Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Názor žádný, logo velmi hezké a např. tyto jsou super:http://cgi.ebay.com/Vintage-Mechanical-Swiss-Watch-ATLANTIC-New_W0QQitemZ180212369652QQihZ008QQcategoryZ31387QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Odesláno (upraveno)
Aky mate nazor na tuto hodinarsku znacku?

D.

Hodinky Atlantic mám po otci. Jsou z roku 1939, koupené v roce 1946. Válku přečkaly u hodináře na slovensku. Jsou vodotěsné a s občasným vyčistěním jdou dodnes. Vodotěsnost byla prakticky vyzkoušena i takovým způsobem, že byly vyprány v automatické pračce v kapse pyžama a následně sušeny na mrazu. Po rozmrznutí normálně šly.

Se současnou produkcí nemám zkušenosti, před časem jsem měl z nostalgie jeden jejich qwarzový model a normálně fungoval dokud jsem nestrčil ruku příliš blízko k magnetu. Poté začaly jít pozpátku a tak jsem usoudil že jim již nelze více ublížit a zkusil jsem je odmagnetovat. Po odmagnetování nešly vůbec.

V současné době mají snad jenom jeden model mechanických hodinek s Etou. Kvalitu provedení si netroufám posuzovat.

Upraveno uživatelem bedan
Odesláno

Já bych dodal, že jejich popularitu vyrobili hlavně Poláci. Jinak průměrné hodinky se do Polska dlouho dovážely a dodnes jsou tam velmi populární. Pro ně jsou Atlantic synonymem švýcarských hodinek.

• Po roku...
Odesláno

Dalsi variace na TH Carera chrono. Svou typickou cervenou sipkovitou rucicku vterinovky predelali na chronografovou a vterinovku udelali tak neviditelnou, jak to jen slo. Spojeni subciferniku je zajimave. Co se mi ale vylozene nelibi jsou hodinove indexy.

• po 4 týdnech...
Návštěvník Snow
Odesláno

Od té doby co předvedl NIGHTinGALE svůj poslední úlovek ze stáje Atlantic, začínám se o firmu trošičku zajímat. Myslím si, že by ceny mohly být zajímavé, strojky nejsou k zahození Valjoux 7750 je dobrý stroj o ETĚ 2892-2 darmo mluvit. 

Odesláno
Novinka - Atlantic Worldmaster Big Original

42mm, safir s AR, WR 50m, ETA 2895-2, LE 1888 ks.

Ty jsou hodně povedený, krásný retro kousek. Perfektní oblekovky.

Líbí se mi font datumovky - vypadá, jako by korespondoval s indexy, paráda.

Akorát bílý podklad to trošku ruší. Kdyby byl stříbrný (jako ciferník), to by byla teprve paráda.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...