Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 94
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
dehyd: Právě že ne. Já jsem před osmi lety spoluzakládal jedno nahrávací studio, po roce jsem svůj podíl prodal, protože jsem na to neměl nervy. Těžko někomu vysvětlovat, že je zbytečné používat vodiče se zlacenými kontakty konektorů, když v konektrech v přístroji zlacené nejsou. Nebo vysvětlovat, proč nemám na monitoring pseudostandard boxy Yamaha NS-10, které podle mě mají hnusný zvuk a člověka to pak nutí nahrávku zbytečně "adrenalinovat" v basech i výškách... prostě fůra blábolů, pověr a podobně. Nemá ani cenu se tím dál zabývat. Na dnešní doba je norma Hi-Fi tak jako tak docela volná, vejde se do ní opravdu kdejaký levný asijský šunt. A nejvíc mě dojmou ti, kteří si koupí snobácký aparát za sto klacků, a pak si do něj pouští mp3 na 128 Kbps z počítače nebo z netového rádia. Na takových je pak opravdu vidět, jak zvuku "rozumí".

>>> Roman Šula:

Asi jsme si úplně nerozuměli v pojmech.

Když někdo pracuje v nahrávacím studiu (které povětšinou produkuje nahrávky v komerční kvalitě), jako třeba ten váš technik připojující kabely, neznamená to ještě, že je skutečný hifista. Stejně tak jako není hifista někdo jenom proto, že třeba prodává walkmany nebo cédéčka.

Já slovem hifista mám na mysli ekvivalent pojmu ?audiofil?, či dokonce ?purista?,

Samotná Hi-fi norma už není měřítko, tu dnes asi splňuje každý MP3 přehravač. Hi-fi komponenty, o kterých mluvím já, jsou takové, které mají nejen kvalitu, ale i duši, zrovna tak jako kvalitní hodinky. Jsou to často již kultovní záležitosti, v mnoha případech stale ortodoxně analogové a rozhodně je také nepořídíte v hypermarketu - pochopitelně jako u hodinek to také něco stojí.

Osobně nesdílím názor, že je mnoho takových, kteří si např. koupí McIntosh zesilovač za 100, 200, či více tisíc, aby si na něm pouštěli MP3 muziku. K audiofilské filosofii takových komponentů a zvuku se musí člověk dopracovat, stejně jako k hodinkám, a ta filozofie samotná je postávená právě na přímém rozporu s masovou produkcí ? takové příznivce jsem měl na mysli.

Ti opravdoví hifisté, jsou zřejmě již dostatečně "nad věcí" a nemíchají se do přízemních hádek "rádobyhifistů", kteří tam to fórum ovládli?

Odesláno

dehyd: Ale rozuměli, čím větší amatér přijde do nahrávacího studia, tím většími přízemnostmi se zabývá, aby zakryl svoji vlastní neschopnost nebo neznalost a hraje si na hifistu, audiofila či muzikologa. Skutečný profík banality typu pokovení kontaktů neřeší, jeho zajímá jen výsledek jeho snažení. Stejně jako skutečný audiofil neřeší kvalitu, protože ji má, umí ji ocenit a nemarní čas nesmyslnými hádkami. Zkoumání a dohady, co je lepší a co líp hraje už má obvykle řadu let vyřešené a skutečně je nad věcí. A především se už naučil poslouchat ne zvuk, ale hudbu. A ta je o duši, ne o technice.

Odesláno
Jak jsem říkal, digitál versus klasika a začne maso, už je to tady

2watch "Už je to tady" :)

Správně chlapi !

Ať ta pravá řežba formátů teprve začne !!! (jak na Hifi fóru):

"Moje duše je mechanická a všechny výstupy na ní jsou analogový"!

DIGITÁLU SMRT !!!!!!!!! :lol:

Odesláno
dehyd: Ale rozuměli, čím větší amatér přijde do nahrávacího studia, tím většími přízemnostmi se zabývá, aby zakryl svoji vlastní neschopnost nebo neznalost a hraje si na hifistu, audiofila či muzikologa. Skutečný profík banality typu pokovení kontaktů neřeší, jeho zajímá jen výsledek jeho snažení. Stejně jako skutečný audiofil neřeší kvalitu, protože ji má, umí ji ocenit a nemarní čas nesmyslnými hádkami. Zkoumání a dohady, co je lepší a co líp hraje už má obvykle řadu let vyřešené a skutečně je nad věcí. A především se už naučil poslouchat ne zvuk, ale hudbu. A ta je o duši, ne o technice.

Gratuluju Romane - vidím, že jsem našel opravdového kolegu audiofila i na "Chronofóru" :)

Problém je v tom, že když si tu o tom budem psát, tak nás Chronomag smázne :( a na to hi-fi fórum se bojím, abych tam hned nedostal do zubů...

Odesláno

Prokousal jsem se na 3. stránku a na víc už jsem se neukecal. Hnus, velebnosti! Doufám, že takhle to tu nikdy nedopadne.

Docela se i divím, že ti diskutující jsou ochotni tomu věnovat čas a energii.

Odesláno

dehyd: Ale ne, já o tom vůbec diskutovat nehodlám, co se týče audia, poslouchám si to, co uznám za vhodné na technice, která mi vyhovuje kvalitou a cenou. A zvysoka kašlu na to, co by si o mojí technice myslel někdo jiný.

Odesláno
Prokousal jsem se na 3. stránku a na víc už jsem se neukecal. Hnus, velebnosti! Doufám, že takhle to tu nikdy nedopadne.

Docela se i divím, že ti diskutující jsou ochotni tomu věnovat čas a energii.

Já když to viděl, též jsem to nechápal - překvapuje mě, že se jim to fórum s takovým přístupem ještě nerozpadlo... asi se těma hádkama vzájemě ukájej...

Už to mám !!! - je to ilegální spolek "verbálních masochistů" a ukrejvaj se pod pláštíkem hifi klubu :D

Odesláno

Spíš si myslím, že na podobná fóra si chodí zanadávat a pohádat se zamindrákovaní jedinci, kteří se doma hádat nemůžou, protože by je ženská uštěkala, v práci také ne, protože by je zaměstnavatel vyhodil. A tak se pohádají aspoň na netu.

Odesláno
dehyd: Ale ne, já o tom vůbec diskutovat nehodlám, co se týče audia, poslouchám si to, co uznám za vhodné na technice, která mi vyhovuje kvalitou a cenou. A zvysoka kašlu na to, co by si o mojí technice myslel někdo jiný.

pročpak "zvysoka kašleš na to" co by si někdo jiný mohl myslet?

vždyť o hodinkách diskutuješ rád a přispíváš snad do každého vlákna...

Odesláno

pročpak "zvysoka kašleš na to" co by si někdo jiný mohl myslet?

vždyť o hodinkách diskutuješ rád a přispíváš snad do každého vlákna...

To je trochu něco jiného, nejsem profesionální hodinář, taky jsem se tu fůru věcí dozvěděl, a diskuze tady prostě má smysl. Ale nehodlám se dohadovat s někým, kdo si chce zanadávat, nebo se chce pochlubit, že má na to, aby si koupil aparát za statisíce, a kdo poslouchá muziku z něčeho jiného, tak je nemožnej. Taktéž jsem omezil psaní článků o IT, ačkoliv je mám honorovány, protože už mě přestalo bavit hájit svoje stanovisko a svůj názor v diskuzi pod svými články. Ale hlavně tady nikdo nikomu nevnucuje svoje přesvědčení a nevznikají tu hádky typu zda je lepší Omega nebo Longines. A pokud je někde přátelská atmosféra, tak jsem schopen a ochoten si povídat skoro o čemkoliv. A ještě, co se týká toho IT, ze směru vývoje, jak ho po léta sleduji, nejsem nikterak nadšen. Důvody by byly pomalu na článek, tak se tady o nich rozepisovat nebudu.

Odesláno

A už se nám to rozjíždí. Musím se přidat k Jeremymu: lepší je samozřejmě Omega. A teď už mírněji : můj názor je že to nebude tím že jeden pán měl shodou okolností na ruce zrovna Omegy a zrovna Speedmaster. To je jen omáčka . To jsem znal jednoho a ten při pádu ze skály měl na ruce Prim Sport a taky se jim nic nestalo. (když uvážíme to přetížení na závěr......). Ta kvalita odráží víc než sto let poctivé snahy a to snahy úspěšné. Takže pokud někam dá Omega vlastní stroj tak v tom vidím záruku hodně vysoké kvality a pokud tam namontuje ETA tak je to pro tu ETU docela vyznamenání.

Odesláno

mechano: Při tom pádu ze skály, přežil to ten člověk? Pokud ano, obvykle zase není důvod, aby to nepřežily hodinky, pokud jsou kvalitně vyrobené. Což u Primek předpokládám.

Odesláno

Jeremy: To určitě, nemusí jít jen o značku hodinek, někdo má rád hodinky komplikované, někdo jednoduché atd., to je prostě všechno individuální a možných kombinací je velmi mnoho. A když do toho započteme i pořizovací ceny, ve kterých je značný rozptyl (horní hranice v podstatě neexistuje), zdaleka ne každý si může dovolit koupit právě ty hodinky svých snů.

Odesláno

Možná právě proto tohle fórum má tuto atmosféru, že není podstatné, jestli máte na ruce Prim, Poljot nebo Longines, nebo se tu nedává na odiv jaksi materiální stránka, ale klidně (a občas s pošťouchnutím) se tu lidé normálně baví o svém hoby. A ne názory - moje XY je lepší, než tvoje XX a jestli to neuznáš, tak jsi....a bla bla další verbální zvratky :)

Tak jsem to vypozoroval z růtných vláken. A navíc se tu člověk laik, jako já, dozví velmi zajímavého.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...