Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, nechal jsem si kompletně zrenovovat Igeny (včetně nerezového pouzdra) v Eltonu a od počátku mne zlobí korunka.

K jejímu vytažení je třeba relativně malé síly, takže se mi občas sama vysune/vyytáhne (asi o oblečení?) a dojde k posunu času. U jiných mechanických hodinek takový problém nemám - na počátku vytažení je třeba překonat větší odpor (jakoby klapnutí ).

Zkoušel jsem i jiné hodinky v prodejně Eltonu a zdálo se mi, že korunka u nich skutečně klade větší odpor než ta moje (s tímto pocitem souhlasila i prodavačka).

Poslal jsem proto hodinky do Eltonu na "reklamaci" a p. Krsková mi napsala, že odpor korunky je standardní (jako u jiných hodinek). Nabídla, že příští týden zkusí hodinář vyměnit korunku za provedení s krčkem (viz foto) a vyzkouší, zda pak nepůjde vytažení hůře (což bych uvítal).

Řešil někdo takový problém?

attachicon.gifKorunka s krčkem ke Sport I.JPG

Reklamuj.

Pokud jde nezvykle lehce tak asi ani netěsní. Špatně odvedená práce se tady řeší neustále. 

• Odpovědi 2,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Hodinky jsem do Eltonu poslal na posouzení a odpověď zní "....hodinky jsem dostala zpět od hodinářů a korunka je v pořádku. Nenašli žádný problém, že by se vyndávala snadněji než je standardní. Zkoušela jsem to i já sama a také mi to přijde vše v pořádku, jako u ostatních hodinek. Hodinky Vám vrátíme zpět na prodejnu....".

Takže z toho pro mne vyplývá, že:

a/ neumím hodinky nosit

b/ neumím korunku správně zatlačit

c/ je to fakt standardní

Upraveno uživatelem Mareka01
Odesláno

Mozna ted je to ok, ale pred tim to nebylo a kvuli neustalim reklamacim to nechteji priznat. Ja jsem s nima resil reklamace asi 7 mesicu a ani tak to neni na 100%... Dulezite je, ze je mam rad... :)

Odesláno

Hodinky jsem do Eltonu poslal na posouzení a odpověď zní "....hodinky jsem dostala zpět od hodinářů a korunka je v pořádku. Nenašli žádný problém, že by se vyndávala snadněji než je standardní. Zkoušela jsem to i já sama a také mi to přijde vše v pořádku, jako u ostatních hodinek. Hodinky Vám vrátíme zpět na prodejnu....".

Takže z toho pro mne vyplývá, že:

a/ neumím hodinky nosit

b/ neumím korunku správně zatlačit

c/ je to fakt standardní

No a proč se s nima nevykoupeš? Bude jasno...

Odesláno (upraveno)

Tak p. Krsková mi napsala, že zkusili vyměnit původní korunku za jinou s krčkem - prý sice vyčnívá trochu více, ale při vytahování korunky je nepatrný rozdíl (klade větší odpor) - viz foto.

Se obávám že v této situaci to nemá optimální řešení (buď potřebuju menší sílu ale korunka méně vyčnívá, nebo vyčnívá více ale hůře se vytahuje = riziko nechtěného vytažení vidím jako stejné).

Pokud by měl někdo Igeny (po renovaci) v Ostravě, budu rád za možnost porovnání. Já asi zůstanu u původní korunky.

f66033c8c9f431c7bf2f9bea1b3b830d.jpg

Odesláno

Tak p. Krsková mi napsala, že zkusili vyměnit původní korunku za jinou s krčkem - prý sice vyčnívá trochu více, ale při vytahování korunky je nepatrný rozdíl (klade větší odpor) - viz foto.

Se obávám že v této situaci to nemá optimální řešení (buď potřebuju menší sílu ale korunka méně vyčnívá, nebo vyčnívá více ale hůře se vytahuje = riziko nechtěného vytažení vidím jako stejné).

Pokud by měl někdo Igeny (po renovaci) v Ostravě, budu rád za možnost porovnání. Já asi zůstanu u původní korunky.

Nedalo mi to a zkusil jsem svoje 3 renovace a jdou docela ztuha, zajdi do fukušimi, tam mají podnikovou prodejnu a porovnej si to ....

Odesláno

Napiš kdy, přijedu.Problém bych viděl v hřídeli.

Odesláno (upraveno)

V prodejně jsem byl, zkoušel to a zdálo se mi že u jiných klade korunka při vytažení opravdu větší odpor (a potvrdila to i prodavačka).

Ale verdikt z Eltonu zní: je to standardní.

Odesláno

renovace na prodejnách obvykle nejsou.

Nesouvisí ten problém i se strojkem? 

Toho by si snad všimli v Eltonu ??

Přece není možné poslat do světa hodinky, kde se vytahuje korunka prostým nošením  :eek:

Odesláno (upraveno)

Na prodejně mají opravdu jen nové = porovnával jsem s nimi.

Stav strojku je snad OK - při repasi jsem Eltonu odsouhlasil vše co navrhli.

Nechám si Igeny poslat zpět a poprosím pak Zekon7302 o posouzení (tímto mu děkuju za ochotu).

Třeba se fakt ukáže, že chyba je ve mně a ne v hodinkách (ale pak nechápu, proč u dalších mechanik - Prim a Poljot - nemám stejné problémy).

Odesláno

Teď jsem to zkoušel u mých Igenů. Mám korunku bez krčku a jde vytahovat dost těžko :sweatdrop: . Sama od sebe nemá šanci vylézt. Jestli ty nemáš přeukrutnou sílu a pod tlakem tvých strašných paží se všechny korunky třesou a vyskakují samy. :crying_anim02:

Odesláno

To je akorát nově nachromovaný, pouzdro má už dost, nic hezkého to nebude. Z toho bych tipoval, že ostatní díly budou parexo. Připadá mi to dost drahé za takto renovované hodinky. Raději bych připlatil za originál nerez + cifr a ručky. A máš klid.

Odesláno (upraveno)

No uz jsem volal do Eltonu,ze se stavim na kukacku,prej si tam muzu vsechno zkusit a pak se rozhodnout.Mam to tam 30 km,tak se tam asi odpoledne pojedu podivat,abych se trochu rozkoukal.

Rikal jsem si,ze to vypada jako naky osudlany ta luneta treba.

Upraveno uživatelem panedge

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...