midloch Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Poslední dobou z UPC neustále opruzují s nabídkou digitálních služeb, že údajně se bude analog vypínat. Služba je samozřejmě sražší a je potřeba si ještě pořídit set top box. Když jsem operátorce řekl že mám doma 5ks TV tak mi samozřejmě neporadila co s tím. Nemáte někdo zkušenost a nevíte co je na tom vypínání pravdy?
Honza49 Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 midloch napsal: Poslední dobou z UPC neustále opruzují s nabídkou digitálních služeb, že údajně se bude analog vypínat. Služba je samozřejmě sražší a je potřeba si ještě pořídit set top box. Když jsem operátorce řekl že mám doma 5ks TV tak mi samozřejmě neporadila co s tím. Nemáte někdo zkušenost a nevíte co je na tom vypínání pravdy? Prý v roce 2012, ale některé oblasti rychleji.
KGrob Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Myslím, že do plošného nasazení digitální TV ještě nějakej pátek odezní...To je jako v marketech velikonoce v lednu. Nechtěj být předběhnuti alternativními poskytovateli......rada: "poslat do prdele"
JJ Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Moment, já asi něco nechápu - jak se vypnutí *radiového* analogového TV vysílání dotkne kabelovek? :-O Kabelovka snad bere od TV stanice čistý video feed (který je beztak nejspíš už dnes plně digitální) a v jakém formátu ho nacpe do svých drátů je tedy čistě její věc, ne? Nebo i na tohle vymyslel pilný kocourkovský úředník nějaké opatření? U nás v Pardubicích chodili s nějakou supervýhodnou nabídkou po bytech. Chudák člověk nemohl pochopit, že na TV nekoukáme a dokonce ani bednu nevlastníme.
Pepino65 Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Jestli nemusíš, tak to neber Midlochu, set-top-box dostaneš 1 ks gratis, každý další za úplatu cca 200 měsíčně. Datový tok je tuším 32 kbit/s, takže výhody zlepšení obrazu jsou vniveč, HDTV nebo HDTV ready je tudíž tak na vytření prostoru mezi hemoroidy. Jejich st-box + karta funguje pouze na UPC, takže k satelitu je to k ničemu. Jinak někde jsem viděl mapu vypínání, po Domažlicku následuje zbytek Plzeňského a Karlovarský kraj, tuším někdy v květnu nebo červnu letošního roku a pak po směru hodinových ručiček dále až do konce roku 2010. Potom si nastražím anténu do Německa a na zdejší shitové služby jim zvysoka .... Jinak u digitálu UPC snad musí být Windows, obraz se občas svévolně zastavuje, kostičkuje, nejdou přepnout kanály a tak musím st-box restartovat. Co dodat.
letec Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Pepino65 napsal: Jestli nemusíš, tak to neber Midlochu, set-top-box dostaneš 1 ks gratis, každý další za úplatu cca 200 měsíčně. Datový tok je tuším 32 kbit/s, takže výhody zlepšení obrazu jsou vniveč, HDTV nebo HDTV ready je tudíž tak na vytření prostoru mezi hemoroidy. Jejich st-box + karta funguje pouze na UPC, takže k satelitu je to k ničemu. Jinak někde jsem viděl mapu vypínání, po Domažlicku následuje zbytek Plzeňského a Karlovarský kraj, tuším někdy v květnu nebo červnu letošního roku a pak po směru hodinových ručiček dále až do konce roku 2010. Potom si nastražím anténu do Německa a na zdejší shitové služby jim zvysoka .... Jinak u digitálu UPC snad musí být Windows, obraz se občas svévolně zastavuje, kostičkuje, nejdou přepnout kanály a tak musím st-box restartovat. Co dodat. jo to mi mluvíš z duše..... mám taky STB ještě od Karnevalu a musím říct že je to na ho.... nemá ani HDMI výstup (údajně pro ochranu autorských práv) a pořád to nejede tak jak by mělo...... jedinná výhoda je,že s tím digitálem máš i normální signál který můžeš pustit do druhé televize...ovšem to máš bez HBO ,očka a dalších kanálů co nejsou v analogové nabídce.
midloch Odesláno 13. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Docela mě štve že tě nutí do něčeho co nechceš a nepotřebuješ, jinak jak psal JJ, před časem nám zmizelo Óčko, pak jsem četl, že Óčko začalo vysílat jak digitálně tak i analagově ale UPC aby tlačilo lidi do dražšího digitálu přestalo analog vysílat, což se Óčku nelíbí, ale nic s tím neudělá. Zatím na ně kašlu, ale asi se budu muset potupně zohnout až mně vypnou moje oblíbené dokumentární kanály
JJ Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Však až naštvou dost lidí, tak někdo přijde s lepší alternativou. Tedy pokud do toho nezačne strkat rypák stát. No a bez televise se také žít dá.
Valachus Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Pred 5 minutami u nas zvonil jeden blbec od UPC a nemohl pochopit ze mame vsechno preu O2, sice to stoji money ale funguje to krasne, internet bez problemku, televizka taky, vsechno jeden ovladac, navic ta jejich videoteka taky krasa, sice ty prachy ale nez se trmacet do pujcovny tak radsi tech par kacek priplatim:D stejne je zazrak jak se obyc telefonnim kablem da tahat vsechno
midloch Odesláno 13. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Valachus napsal: Pred 5 minutami u nas zvonil jeden blbec od UPC a nemohl pochopit ze mame vsechno preu O2, sice to stoji money ale funguje to krasne, internet bez problemku, televizka taky, vsechno jeden ovladac, navic ta jejich videoteka taky krasa, sice ty prachy ale nez se trmacet do pujcovny tak radsi tech par kacek priplatim:D stejne je zazrak jak se obyc telefonnim kablem da tahat vsechno Mně dneska operátorka na lince UPC tvrdila, že od O2 k nim přechází nejvíc naštvaných zákazníků, prý že jim to tam moc nefunguje...
Drummer Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Máte někdo tip jak převést digitální programy od UPC do stávajícího koaxiálního rozvodu? Nechci žádný set-top-boxy a mám jen analogové tunery.
havran Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Na mě to zkoušeli před Vánoci. Rovnou se k nám chtěl drze objednat technik, že prý po Novým roce analog už nebude a že nám musí nainstalovat set top box. Podíval jsem se na internet a kupodivu jsem tam uviděl nabídku analogu. Když jsem se ( po velké době a pořádným vzteku " nezavěšujte prosím ..." ) konečně dovolal na jejich linku, tak z nich vylezlo, že se to týká pouze prémiových kanálů. Na druhou stranu s internetem naprostá spokojenost.
letec Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 havran napsal: Na mě to zkoušeli před Vánoci. Rovnou se k nám chtěl drze objednat technik, že prý po Novým roce analog už nebude a že nám musí nainstalovat set top box. Podíval jsem se na internet a kupodivu jsem tam uviděl nabídku analogu. Když jsem se ( po velké době a pořádným vzteku " nezavěšujte prosím ..." ) konečně dovolal na jejich linku, tak z nich vylezlo, že se to týká pouze prémiových kanálů. Na druhou stranu s internetem naprostá spokojenost. Taky jsem volal na zákaznickou linku.....čekejte jste na 56 místě v pořadí.... no a po dvaceti minutách jsem poskočil o 9míst a byl o znatelný peněžní obnost chudší...jsou to parchanti. Internet mám od nich 4roky, ale v pondělí jsem ho zrušil......přecházím ke Grapu SC ,menší peníz a dvakrát rychlejší připojení........ pravidelně jsem zkoušel rychlost připojení od karnevalu, ve smlouvě mají krásné slovo....rychlost připojení "až" ...... no nikdy jsem se k tomu "až" nedostal :-) kolikrát ANI NA PŮLKU .......
lolohh Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 letec napsal: Taky jsem volal na zákaznickou linku.....čekejte jste na 56 místě v pořadí.... no a po dvaceti minutách jsem poskočil o 9míst a byl o znatelný peněžní obnost chudší...jsou to parchanti. Internet mám od nich 4roky, ale v pondělí jsem ho zrušil......přecházím ke Grapu SC ,menší peníz a dvakrát rychlejší připojení........ pravidelně jsem zkoušel rychlost připojení od karnevalu, ve smlouvě mají krásné slovo....rychlost připojení "až" ...... no nikdy jsem se k tomu "až" nedostal :-) kolikrát ANI NA PŮLKU ....... Já mám od nich internet necelé dva roky, kdy platím něco málo přes 500Kč. Za tu dobu mi zvýšili rychlost snad na trojnásobek. Měl bych teď mít 3072kbit/s. Dělal jsem si před minutou test rychlosti připojení přes rychlost.cz a vyšlo mi, že při puštěném mailu, Skypu a osmi záložkách ve Firefoxu je skutečná rychlost 2979,62 kbit/s. Takže já jsem s internetem spokojen maximálně. Nejsem odborník na internetové připojení, ale u GrapuSC píší, že mají agregaci 1:20, což podle mě znamená, že se můžou dostat na 1/20 deklarované (slibované) rychlosti (případně prosím odborníky o opravu tohoto tvrzení), kdežto UPC agregaci nemá a MĚLO by chodit na těch rychlostech, co inzerují a u mě to tak opravdu funguje a jsem s kabelovým internetem od nich spokojen. Ale štvou mě s tou infolinkou. Taky jsem to jednou (při nějakém výpadku) po 20-ti minutách vzdal.
KGrob Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 lolohh napsal: ...... Nejsem odborník na internetové připojení, ale u GrapuSC píší, že mají agregaci 1:20, což podle mě znamená, že se můžou dostat na 1/20 deklarované (slibované) rychlosti (případně prosím odborníky o opravu tohoto tvrzení), kdežto UPC agregaci nemá a MĚLO by chodit na těch rychlostech, co inzerují a u mě to tak opravdu funguje a jsem s kabelovým internetem od nich spokojen. Ale štvou mě s tou infolinkou. Taky jsem to jednou (při nějakém výpadku) po 20-ti minutách vzdal. Agregace obecně znamená,že o tu kapacitu se teoreticky dělíš s 20 dalšími zákazníky. Skutečně není příliš pravděpodobné, že všichni pojedou na max. v jednu chvíli. V praxi to znamená, že poskytovatel Ti garantuje dvacetinu rychlosti. Agregace 1:20 je v pohodě. Jsou samozřejmě služby, kde agregace není je to jenom o penězích. Neznám UPC ale dost pochybuji o jejich neomezených kapacitně předimenzovaných připojení. Ale už z principu bude v silných aglomeracích i-net po kabelové síti nejvýhodnější. O2 není špatná varianta, ale ještě není úplně vychytaná
lolohh Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 KGrob napsal: Agregace obecně znamená,že o tu kapacitu se teoreticky dělíš s 20 dalšími zákazníky. Skutečně není příliš pravděpodobné, že všichni pojedou na max. v jednu chvíli. V praxi to znamená, že poskytovatel Ti garantuje dvacetinu rychlosti. Agregace 1:20 je v pohodě. Jsou samozřejmě služby, kde agregace není je to jenom o penězích. Neznám UPC ale dost pochybuji o jejich neomezených kapacitně předimenzovaných připojení. Ale už z principu bude v silných aglomeracích i-net po kabelové síti nejvýhodnější. O2 není špatná varianta, ale ještě není úplně vychytaná Díky ti. Tak to jsem zas úplně kraviny nepsal Já UPC po kabelu mám a jak říkám, chodí mi to přesně dle toho, co inzerují a slibují, takže jsem max. spokojen a nemám potřebu shánět něco jiného. Přijde mi to jako celkem dobré, garantovaná rychlost 3000kbit/s za 555 Kč, což je částka, kterou teď platím.
Pepino65 Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 lolohh napsal: Díky ti. Tak to jsem zas úplně kraviny nepsal Já UPC po kabelu mám a jak říkám, chodí mi to přesně dle toho, co inzerují a slibují, takže jsem max. spokojen a nemám potřebu shánět něco jiného. Přijde mi to jako celkem dobré, garantovaná rychlost 3000kbit/s za 555 Kč, což je částka, kterou teď platím. Mám to taky tak, rychlost víceméně funguje podle garance, ale zrovna dnes došlo k výpadku sítě, tak jsem zkoušel jestli nejde o softwareovou chybu, potom jsem restartoval i modem a wifi router. Nakonec jsem volal na zákaznickou linku, kde mi "plechová huba" sdělila, že v na výpadku v celé lokalitě se intenzivně pracuje:
lolohh Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 Pepino65 napsal: Mám to taky tak, rychlost víceméně funguje podle garance, ale zrovna dnes došlo k výpadku sítě, tak jsem zkoušel jestli nejde o softwareovou chybu, potom jsem restartoval i modem a wifi router. Nakonec jsem volal na zákaznickou linku, kde mi "plechová huba" sdělila, že v na výpadku v celé lokalitě se intenzivně pracuje: Jéžiš Marjá, on se taky dá restartovat wi-fi router? To jsem ještě dělat nemusel, taky jedu přes wi-fi. Nechápu, jak jsem dříve mohl žít bez wi-finy Ale to už jsme asi hooodně OT, pardon.
KGrob Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 lolohh napsal: Díky ti. Tak to jsem zas úplně kraviny nepsal Já UPC po kabelu mám a jak říkám, chodí mi to přesně dle toho, co inzerují a slibují, takže jsem max. spokojen a nemám potřebu shánět něco jiného. Přijde mi to jako celkem dobré, garantovaná rychlost 3000kbit/s za 555 Kč, což je částka, kterou teď platím. To i s cenou vypadá dobře má ta služba nastavenou nějakou FUP (nějaké omezení objemu přenesených dat) mám matný pocit, že u UPC FUP nebyl ? Jestli ne ,tak to nemá chybu PS. Osobně mám služební 4 MB takže jsem trochu out of reality
lolohh Odesláno 14. února 2008 Nahlásit Odesláno 14. února 2008 KGrob napsal: To i s cenou vypadá dobře má ta služba nastavenou nějakou FUP (nějaké omezení objemu přenesených dat) mám matný pocit, že u UPC FUP nebyl ? Jestli ne ,tak to nemá chybu PS. Osobně mám služební 4 MB takže jsem trochu out of reality FUP nemám. Ale i kdybych měl (několik málo GB/měsíc), tak by mi to moc nevadilo. Filmy ani písničky neztahuju, takže bych byl v pohodě. Taky si myslím, že je to dobré, co se týče poměr/cena.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se