Varadero Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 Onion napsal: Já radši něco co můžu každodenně nosit... Tak to ja kazdopadne taky. A tvoje zbirka je opravdu paradni. Poradis mi jeste prosim, jak spravne oznacovat zmineny stredni kruh na ciferniku. Omlouvam se za dotaz, ale nechci vypadat jako trubka
Onisan Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 jako trubka vypadat nemůžeš... jak se zdá, označil si ho dobře, když i já pochopil o čem mluvíš
Varadero Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 Onion napsal: jako trubka vypadat nemůžeš... jak se zdá, označil si ho dobře, když i já pochopil o čem mluvíš
Gorg Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 Onion napsal: Nemám manželku a proto je na tom snímku jen zlomek Nevím, zda nebyl nějaký původní záměr , ale v praxi žádný zjevný rozdíl nebyl... .. Onione, máš rád stejné hodinky a rovněž jsi svobodomyslný....?
Onisan Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 Líbí se mi design těch let kdy vznikaly B-Uhren, Kampfschwimmery, Lindberghy...
mischa Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 cody: díky za zajímavej návod. A teď si představ, že manželka/ přítelkyně jednoho dne přijde a řekne: " Miláčku, víš, byl tady nějakej pán a ptal se , jestli nemáme doma nějaký zbytečný hodinky, no a víš, co se mi podařilo? Prodala jsem mu za 2000 ty Tvoje Laca, co jsi koupil za 1500. Viď, že máš radost, jak jsem šikovná?"
lib Odesláno 18. září 2008 Nahlásit Odesláno 18. září 2008 mischa napsal: cody: díky za zajímavej návod. A teď si představ, že manželka/ přítelkyně jednoho dne přijde a řekne: " Miláčku, víš, byl tady nějakej pán a ptal se , jestli nemáme doma nějaký zbytečný hodinky, no a víš, co se mi podařilo? Prodala jsem mu za 2000 ty Tvoje Laca, co jsi koupil za 1500. Viď, že máš radost, jak jsem šikovná?" Kdyby u nás byl "nějakej pán", tak se mi nebude probírat v hodinkách, ale ..." A manelka nebo přítelkyně by si učitě nodovolily prodat moje hodinky. Alespoň doufám. Nedávno jsem měřil odchylku při odložení hodinek "Back down" a manželka mi je při utírání prachu (a já si až do rána nevšimnul) přeložila na pozici "Crown down"!!! No je to normální???!!! Jsem to musel všechno opakovat!
Onisan Odesláno 19. září 2008 Nahlásit Odesláno 19. září 2008 Normální to není, to máš pravdu... tohle opravdu normální člověk nedělá.... ale o manželce jsem nemluvil...
cody Odesláno 19. září 2008 Nahlásit Odesláno 19. září 2008 mischa napsal: cody: díky za zajímavej návod. A teď si představ, že manželka/ přítelkyně jednoho dne přijde a řekne: " Miláčku, víš, byl tady nějakej pán a ptal se , jestli nemáme doma nějaký zbytečný hodinky, no a víš, co se mi podařilo? Prodala jsem mu za 2000 ty Tvoje Laca, co jsi koupil za 1500. Viď, že máš radost, jak jsem šikovná?" To by ji strach nedovolil!!! Teda alespon doufam
polifka Odesláno 27. září 2008 Nahlásit Odesláno 27. září 2008 Pánové, při své nekonečné skromnosti si dovoluji přihhlásiti mezi nositele hodinek této značky. Díky patří Kubsonovi za to, že to s mou netrpělivostí vydržel a dodání je poslal za mnou (medvídci jsou super - sklidili úspěch). To Baker: na mou útlou ručku je 47mm super a Omegy, které jsem ti ukazoval jsou jako dětská hračka.
Baker Odesláno 27. září 2008 Nahlásit Odesláno 27. září 2008 polifka napsal: To Baker: na mou útlou ručku je 47mm super a Omegy, které jsem ti ukazoval jsou jako dětská hračka. To se ani nedivim, mas talpu jako medved Gratuluju k novemu stroji, k Tvemu konicku si ani jine nedokazu predtavit.
mip Odesláno 27. září 2008 Nahlásit Odesláno 27. září 2008 Zdravim. Jak vidim tak tady má Steinharty skoro každý. Nevíte náhodou někdo, jestli se model Aviation vyrábí s modrým podkladem ciferníku? Ve specifikacích je vždycky černá, ale na webu výrobce jsou fotky, kde to vypadá jako modrý ciferník a hnědý řemínek. Stejné fotky má převzaté Kubson na chronoshopu. Mě se ty hodinky moc líbí, ale většinou nosim k džínám hnědé boty, takže v černé by to nebylo ono. Kdybyste někdo věděl, díky za info.
milosh Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 Ach joooooooo Tak se mi dneska hodinky docista zblaznili. Posledni dva dny se zacali predbihat o hodinu denne a po poslednim natezeni jedou nepred 20 vtrerin za minutu. Sice by mi to v praci mozna rychlejc uteklo, ale asi by to neproslo. Budu muset pohledat zarucat a poslat je zpatky at jim domluvej.... A to se k nim chovam tak pekne
Gorg Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 milosh napsal: Ach joooooooo Tak se mi dneska hodinky docista zblaznili. Posledni dva dny se zacali predbihat o hodinu denne a po poslednim natezeni jedou nepred 20 vtrerin za minutu. Sice by mi to v praci mozna rychlejc uteklo, ale asi by to neproslo. Budu muset pohledat zarucat a poslat je zpatky at jim domluvej.... A to se k nim chovam tak pekne Jeje, dej pak prosim vedet, co jim bylo...at jsem pripraven na nejhorsi...
Churchill Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 milosh napsal: Ach joooooooo Tak se mi dneska hodinky docista zblaznili. Posledni dva dny se zacali predbihat o hodinu denne a po poslednim natezeni jedou nepred 20 vtrerin za minutu. Sice by mi to v praci mozna rychlejc uteklo, ale asi by to neproslo. Budu muset pohledat zarucat a poslat je zpatky at jim domluvej.... A to se k nim chovam tak pekne Asi před 10 dny se mi stalo něco podobného. Zastavili se přes víkend, natáhl jsem je, seřídil a za cca čtvrt hoďky ukazovali asi o 12 minut víc. Tak jsem je nechal doma a druhý den po návratu z hokny jsem je seřídil a už jeli normálně. Od té doby zase pohoda ...
milosh Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 Kolega z prace si kupoval primo u Steinharta model Military UT. Zacali delat to samy, poslal jim je na reklamaci. "Gunter" mu je poslal po tejdnu zpet, ze je "uhrmacher" posteloval. Chvilku pohoda a zacali delat to samy. Tak je vymenil za nove a jako kompenzaci za postovne pridal dva remeny dle vyberu. Celkem sranda byla korespondence. Pro pobaveni to sem kdyztak postnu. Jinak ty svoje sem dnes posilal do Chronoshopu na zkouknuti. Holt musim zabavit manzelce ty svoje Speedmastery od Cybera co mi zrekvirovala
RadekB Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 To mně teda vystrašilo (ta spolehlivost), mám je objednaný od kubsona. Měl jsem za to, že je tento kalibr spolehlivý, když už se vyrábí tolik let... .
kubson Odesláno 20. října 2008 Nahlásit Odesláno 20. října 2008 počet reklamací u steinhartu nevybočuje z normy
šíma Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2008 Tak se sešel měsíc s měsícem a mě je pořád jasnější, že vlastnictví hodinek Steinhart NAV B-Uhr mě, tak jako mnoho zde přítomných postižených, nemůže minout. Už když jsem je poprvé uviděl, chytil mě Maalström, nejdřív lehce a nenápadně, ale teď už se řítím obrovskou rychlostí po spirále a už pomalu vyťukávám na mobilu číslo 739 584 199. Po té, co jsem se začal zajímat o tuto královskou kategorii časomíry jsem zjistil, že už vlastně dva nepříliš vzdálené zástupce tohoto stylu mám, takže to jistě není momentální poblouznění, ale srdeční volba. Na prvním obrázku jsou SWISS MADE Quartz TELLUS 42 mm s funkcí GMT na 22 mm řemenu Hirsch Liberty, na druhém ROSSIA MADE hand wind AVIATOR 43 mm na řemenu Di-Modell od Kubsona. Takže zadání znělo : Teď do třetice něco (v rámci možností) pořádného. Výsledky teoretické přípravy a studia nejrůznějších podkladů a článků převážně na internetu bych shrnul asi takto. Původní hodinky B-Uhr z třicátých a čtyřicátých let minulého století, jako pracovní časomíra posádek letadel za IIWW, byly ryze funkční, což znamenalo především : 1) Velké ocelové pouzdro a ciferník asi tak do 55 mm průměru 2) Přehlednost, čitelnost a žádné zbytečné nápisy a údaje 3) Fosforeskující ručky a indexy 4) Velká korunka pro možnost nátahu v rukavicích 5) Pevný, bytelný a hlavně dostatečně dlouhý kožený řemen pro upnutí přes kombinézu Jejich výroba byla velkosériová a spotřeba veliká. Po mnoha desetiletích se k tradičním výrobcům (IWC, Stowa, Laco atd.) přidali další a v současné době jen málo značek nemá ve své nabídce něco, co by se více, či méně nepodobalo stylu ?pilot?. Současné hodinky ?pilotního? stylu používají quartzové strojky, automaty (obvykle ETA 2824) i hand wind (obvykle Unitas), čím se nijak neliší od ostatní produkce. Velikost se trochu zmenšila (i když průměr 55 mm je stále k dispozici ? např. Revue Thommen apod.), černý ciferník, velká korunka, svítivost, charakteristické ručky, čísla a indexy včetně nýtovaného řemenu zůstaly. Ovšem je málo výrobců odolalo nutkání (a samozřejmě i trendu) se pod průhledným dýnkem nepochlubit dekorovaným strojkem, či využít funkce ukazatele datumu. Nijak výrazně to nekritizuji, jen mě trochu mrzí, že v dnešní době vypadá hodně hodinek zezadu v postatě stejně ? pod průhledem je automatická či manuální ETA, Molnija apod. (foto 3, 4). Nemyslím si, že některé z původních již jmenovaných firem mají po uplynulých plus mínus sedmdesáti letech a nezadržitelném postupu globalizace mnoho společného s těmi současnými, takže Steinhart, i když není primárním výrobcem B-Uhr, mi nijak nevadí a navíc vše, včetně stovek pozitivních ohlasů nejen tady na fóru jasně říká, že má vynikající poměr výkon/cena a nelze v podstatě šlápnout vedle. Pomalu se dostávám k své volbě. Jsem zastáncem názoru, že člověk by si měl pořizovat hodinky přibližně stejné velikost, takže volím 44 mm. Výběr je tím zúžen pouze na dva typy, automat a manuál : 1) Automat (foto 5) ? zřejmě nejvěrnější replika, bez nápisů, centrální sekunda, minuta, hodina, indexy, čísla a nic víc. Strojek s ručním nátahem nahradil automat, tlustý nýtovaný řemen jak má být, dýnko je plné, neprůhledné. Gravírovaný pilot, i když prý vypadá jako předseda velkého lidového churalu, nemá Německou kuklu atd., mi nevadí. Pořád jsou všechny současné B-Uhr replikami válečných modelů a pro mě silueta pilota na zadní straně hodinek představuje především památku a vzpomínku na muže, kteří měli tu smůlu, že se narodili jen několik desetiletí před námi a museli tak snášet hrůzy a utrpení války. 2) Manuál (foto 6) ? méně se drží původní předlohy, ale subjektivně asi hezčí a opticky vyváženější, malá sekunda na deváté hodině vychází z konstrukce strojku Unitas. Průhled na strojek je krásný, ale řadí hodinky do davu ostatních, takto provedených. Nejsem ještě stoprocentně rozhodnutý, ale v současnosti u mě mírně vyhrává č. 1 z jakési těžko vysvětlitelné nostalgie (možná pro mých 25 % německé krve, nebo že můj strýc byl dva roky (1943 ? 1945) s Wehrmachtem ve válce a opravdu si užil svoje, kdo ví). Omlouvám se, nějak jsem se rozkecal. Jdu volat Kubsona? 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se