Valderek Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Tak jsem se vrátil z dovolené a proběhly nějaké maily mezi mnou a Eltonem. Tak údajně se jim mé hodinky nespožďovaly, což je mi divné Nicméně se údajně zastavily po 28 hodinách chodu o půlnoci při přetáčení data, do té doby šly prý dobře. Nevím, já je měl myslím 3 dny a 3x se opozdily . Nicméně odepsali, že vyměnili pérovník a dali jiný datumový věnec a jsou dále na zkouškách. Tak uvidíme . . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Tak podle toho co pises, tak bych to laicky videl na problem datumovy venec versus palety kotvy.Neco jednoznacne prekazi kotve v dalsim kroku.Ale to je pouze moje neodborna investigace na dalku. :-)Jednou jsem totiz mel podobny problem na starych PS2.Pri stelovani data mi pri dosahnuti 16 dne korunka mirne stuhla. Jakoby se ruckam nechtelo. Po rozebrani jsem vymenil kotvu a srovnal naplacato venec. A vse OK. A ted certe rad! ;-)Drzim vam palce kuci s reklamaci ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Dane možné to je. Já jsem v tom laik každopádně mi dodali nekvalitní hodinky. Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Together we can make world a better place Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Neberte to jako antipropagandu! Měj jsem jedny Prim Sport 1 generace a týden po renovaci za nesmyslnou částku do nich nateklo a bylo z nich akvarium ( při sprchování a koupání ve vaně !!!!!!!!!)Nové Orlíky se zpožďovaly za den o pět minut ! Navíc nekvalitně natištěný číselník.RESUME : Na Sportech jsem se vyvztekal tak, že jsem měl málem srdeční zástavu !!!! Čekám tři měsíce na renovaci a pak jsou tam další dva měsíce! Orlíky to samé, akorát to TRVALO DALŠÍ MĚSÍC NAVÍC :-( ( zapomněli vyměnit ten číselník) Kupuji si již jiné značky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Long: hrozné . . . . Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Já jsem své renovační Orlíky reklamoval třikrát a taky to vždy chvíli trvalo. Výsledek - koupené v prosinci a nositelné v březnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Jedine rozumne reseni :Vyhodit hodinare pro renovace a zacit prodavat pouze dily.Neco jako byla kdysi stavebnice Merkur. :-)Usetri tim cas, penize a sve dobre jmeno.Osazovat stare strojky do hodinek a davat na ne zaruku znamena jedine:Rozebrat vse do posledni soucastky, poctiva kontrola dilu a opetovne slozeni + promazani. A tohle ti nikdo rozumny za 500 kc neudela ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Já jsem své renovační Orlíky reklamoval třikrát a taky to vždy chvíli trvalo. Výsledek - koupené v prosinci a nositelné v březnu. Co s něma proboha 3x bylo smím-li se zeptat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Jedine rozumne reseni :Vyhodit hodinare pro renovace a zacit prodavat pouze dily.Neco jako byla kdysi stavebnice Merkur. :-)Usetri tim cas, penize a sve dobre jmeno.Osazovat stare strojky do hodinek a davat na ne zaruku znamena jedine:Rozebrat vse do posledni soucastky, poctiva kontrola dilu a opetovne slozeni + promazani. A tohle ti nikdo rozumny za 500 kc neudela ! Nebo ať udělají servisní síť. To by přece bylo taky řešení . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Prvně špatně nasazené ručky a potom dvakrát vodotěsnost ve sprše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Hardslimer: Sám jsi na to i odpověděl. Za pár korun to poctivě dělat nejde a poctivou práci zase nikdo nebude chtít zaplatit (ani zákazník, ani zaměstnavatel tomu hodináři).Tak se našel určitý kompromis. Zákazník je ještě ochotný platit, a sem tam nějaká nesrovnalost se dořeší dodatečně.Já bych to, co se týče renovací, tak tragicky neviděl. Určitá nedokonalost je přece součástí imidž starých primek. Vlastně kvůli tomu si to často u kupujeme, současně s nostalgií, vzpomínkami a tak. Já tuto úroveň kvality vidím vzhledem k ceně a k tomu jak si každý vymýšlí vlastní individuální změny, jako velmi dobrou. U nových hodinek za podstatně vyšší cenu už by se to moc objevovat nemělo. Ale vzhledem k tomu, že se stále jedná o kusovou ruční výrobu, se to i tam pochopit dá. Vše se nakonec vždy úspěšně vyřešilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Ještě, že se to takhle nedělá u starých Škodovek, to by se mohl člověk snadno zabít... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 (upraveno) Nech si zrenovovat staré auto a uvidíš těch problémů, které se budou dodatečně dořešovat. Ed: renovace veterána je často mnohaletý až nekonečný proces.A i ten, kdo si koupí už hotového, zrenovovaného veterána, stejně s nějakými opravami počítá. Slušné součástky na primky jednou dojdou. Pak to bude ještě veselejší A tím se nechci nikoho zastávat, ani omlouvat šlendrián, jen se to snažím brát realisticky a chápat to. Komu z nás se někdy nepovedlo udělat v práci něco ne zrovna ideálně (abych byl korektní). Upraveno 4. srpna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 S autem se to přeci srovnávat vůbec nedá. Starý strojky PRIM jsou tak jednoduchý a běžný, že to každý slušnější hodinář zvládá (a vždy zvládal) servisovat za pár stovek a spolehlivě. Tak proč by to ELTON nemohl zvládnout taky nebo za to měl chtít ještě víc než teď? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 (upraveno) Stejně jako se nedá srovnávat starý hodinář a fabrika.Ti slušnější (tady nejspíš synonymum pro levnější) hodináři taky za chvíli dojdou, stejně jako ty použitelné součástky.Poctivá generálka strojku (ne ho jen v celku v něčem proprat a pak trochu máznout) není za hodinu. A režie hodináře s dílnou doma ve sklepě je úplně jiná, než režie fabriky o desítkách zaměstnanců, kteří navíc mají určeno kolik toho za den musejí stihnout, a pochybuju, že jsou nějak nadstandardně placeni. Nejlepší je hodinář důchodce. Hodinky dělá protože ho to baví a dělá to poctivě a dobře, nikam nechvátá, ani na tom není finančně závislý, protože mu jde důchod, a za ta léta má plné šuplíky součástek, které získal skoro zadarmo. Upraveno 4. srpna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 (upraveno) Z kalkulace renovace igenů: Stroj - vyčištění,seřízení, bez výměny součástek - tolerance strojku za den -30+60s za den dle směrnice níže: 1 700,00 Montážní práce s výměnou součástek strojku (může být i víc, záleží na stavu strojku): 700,00 No, já nevím jestli je min. 3.400,00 za repasi samotného strojku zase tak málo... aby to neudělali pořádně. Pro srovnání: ceny dekorovaných strojků od hodináře Upraveno 4. srpna 2016 uživatelem Mischa80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 Z kalkulace renovace igenů: Stroj - vyčištění,seřízení, bez výměny součástek - tolerance strojku za den -30+60s za den dle směrnice níže: 1 700,00 Montážní práce s výměnou součástek strojku (může být i víc, záleží na stavu strojku): 700,00 No, já nevím jestli je min. 3.400,00 za repasi samotného strojku zase tak málo... aby to neudělali pořádně.2400 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 (upraveno) Málo to jistě není, ale jak jsem psal, je to i o režii a dalších nákladech. A je v tom DPH? A jak vlastně dlouho taková generálka strojku může trvat? Já tipuju den. Upraveno 4. srpna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mischa80 Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2016 2400 jj, sorry, překlep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se