cigi Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2010 žádná minulost není tak daleko, aby si nezasloužila být živá, ondro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2010 Bigesi, docela bych mel zájem, si svépomocí opravit pár indexů. Jen si vůbec nedovedu přestavit, jak na to, samozřejmě mimo logické dedukce, že barvu nanáším na cifr pomocí štětečku Pokud by jsi se s námi všemi podělil o tvé zkušenosti s touto činnosti, byl bych ti moc vděčný. Diky ti za případné rady. Dobře, někdy k tomu dám do sekce "Opravy, servis a pomoc s hodinkami" několik doporučení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flavamatic Odesláno 21. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2010 (upraveno) Díky, občas se do oprav podívám. Upraveno 21. května 2010 uživatelem Flavamatic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 27. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2010 Dneska jsem dostal dopis z Eltonu na krásném hlavičkovém papíře, kde se samotný generální ředitel omlouvá za nesrovnalosti v renovaci. Sděluje dále, že už přijali kroky k nápravě s tím, že v procesech bude zvýrazněna odpovědnost jednotlivých zaměstnanců. To je rozhodně pozitivní změna, za dopis jsem poděkoval a oceňuji to i takto veřejně. Zákazník, který uspěje s reklamací, bývá spokojenější než zákazník, který výrobek vůbec nemusel reklamovat. Opět jedna z klasických marketingových zkušeností Mám v plánu další PS1 a ještě bych rád jednu extra věc s PS2, ale nevím, jestli k tomu seženu patřičný starý číselník :-/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 27. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2010 Dneska jsem dostal dopis z Eltonu na krásném hlavičkovém papíře, kde se samotný generální ředitel omlouvá za nesrovnalosti v renovaci. Sděluje dále, že už přijali kroky k nápravě s tím, že v procesech bude zvýrazněna odpovědnost jednotlivých zaměstnanců. To je rozhodně pozitivní změna, za dopis jsem poděkoval a oceňuji to i takto veřejně. Zákazník, který uspěje s reklamací, bývá spokojenější než zákazník, který výrobek vůbec nemusel reklamovat. Opět jedna z klasických marketingových zkušeností Mám v plánu další PS1 a ještě bych rád jednu extra věc s PS2, ale nevím, jestli k tomu seženu patřičný starý číselník :-/ Tak to je hodně dobrá zpráva, pač se sám chystám jim tam poslat jeden kousek na renovaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 27. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2010 A já jsem zase rád, že k tomu svojí měrou přispělo toto fórum ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 2. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2010 žralok od Kubsona je niekde moznost kupy tejto krasnej farebnej kombinacie remena pre moje IGENy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 2. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2010 Asi u Kubsona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 9. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2010 Ve vláknu k re-edici Orlíku se píše, že použitá barva bude Super-LumiNova. Tak jsem promptně napsal do Eltonu, jestli teda tuto barvu budou nově používat i k renovacím Prim Sport. Po několika dnech mi přišla poměrně překvapivá odpověď, že u na mých Sportech byla použita barva "Swiss Super-LumiNova Pigment". Tak to se tedy dost divím, Super-LumiNova má dobrou pověst a co jsem na webu kdysi vypátral, měla by svítit podobně jako NoctiLumina, kde rozdíl je pak hlavně mezi jednotlivými pigmenty a velikosti částeček (a také že SuperLuminova se nedá koupit v malém... no NoctiLumina se už teďka taky neprodává za hranice USA ). Znovu si sem tedy dovolím vložit pořízené fotografie srovnávající luminiscenci. Vlevo moje domácí renovace Prim Sport s barvou NoctiLumina NoctiStar (menší částečky, výrobce udávaná svítivost 12h), uprostřed původní černé Prim Sport 1 a vpravo renovace z Eltonu, prý se Super-LumiNovou. Nemohu se ubránit dojmu, že tedy je někde chyba. Že možná se ten pigment moc ředí, je jen v tenké vrstvě, nemá bílý podklad... co já vím. Jinak hodinky s NoctiLumina (NoctiStar) svítí v mé vitrínce bezkonkurenčně nejvíce a nejdéle, srovnání je tedy jen s Primkami, ale včetně renovací. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2010 Ve vláknu k re-edici Orlíku se píše, že použitá barva bude Super-LumiNova. Tak jsem promptně napsal do Eltonu, jestli teda tuto barvu budou nově používat i k renovacím Prim Sport. Po několika dnech mi přišla poměrně překvapivá odpověď, že u na mých Sportech byla použita barva "Swiss Super-LumiNova Pigment". Nemohu se ubránit dojmu, že tedy je někde chyba. Že možná se ten pigment moc ředí, je jen v tenké vrstvě, nemá bílý podklad... co já vím. Snad to čte taky někdo z Eltonu a zjistí co,proč a jak se stalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 9. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2010 Snad to čte taky někdo z Eltonu a zjistí co,proč a jak se stalo. Už mám odpověď. Prý je to tím, že tam mám nanesenou tlustší vrstvu, což mám. A u těch starých je to prý protože barva je radioaktivní. Což už není zrovna moc pravda ;-) Nicméně bude to jak tloušťkou vrstvy, tak zřejmě absencí podkladové bílé barvy u renovace, ale tím si nejsem jist. Možná je tam také hodně pojiva, zvláště na ručkách, čert ví. Každopádně výsledek je, jaký je. Dneska se mi dostanou do pracky (respektive na ní) Prim Sport MPM, tak uvidím, jak se pochlapili tam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v79 Odesláno 9. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2010 Ve vláknu k re-edici Orlíku se píše, že použitá barva bude Super-LumiNova. Tak jsem promptně napsal do Eltonu, jestli teda tuto barvu budou nově používat i k renovacím Prim Sport. Po několika dnech mi přišla poměrně překvapivá odpověď, že u na mých Sportech byla použita barva "Swiss Super-LumiNova Pigment". Tak to se tedy dost divím, Super-LumiNova má dobrou pověst a co jsem na webu kdysi vypátral, měla by svítit podobně jako NoctiLumina, kde rozdíl je pak hlavně mezi jednotlivými pigmenty a velikosti částeček (a také že SuperLuminova se nedá koupit v malém... no NoctiLumina se už teďka taky neprodává za hranice USA ). Znovu si sem tedy dovolím vložit pořízené fotografie srovnávající luminiscenci. Vlevo moje domácí renovace Prim Sport s barvou NoctiLumina NoctiStar (menší částečky, výrobce udávaná svítivost 12h), uprostřed původní černé Prim Sport 1 a vpravo renovace z Eltonu, prý se Super-LumiNovou. Nemohu se ubránit dojmu, že tedy je někde chyba. Že možná se ten pigment moc ředí, je jen v tenké vrstvě, nemá bílý podklad... co já vím. Jinak hodinky s NoctiLumina (NoctiStar) svítí v mé vitrínce bezkonkurenčně nejvíce a nejdéle, srovnání je tedy jen s Primkami, ale včetně renovací. Nedavno jsem poslal jedny IGENy na kompletní renovaci do Eltonu a na otázku luminiscence bylo odpovězeno,že nejlépe z pohledu délky svítivosti jednoznačně vede zelená barva. V jedné zdejší recenzi IGEN 45, je délka svítivosti zelené také velmi pozitivně hodnocena. Tak jsem zvědav, až dorazí, určitě se pochlubim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 (upraveno) Nedavno jsem poslal jedny IGENy na kompletní renovaci do Eltonu a na otázku luminiscence bylo odpovězeno,že nejlépe z pohledu délky svítivosti jednoznačně vede zelená barva. V jedné zdejší recenzi IGEN 45, je délka svítivosti zelené také velmi pozitivně hodnocena. Tak jsem zvědav, až dorazí, určitě se pochlubim. Mám novodobé eltoní Prim Sport 2 se zelenou barvou a teda není žádná dechberoucí sláva, na moji NoctiLuminu se to nechytá Nesvítí to moc intenzivně, ale zase poměrně dlouho. Je tam asi hodně tenká vrstva, navíc to vypadá 'lakově', takže asi dost pojiva Upraveno 10. června 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blahoslav-Renard Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2010 Je možné se zeptat, na kolik taková celková renovace vyjde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2010 Je možné se zeptat, na kolik taková celková renovace vyjde? 5K-10K Asi 4K pouzdro, 1500-1800 nový cefireník, 600 ručky a nějaké drobnosti k tomu. Práce a seřízení 800-1600 podle toho, jestli je potřeba vyměňovat nějaké díly. Ale je možné i bez seřizování a opravy strojku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novic Odesláno 12. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2010 Už téměř dva dny v kuse pročítám vaši diskuzi. Musím říct, že jste mě trochu nakazili.:-)Jelikož bydlím přímo v N.Městě, tak mám k Primkám kladný vztah. Moc se mi líbí jedny černé a ty kávové co zde jsou vyfoceny po renovaci.I já jsem začal uvažovat, že bych jako patriot měl taky jedny vlastnit. Na aukru jsem s vyhlédl jedny IGENy, mohli by jste na ně kouknout a říci jestli ten strojek je ok. Možná, kdyby to šlo tak bych nechal i ten originál ciferník. Zde je na ně odkaz http://www.aukro.cz/item1073972974_prim_sport_cerne_funkcni.html. Mockrát děkuji, jsem úplný amatér, takže každá rada stráášně dobrá. P.s. Mám doma někde jedny PS 2, zkusím je zítra najít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 12. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2010 Už téměř dva dny v kuse pročítám vaši diskuzi. Musím říct, že jste mě trochu nakazili.:-) Jelikož bydlím přímo v N.Městě, tak mám k Primkám kladný vztah. Moc se mi líbí jedny černé a ty kávové co zde jsou vyfoceny po renovaci.I já jsem začal uvažovat, že bych jako patriot měl taky jedny vlastnit. Na aukru jsem s vyhlédl jedny IGENy, mohli by jste na ně kouknout a říci jestli ten strojek je ok. Možná, kdyby to šlo tak bych nechal i ten originál ciferník. Zde je na ně odkaz http://www.aukro.cz/item1073972974_prim_sport_cerne_funkcni.html. Mockrát děkuji, jsem úplný amatér, takže každá rada stráášně dobrá. P.s. Mám doma někde jedny PS 2, zkusím je zítra najít. Ty vypadají docela dobře jak jsou, na renovace je jich možná škoda, to se najde i větší vrak A jejich cena se nepochybně ještě vyšplhá. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novic Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 Díky za info, mě se zdali zničený dost:-)Kolik myslíš, že by byla adekvátní cena? Abych to nehnal do výšin a vy se tady pak nesmáli.Kdyby měl někdo na prodej samostatný kalibr nebo nějaký VHODNÝ vrak za rozumný peníz, tak mi prosím dejte vědět.Děkuji. Nemáte někdo možnost udělat fotku černých IGENů s bílou lunetou? Docela nad tím uvažuji, ale reál foto by bylo pro představu rozhodně lepší. Je docela těžké rozhodnout se, jestli se držet originálu nebo si udělat svůj "originál"Ještě jedna varianta co je v hlavě, třeba si u ní budete klepat na čelo, ale bez šílených nápadu nikdy nic zajímavého nevzniklo..Napadlo někoho udělat Igeny třeba bílý ciferník, zelené lumi, červenou lunetu s bílým písmem,řemínek bílý s červeným prošitím.Možná se bílá s červenou na chlapa nehodí,co myslíte vy? Skoro celou noc jsem kombinoval barvy a pořád ne přijít na nějakou krásnou kombinaci. :sad01_anim: Ještě jedna technická.Je možný udělat průhledný ciferník, nebo jen částečný průhled na strojek? (Teda jestli je vůbec vidět?) Díky za odpověď.. P.s. Obdivuji odvahu všech, co mají ty žluté Igen Chronomag.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 (upraveno) K reálné ceně bych se nerad vyjadřoval, ale teďka je po Igenech docela sháňka, se to asi vyšplhá. Vraky bych možná doma nějaké našel, jen to vytřídit :-/ Černé s bílou lunetou, to by tu někde kolem fotky být měly... ale ať nemusíš hledat, tak sem něco dám (nejde o moje fotky ani hodinky). (Renovace, samozřejmě.) Ještě se jukni sem. Upraveno 13. června 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novic Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 Dík za odkazy. Ten první obrázek je grandiózní.Jelikož jsem v tom zase dneska proležel půl dne, tak ty zbylé obrázky už mám prostudovaný (několikrát:-))ZA ten první ještě jednou díky. p.s. Ty ostatní otázky v příspěvku byli asi tak moc de.il.í, že je škoda je asi komentovat:-)nebo se dočkám nějakého názoru či odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se