odklizec Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Co tohle?.. http://cgi.ebay.com/SONY-PCMD1-PORTABLE-DI...1QQcmdZViewItem eventuelne levnejsi hracka.. http://cgi.ebay.com/Edirol-R09-R-09-24-Bit...1QQcmdZViewItem
Roman Šula Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 No jo, obecnou poptávku lze shrnout asi takto: Musí se to vejit do kapsy nebo na krk, vážit to má pár gramů, max. pár deka, umět to má všechno, ale v kvalitě, jaké uzná výrobce za vhodné, případně jak dovolí miniaturní technologie, a musí to stát pár korun. A musí to mít "atraktivní" design. A pak je třeba masívní reklamou vyvolat dojem, že právě bez tohoto zařízení jste totálně nemožní a vyřízení a nikdo s vámi už nikdy v životě nepromuví. Kde jsou ty časy, kdy se výrobci předháněli, kdo vyrobí o stupínek lepší, kvalitnější věc, spolehlivější nebo přesnější. Dnes se 90% z nich předhání jen v tom, že vyrobí levněji. Trochu mi i berou dech diskuze v restauračních zařízeních (a to i těch slušných), kdy se většina ješitných (a to jsme všichni) chlubí, kolik vydělávají, místo toho, aby se pochlubili tím, co dokázali nebo co se jim podařilo. Už to není "dneska jsem chytil táááákovýhleho kapra", ale převážně, "to se mi zase podařil dneska kšeft". Asi to souvisí s celkovým kulturním úpadkem.
odklizec Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Holt snazime se dohnat tu ameeeriku, kde jak vsichni vime, je jedina kultura v jogurtu.. Ja jsem podobne nestastny se soucasneho trendu vyrobcu digitalnich fotaku, kteri si inovaci predstavuji jako co nejvetsi pocet pixelu Ze zacatku jsem byl nadsenym jak jde ten pokrok kupredu a ted jsem zamrznul uz tri roky na stejnem kompatku, protoze mi vyrobci odmitaji udelat to co chci a potrebuju. Podotykam, ze nad zrcadlovkou jsem chvili uvazoval, ale pro me potreby mi staci kompaktni pristroj malych rozmeru, ovsem nabuseny funkcema. Bohuzel, nejbliz tomuto snu je casio z750/850, jenze uz prave v pripade 850 misto aby se nejak vyrazneji inovovalo, ze pridal megapixel, zkazilo se video, prdal se v evrope 10min. limit na nahravani videa a vyrazne narostl sum. O nejake pouzitelnem ISO 800/1600 jako v pripade Fuji F11/30 si opet muzeme nechat jen zdat. A aby to korunovali, pred par dny oznamili nastupce Z1000 s 10MPix..no nezabili byste je? uz ty 8MPix fotaky ukladaji fotky o velikosti 4.5MB..kam to mam asi davat? Proc mam kazdy pulrok kupovat vetsi kartu? Mi a kazdemu okolo naprosto staci 6MPix. At mi ukazou ty davy lidi, kteri si z kompaktu tisknou A2/A3 zvetseniny?! Nekdy by se z toho podelaneho konzumniho marketingu typu "soused ma velky barak, ja budu mit vetsi" clovek nejradeji picnul.. No co uz..aspon zase usetrim
Honza49 Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 2Odklízeč Kup si Prakticu, dej do ní film a uvidíš. Jenomže za chvíli film nebude.......................
odklizec Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Na film jsem moc liny a netrpelivy. Ja chci vysledky hned a pokud mozno v pristroji o vleikosti zmineho casia Jinak nakonec si ho asi koupim, protoze zatim je to nejvybavenejsi kompakt tehle velikosti a i kdyz s kompromisy, dobru kvalitou obrazu.
dehyd Odesláno 4. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2006 ...Trochu mi i berou dech diskuze v restauračních zařízeních (a to i těch slušných), kdy se většina ješitných (a to jsme všichni) chlubí, kolik vydělávají, místo toho, aby se pochlubili tím, co dokázali nebo co se jim podařilo. Už to není "dneska jsem chytil táááákovýhleho kapra", ale převážně, "to se mi zase podařil dneska kšeft". Asi to souvisí s celkovým kulturním úpadkem. Což o to, každému budiž finančně přáno, ale vždy mě jímá hrůza, když se podívám, zo co ty peníze pak utrácejí. Kam se poděla kultivovanost, která by měla jít ruku v ruce s finančním dostatkem... To znám jednoho, co si tak jednou za 3 měsíce vždy přidá do výbavy nový DVD přehravač, protože první uměl jen filmy, pak přišel na to, že jiný umí i fotky a když si ho pořídil, tak za další dva měsíce zas zjistil, že další umí i Divx, či Xvid. Takže má teď doma asi 3 DVD aparáty, na každým si pouští něco jiného, ale dohromady je to snůška krámů, jeden horší než druhý, nějaká kontinentální Asie za par stovek každý - fuj! Takovou filozofii prostě nechápu - k čemu se honí za penězi ? Vždyť je vůbec neumějí používat...
African Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Stále lepší než je nasypat do automatu někde v herně, tak jako to pravidelně dělá pro změnu jeden z mých kámošů. Co víkend, to pár litříků To jsou teprve vyhozené prašule oknem. Když jsem se ho zeptal, co je třeba sypat radši do hodinek (už bych to tipnul na nějaké příjemné Omegy za ty léta co hraje), tak se mi dostalo odpovědi, že ty na mobilu mu prý bohatě stačí !?! :)
falkkon Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Tak pánové měl jsem PC 3 dny na resuscitaci u profíka a poznal jsem co je to absťák!Chodil jsem se dívat na chronomag do jedné firmy.
dehyd Odesláno 4. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Co tohle?.. http://cgi.ebay.com/SONY-PCMD1-PORTABLE-DI...1QQcmdZViewItem eventuelne levnejsi hracka.. ;)http://cgi.ebay.com/Edirol-R09-R-09-24-Bit-WAV-and-MP3-Recorder-R-9_W0QQitemZ7411461602QQcategoryZ41784QQssPageNameZWD1VQQrdZ1QQcmdZViewItem ...ta druhá hračka je ošklivá...ale ten Soňák se mi líbí ! Ani bych tam nepotřeboval ty mikrofony, vystačil bych s "line-in" vstupem. Oceňuju sice nekomprimovanou možnost záznamu (wav), ale to už jsme zas u těch počítačů - bez toho to nezpracujete a to semi nelíbí. Z komerční audio sféry již přítomnost počítačů nevytrhneme, ale v oblasti hifi, či raději "hi-end" se mi to stále příčí (no jo, vždyť já vím, že profi studia s tím už dnes snad jinak také nepracují...). Jó, kdyby to mělo namísto pevné paměti (nebo navíc k ní) ještě třeba alespoň MD mechaniku, to by byla jiná ! Možná bych i začal šetřit (vychází to bratru na nějakých 35 tisíc). Z fleku bych totiž mohl v novém "přenosném" světle použít svou celkem rozrostlou MD phonotéku. To bych si pak panečku troufl nazvat i renesancí přenosného hifi audia ! Ale takto není bohužel možné si vytvořit mimo Harddisk počítače nezávislou phonotéku - tu už teď sice taky musím z nouze mít, kvůli tomu mrzáckému "flash" přehravači, ale jako ortodoxněji uvažující hifista z toho velkou radost nemám (a navíc mi to zabírá zbytečně plno Giga...
dehyd Odesláno 4. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2006 ...co je třeba sypat radši do hodinek ...... tak se mi dostalo odpovědi, že ty na mobilu mu prý bohatě stačí !?! :) Tahle teorie už tu taky proběhla v jiném vlákně - někdo z členů tu měl ve firmě nějakého manažera, který se touto teoríí taky řídil. Panečku, to bude manažer jak "řemen" ! Doporučil jsem našemu členovi se takového manařera jednoznačně držet, noboť s jeho mozkem to dotáhne až na generálního (a vezme ho sebou)...
dehyd Odesláno 4. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Ja jsem podobne nestastny se soucasneho trendu vyrobcu digitalnich fotaku... No, já nedám dopustit na svou kinofilmovou zrcadlovku Minolta z roku 1989. Dělá super fotky i když pravda, už jsem ji snad 2 roky nepoužil. Je to tím, že jsem též pořídil digitál (5 Megapixelů), ale naštěstí jsem od neočekával totéž co od zrcadlovky a tomu uzpůsobil výběr. Chtěl jsem něco pokud možno nejvíce vybaveného (oceňujíc možnost ruzného "štelování"), ale zároveň tak malého, abyse to vešlo do kapsy a mohl jsem to vzít všude sebou. Na zrcadlovce mi jako jediná věc vadila právě její nepraktická velikost, že to člověk stále sebou tahal jako cihlu. Pořídil jsem jeden z těch tenkých Soňáků. Pokud výsledky hodnotím z hlediska "rodinné foto", musím číct, že je to v rámci předpokládaného očekávání, ba možná i lepší. Co ale u něj stojí za houby je "Slow-sync-flash" režim, tedy doplňkový blesk pro dorovnání osvětlení hlavního objektu se světlejším pozadím. Ve dne to ještě jde, ale vešer s umělým osvětlením to je katastrofa. Na tento režim z toho stále lezou rozmazané žluté fotky - už jsem vyzkoušel všechna vyvážení bílé a já nevím co všechno, co by mohlo připadat v úvahu, ale nic. Prostě večer s tím na slow-sync nefotím a basta. Jó ta Minolta - ta je v tomto ohledu jiná třída - Noční slow-sync foto jako "řemen" ! Ale to pochopitelně nejde porovnávat... Jinak ale pro běžné, praktické účely je ten "Digouš" OK. Dobré je, že si ho dám do náprsní kapsy u bundy třeba na lyžování a vůbec o něm nevím...
watch Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Holt snazime se dohnat tu ameeeriku, kde jak vsichni vime, je jedina kultura v jogurtu.. Ja jsem podobne nestastny se soucasneho trendu vyrobcu digitalnich fotaku, kteri si inovaci predstavuji jako co nejvetsi pocet pixelu Ze zacatku jsem byl nadsenym jak jde ten pokrok kupredu a ted jsem zamrznul uz tri roky na stejnem kompatku, protoze mi vyrobci odmitaji udelat to co chci a potrebuju. Podotykam, ze nad zrcadlovkou jsem chvili uvazoval, ale pro me potreby mi staci kompaktni pristroj malych rozmeru, ovsem nabuseny funkcema. Bohuzel, nejbliz tomuto snu je casio z750/850, jenze uz prave v pripade 850 misto aby se nejak vyrazneji inovovalo, ze pridal megapixel, zkazilo se video, prdal se v evrope 10min. limit na nahravani videa a vyrazne narostl sum. O nejake pouzitelnem ISO 800/1600 jako v pripade Fuji F11/30 si opet muzeme nechat jen zdat. A aby to korunovali, pred par dny oznamili nastupce Z1000 s 10MPix..no nezabili byste je? uz ty 8MPix fotaky ukladaji fotky o velikosti 4.5MB..kam to mam asi davat? Proc mam kazdy pulrok kupovat vetsi kartu? Mi a kazdemu okolo naprosto staci 6MPix. At mi ukazou ty davy lidi, kteri si z kompaktu tisknou A2/A3 zvetseniny?! Nekdy by se z toho podelaneho konzumniho marketingu typu "soused ma velky barak, ja budu mit vetsi" clovek nejradeji picnul.. No co uz..aspon zase usetrim Honicka za poctem pixelu nikam nevede. Vetsina kompaktu ma tak maly chip, ze pri 400 ASA sumi jako krava. O 800-1600 ASA ani nemluve. Vetsi chip maji jenom zrcadlovky a Sony R-1. Ale ta je stejne velika jako prumerna zrcadlovka. Zrcadlovky vetsinou take nemaji chip 24x36 ale o faktor 1.6 mensi. Vyjimkou jsou dva Canony, ale to bych musel vyhrat v loterii. Sebou nosim digikompakt. Nechce se mi cekat na film a zrcadlovka je prilis velka. Uz dlouho hledam digitalni fotak mensi velikost s vetsim chipem a pouzitelnym bleskem. Ale toho se asi nedockam.
Lukáš Odesláno 5. května 2006 Nahlásit Odesláno 5. května 2006 Jojo pixely, každý se za nima honí. Já mám přímo nechuť k digi foťákům, bude to asi tím, že jsem pracoval v repair centru pro HP camery. Je to opravdu strašné spotřební zboží, ale je pravda, že někteří výrobci začali konečně chápat co je pro lidi při focení důležité. BTW: používám Minoltu A 7000, stará kinofilm zrcadlovka, max.spokojenost + zrcadlovku HP/Pentax 2,1Mpix a bohatě to stačí, on ty megapixely dožene dobrý objektiv
Roman Šula Odesláno 5. května 2006 Nahlásit Odesláno 5. května 2006 Tak tak, nejdůležijtější je optika, pak teprve rozhodují pixely nebo kvalita filmu. Já si držím starý kompakt, který jsem koupil před lety, s pouhými 3,3 megapixely, ale tahám ho skoro všude sebou, protože je malý a lehký (nabíječka k němu je větší jak on). Fotky z něj (ale ne hodinek) jsem už několikrát použil na plakát A3, i když to tolik bodů nemá.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se