Gorg Odesláno 13. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2008 Steinharty jako jeden z mála nemám. Jsou to podle mě krásně koncipované a vyvážené hodinky, pro mě však příliš veliké, počkám tedy na menší. Unitasů mám několik, nejraději teď ten, který je v transportním plastovém boxu. Ten si natahuju a dívám se, jak je hezký, možná ho časem do nějakého pouzdra dám, ještě uvidím. V těch normálních verzích je to ale tuctovka. V porovnání s mnoha kalibry starších kapesních hodinek je to ale technickej purismus. Mě se líbí chronometrový stroje, bicí se stopkami a podobné blbosti, tam je té estetiky víc. Jasně, že nový Unitas chodí přesněji a je odolnější, ale krása těch strojů konce 19 století se překonat nedá. A kdyby, tak to nikdo nezaplatí. Hezký Steinhart je ta malá limitka, má sekundenstop, mikroregulaci, pěkný natahovací kola. Kdyby stál ne 1200, ale 500 EUR, tak si ho koupím. Takhle bych si radši koupil za stejný chechtáky třeba starý Gondola od Pateka, nebo DDR kalibr od Omegy.... A krásně dodělanej a pečlivě vymakanej Unitas má Maurice Lacroix. Jo a číňaňi už dělaj i skeletovej Unitas, je hezčí, než v Evropě předělávaný origo Unitase. Dám ukázky, co se s Unitasem dá udělat a jak blbá kombinace lidi napadne.... http://cgi.ebay.de/german-made-pilot-s-wat...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.de/MARINA-MILITARE-Unitas-...1QQcmdZViewItem Co se steinhart týče, jsem sám zvědav na BII. Souhlasím, že staré stroje mají sakra něco do sebe. Sám se kochám nad mými pendlovkami. Styl altdeutsch se strojem Gustav Becker. Člověk jen žasne, jak jsou přesný!! Je to fakt neuvěřitelný. Často si podle nich seřizuji primky Jinak co se estetiky starých kalibrů týče, to je samozřejmě úplně jiné kafe...taky ten podíl ruční práce.... Ohledně limitky...je moc pěkná, ale nemám rád ukousnutá čísla. Možná to ale naživo to bude vypadat jinak. Ok, tak díky za info...kdybys věděl o nějakým pěkným článku o unitas, dej prosím vědět. Moc jsem toho nevygooglil. Díky ahoj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jcamek Odesláno 15. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2008 běžně nosím hodinky pod 40mm....Velikost není problém. Foceno mobilem...sorry za kvalitu Jaký máš obvod zápěstí? Vážně o Steinhartech uvažuji, ale troch se bojím, že mám moc "tenkou" ruku:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 16. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2008 Moc to sem nepatri, ale porovnani svitivosti...Luminova vs Tritium No, jak je videt, tak se z pocatku luminove nic nevyrovna, ale uz po hodine je to slabe... Nesnazim se srovnavat nesrovnatelne, ale jen tak ze zajimavosti.... Vyzkousel jsem moje b-uhr nasvitit svitilnou s bilyma LEDkama....mohl jsem si pak pri hodinkach skoro cist www.pilotswatch.nl/Pages/Watches/h3_p6500.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 trochu o těch hodinkách uvažuju...jeden dotaz: Jaký je materiál číselníku?? Nevypadají v reálu moc "papírově"? Zdá se mi, že není moc "plastický"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 (upraveno) trochu o těch hodinkách uvažuju...jeden dotaz: Jaký je materiál číselníku?? Nevypadají v reálu moc "papírově"? Zdá se mi, že není moc "plastický"... Ano vypadají papírově. Je tam bílá luminova. Takže číslo má určitou "výšku" jen samotného nátěru. Ale safír je mírně konkávní... Pokud se ti líbí plastický ciferník, b-uhr není tvoje volba Koukal jsem na různý fotky IWC Big pilot (i z profilu) a ciferník vypadá úplně stejně papírovej, takže to není chyba, ale vlastnost. Historická předloha, je historická předloha...to se okecat nedá Upraveno 18. června 2008 uživatelem Gorg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 já vím, ale když já musím musím, musím!!! Zatím, jediné co mě brzdí, je nedostatek dámských Steinhartů estella. To mi přijde jako pěkná dvojka do rodiny... Kubson ze mě asi zblázní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 já vím, ale když já musím musím, musím!!! Zatím, jediné co mě brzdí, je nedostatek dámských Steinhartů estella. To mi přijde jako pěkná dvojka do rodiny... Kubson ze mě asi zblázní... Já myslím že Kubson jako obchodník naopak jásá a říká si, jen ať to těm bláznům vydrží co nejdýl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 Jsem na tom naprosto stejně, B-Uhr na cestě a Estelly v nedohlednu ... Ale já je chcu!! Nejpozději za osm měsíců!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 Jsem na tom naprosto stejně, B-Uhr na cestě a Estelly v nedohlednu ... Ale já je chcu!! Nejpozději za osm měsíců!! No já když jsem obdržel b-uhr, moje partnerka se podívala dovnitř a vyslovila myšlenku, že by v balení za takový peníze mohl být schovanej dárek pro partnerku, aby jí to nebylo líto. Jako myšlenka dobrá...měla na mysli asi šperk, ale já myslím, že líbivý levný dámský quartz do ceny a je to...samozřejmě dvě balení cena s a bez... záleží jak to kdo má...Kubo co ty na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 (upraveno) no jo ale to by mi doma asi moc neprošlo.. Momentálně jsem to vyřešil Primkama, perleťový číselník, kulaté chromované pouzdro, NOS stav, bílý pásek, prostě paráda. Hlavně to tiká... "to je paráda...." A zlatý Londony jsou doma v šuplíku. Upraveno 18. června 2008 uživatelem Radimk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 (upraveno) A kubson už neposílá medvídky? Pro manželku akorát Mno já v nejhorším koupím taky baterky, ale kdyby se vyskytla nějaká alternativa k Estellám, nebo by se jich někdo chtěl zbavit ... vidím to na nové vlákno Upraveno 18. června 2008 uživatelem Churchill Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 (upraveno) A kubson už neposílá medvídky? Pro manželku akorát Mno já v nejhorším koupím taky baterky, ale kdyby se vyskytla nějaká alternativa k Estellám, nebo by se jich někdo chtěl zbavit ... vidím to na nové vlákno Já ještě přidám jeden OT než založíte to vlákno: Estelly jsou mimořádně povedený kousek, přítelkyně se do nich po prvotní nedůvěře (dostala je pod stromeček) vyloženě zakoukala. Hodinky samotné se ustálily na hezkých 7 s denně, takže Sellita, jako suplent ETA strojků, funguje jak má. A s tou náhradou za ně to asi nebude úplně jednoduchý, protože jsou fakt krásný. Někdy si říkám, že bych je s jiným páskem možná nosil i já Luminiscence ve velkých plochách ruček nádherně svítí a umístění číslování stylem 12 4 6 8 vyvolává v okolí náležitou pozornost. Prostě doporučuju počkat : Upraveno 18. června 2008 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 Nemá někdo informovaný zprávu o B-UHR II ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 Nemá někdo informovaný zprávu o B-UHR II ??? Mrkni se tady, cekatelu je vice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 Ano vypadají papírově. Je tam bílá luminova. Takže číslo má určitou "výšku" jen samotného nátěru. Ale safír je mírně konkávní... Pokud se ti líbí plastický ciferník, b-uhr není tvoje volba Koukal jsem na různý fotky IWC Big pilot (i z profilu) a ciferník vypadá úplně stejně papírovej, takže to není chyba, ale vlastnost. Historická předloha, je historická předloha...to se okecat nedá Malinko musim nesouhlasit.. pod silnýma bodovkama je číselník B-Uhr parádní! Nevim jak to popsat, ale jakoby se lehce třpytil. Nicméně s IWC Big Pilot ve WG se nedá srovnat. Jenom s ocelovou verzí, ta má čáselník "obyčejnej" a vypadá fakt stejně jako u Steinhartu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gorg Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2008 Malinko musim nesouhlasit.. pod silnýma bodovkama je číselník B-Uhr parádní! Nevim jak to popsat, ale jakoby se lehce třpytil. Nicméně s IWC Big Pilot ve WG se nedá srovnat. Jenom s ocelovou verzí, ta má čáselník "obyčejnej" a vypadá fakt stejně jako u Steinhartu. Bingo a tu nerez jsem právě myslel. Jasně, že jsem viděl fotky big pilot i s plastickejma indexama...ale to nebyla ocel, ale platina, zlato a jiný materiály. Variant Big pilotů je fakt spousta. Přesto je super, že tady můžeme big pilot a steinhart b-uhr vůbec srovnávat. Je jasný, že IWC je jiná liga. Ale stejně si myslím, že se tyhle hodinky Steinhartovi fakt povedly. Jsem s nima spokojenej moc! Pro škarohlídy srovnávat samozřejmě do "jisté míry". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 19. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2008 Nemá někdo informovaný zprávu o B-UHR II ??? dostal jsem zprávu, že by jim z výroby měly dorazit dnes nebo zítra... pár jich objednám, tak jestli někdo máte předběžně zájem, ozvěte se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 19. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2008 No já rád počkám bo fakt stojí za to, jen prostě není žádné světýlko na konci tunelu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 19. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2008 Já ještě přidám jeden OT než založíte to vlákno: Estelly jsou mimořádně povedený kousek, přítelkyně se do nich po prvotní nedůvěře (dostala je pod stromeček) vyloženě zakoukala. Hodinky samotné se ustálily na hezkých 7 s denně, takže Sellita, jako suplent ETA strojků, funguje jak má. A s tou náhradou za ně to asi nebude úplně jednoduchý, protože jsou fakt krásný. Někdy si říkám, že bych je s jiným páskem možná nosil i já Luminiscence ve velkých plochách ruček nádherně svítí a umístění číslování stylem 12 4 6 8 vyvolává v okolí náležitou pozornost. Prostě doporučuju počkat : Fotečky super, moc pěkný pokoukání, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 22. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2008 Bingo a tu nerez jsem právě myslel. Jasně, že jsem viděl fotky big pilot i s plastickejma indexama...ale to nebyla ocel, ale platina, zlato a jiný materiály. Variant Big pilotů je fakt spousta. Přesto je super, že tady můžeme big pilot a steinhart b-uhr vůbec srovnávat. Je jasný, že IWC je jiná liga. Ale stejně si myslím, že se tyhle hodinky Steinhartovi fakt povedly. Jsem s nima spokojenej moc! Pro škarohlídy srovnávat samozřejmě do "jisté míry". Jasan, jenom jsem teď nemluvil o indexech, ale čistě o ploše ciferníku a jeho materiálu. A náhodou mi vůbec nevadí, že tady srovnáváme pro někoho nesrovnatelný hodinky. Já bych do Big pilotů za 300t nešel, ani kdybych ty prachy měl. A rozhodně taky neberu B-Uhr jako nějakou napodobeninu Big pilotů od IWC. Fakt se povedly a můžu jenom doporučit! A myslim že v menším provedení to nebude ono... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se