Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi. Po dlouhých 4 měsících a neustálých výmluvách jsem se dočkal (tímto děkuji financovi za morální podporu při čekání a frustraci z výmluv ze strany dodavatele). V pátek dorazilo pár dílků lega pro dospělé, tak jsem si v sobotu složil vysněné Igeny. Vzhledem k tomu, že nemám rád na ciferníku datum na třetí hodině, dovolil jsem si objednat no date ciferník.

Strojek 68.3 jsem vyndal z hodinek z bazaru za 100,- Kč, rozebral, vyčistil, vyměnil jedno kolečko se zlomenými zuby, krokové kolo jsem dal z kvalitnějšího materiálu z 68.4, namazal, složil a ty čtyři dlouhé měsíce testoval. Při testu to dělalo -30 s/den, na ruce je to zatím podobné, na tom však zas tolik nesejde. Mezitím mi dorazilo (během pár dnů) pár NATO strapů 19 mm. No, tady je výsledek. 

post-39813-0-57273000-1469470302_thumb.jpg

post-39813-0-60476700-1469470308_thumb.jpg

post-39813-0-25957300-1469471104_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár měsíců jsem si pročítal místní vlákna, nakoupil kýbl primek, nastudoval odbornou literaturu včetně skript o kalibru 66 a 68, nakoupil nářadí a oleje, koupil lupu, rozebral pár strojků, po zemi hledal několik ztracených součástí, pak jsem to nasypal do pytlíku a hodil do kouta. Zkoušel jsem to znovu a znovu, naučil se vyndavat a znovu nandavat KIF, nandavat můstky, motat péro do pérovníku. Cvičně jsem kalibry 66 a 68 rozebral a složil mnohokrát. Pak jsem zprovoznil staré PS2, nějaký malý televize a pár dalších kousků. Do zblbnutí jsem to rozebíral, kontroloval, měřil odchylky všelijakým softwarem a hardwarem. Nejhorší je pro mě správně nasadit ručičky. Stálo mě to mnoho a mnoho hodin a nějaké peníze za hodinky a vybavení. Hodinář nejsem. Jen amatér. Prostě jsem si chtěl složit hodinky, co se mi líbí. Splnil jsem si sen :). Výhoda je, že strojků je za malý peníz hodně.

Odkaz ke komentáři

Psal jsem jim email s popisem vad jak na reklamacni tak v kopii na vyrobne tech. reditele. Poslal mi soubor ze hodinky behem snad 2 mesicu pravidelne kontrolovali merenim nejakym pristrojem a zapisovali odchylky a vzdy byly v norme. Dale psal ze se na to samozrejme podivaji. Za nedlouho po nem mi psal primo generalni reditel ze se na to osobne podiva :) tak jsem zvedav :)

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk

Hahaha!
Odkaz ke komentáři

Pár měsíců jsem si pročítal místní vlákna, nakoupil kýbl primek, nastudoval odbornou literaturu včetně skript o kalibru 66 a 68, nakoupil nářadí a oleje, koupil lupu, rozebral pár strojků, po zemi hledal několik ztracených součástí, pak jsem to nasypal do pytlíku a hodil do kouta. Zkoušel jsem to znovu a znovu, naučil se vyndavat a znovu nandavat KIF, nandavat můstky, motat péro do pérovníku. Cvičně jsem kalibry 66 a 68 rozebral a složil mnohokrát. Pak jsem zprovoznil staré PS2, nějaký malý televize a pár dalších kousků. Do zblbnutí jsem to rozebíral, kontroloval, měřil odchylky všelijakým softwarem a hardwarem. Nejhorší je pro mě správně nasadit ručičky. Stálo mě to mnoho a mnoho hodin a nějaké peníze za hodinky a vybavení. Hodinář nejsem. Jen amatér. Prostě jsem si chtěl složit hodinky, co se mi líbí. Splnil jsem si sen :). Výhoda je, že strojků je za malý peníz hodně.

Klobouček klobouček jsi frajer ;)

Odkaz ke komentáři

Pro někoho je těžké zvládnout housle, nebo namalovat obraz a pro někoho opravit hodinky. Chce to taky jenom trpělivost a kladný vztah k věci. Pak je to už jenom radost, moc jsem toho zatím neudělal, ale pár kousku žije dodnes. Pokud se toho člověk nebojí, může si pak troufnout i na složitější věci.

První zkouška,renovace ES, servis strojku, kompletace, seřízení.

post-19068-0-26847200-1469478187_thumb.jpgpost-19068-0-80565400-1469478214_thumb.jpg

Zatoužil jsem po diplomatech, původní pouzdro a ručky , servis strojku, kompletace, seřízení, další odvážný krok-tepelné modření šroubků.

post-19068-0-01152000-1469478474_thumb.jpgpost-19068-0-21413200-1469478524_thumb.jpg

Pak do mně vložil důvěru místni člen. Servis strojku, výměna dílů, číselniku, nová vložka lunety a korunka, seřízení a samozřejmě řemen .

post-19068-0-90601000-1469478776_thumb.jpgpost-19068-0-54451700-1469478789_thumb.jpg

Další člen zatoužil po renovacčních Traktorech, zas servis a kompletace a seřízení.

post-19068-0-70027100-1469478975_thumb.jpgpost-19068-0-42437700-1469478989_thumb.jpg

Co dát dobrému příteli když se žení? Zase stejný proces jako Diplomaty výše.

post-19068-0-01487400-1469479164_thumb.jpgpost-19068-0-64272800-1469479184_thumb.jpg

Že by mi to stačilo, né, zas se objevil pěkný strojek v prodeji, nvím co z toho bude.

Zatím jsem se pustil do tohodle.

post-19068-0-85070700-1469479281_thumb.jpg

Upraveno uživatelem zekon7302
Odkaz ke komentáři

Psal jsem jim email s popisem vad jak na reklamacni tak v kopii na vyrobne tech. reditele. Poslal mi soubor ze hodinky behem snad 2 mesicu pravidelne kontrolovali merenim nejakym pristrojem a zapisovali odchylky a vzdy byly v norme. Dale psal ze se na to samozrejme podivaji. Za nedlouho po nem mi psal primo generalni reditel ze se na to osobne podiva :) tak jsem zvedav :)

Hahaha!

Nějak se to podělalo a odeslalo jen kousek odpovědi. Chtěl jsem napsat toto:

Hahaha :D :D :D Přesně tohle odepsali mi. Vše prý bylo naprosto v pořádku, napsali mi nějaká čísla a rezervu chodu 38h. Dokonce i název stroje, na kterém byly moje hodinky testovány. Nakonec i pan generální ředitel odepsal a také se na moji reklamaci sám osobně podívá a zařídí aby proběhla v naprostém pořádku spolu s ředitelem výroby, který mi napsal totéž. Tak jsem zvědavý co a jak :) Spíše by se měl pan generální ředitel osobně podívat na lidi, kteří montovali naše hodinky... 

Odkaz ke komentáři

To zekon ,: moc pěkná práce a klaním se předevšema co tohle dokážou. Pohřbil jsem asi dvě 68 a pak jsem usoudil že na to prostě nemam. V první řadě mě hrozně boleli oči z těch titěrností a v pak jsem si připadal že mam Parkinsona. Holt původní profesí automechanik jsem asi předurčen k ozubeným převodům jiných rozměrů. Je to krásný a hezky se na to kouká co dokážete.

Odkaz ke komentáři

Tak včera odevzdány k opětovné reklamaci na prodejně v Ostravě. Paní se málem propadala hanbou, ale v klidu jsme vše vyřešili a uvidíme jak dlouho bude oprava trvat a jestli bude vůbec opraveno. Prý jsem byl očekáván :-D

Tak až budou hotové, dám vědět.

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...