou cibule samozřejmě hovadina. Ale pokud mě chtíč, pracovní či jiné úkoly donutí vyjet dál a jsem ne cestě průběžně celej den, nebo i víc, cítil bych se potom bez hodinek trochu nahatej. Jasně, můžu je mít v kufru....ale to není ono. Obzvlášťě, pokud jedu na bobbříkovi, kde je místo na bagáž omezeno jen dvěma malými brašnami. Ale ani do kufrů u GSA nebo Electry se mi hodinky moc cpát nechce...Takže jezdím vždy s hodinkama. Teda kromě nějakýho terénního harcování v Albanii, Rumunsku nebo třeba v Maroku. Pokud hodinky nemám, je mi jako bych vyjel bez mobilu....(na tom mobilu snad časem zapracuju, už mě sere...). Jo a všechny moje motorky vlastně čas ukazjí. Ale hodinky jsou hodinky a proto jsme přeci na Chronomagu. Ne? PAM se nemají rády s rukavicemi a bundami, tak jdou z kola ven. Nejčastěji pak beru kromě mých nejmilejších rolád a Avengerů tyhle...viz foto. Něco přes, většina v limitu.
Radimk Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 (upraveno) nemohl, chronobundus je silnější, než rozum.Edit:Ty Junghansy vypadají dobře! Upraveno 21. července 2017 uživatelem Radimk
Toom Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/94508-racing-style/?hl=vratislavia&do=findComment&comment=1651691
EngineerHack Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 A co Victorinox I.N.O.X ?
instant Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 hodinky na motorku - ziadne alebo MM1000
Conrad Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 (upraveno) Davosa Argonautic A s ETOU 2824 můžeš dělat všechny popsané aktivity bez obav Upraveno 21. července 2017 uživatelem Conrad
Arkham Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Odesláno 21. července 2017 Junkers 6890-2.Sice nemaji lunetu zato odolnou Etu G10 ktera tusim splnuje nejakou MIL normu.
Americkej Odesláno 22. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2017 Junghansy jsou pěkný, jenom už nejsou v nabídce, nikde žádný info.
Jethro Odesláno 22. července 2017 Nahlásit Odesláno 22. července 2017 quartzový Airmany - wr200, safír, příběh - všechno, co chceš a teď je má Šíma v inzerci ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se