Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Před měsícem jsem řešil něco podobného, ale bohužel nemám moc bujnou fantazii.

Napadla mě kombinace černý číselník a oranžová lumi (jako na Sportech dva) ale muselo by to být bez jakéhokoliv olemování indexů.

Teď zase přemýšlím nad kombinací šedého číselníku a bílé lumi něco jako na hodinkách Nomos Club ale to někdy v budoucnu.

Na ty sporty by byl super nějaký konfigurátor, aby měl člověk představu co vlastně vymyslel.

Nakonec jsem objednal klasiku, černá/černá, lumi nažloutlá, ručky klenuté.

Teď jsem v té nejhorší fázi - čekání.

S tím konfigurátorem je to skvělý nápad. Prostě skládat a skládat. Jako u auta :lamo: . A softwarově to asi není až takový problém. Určitě to jako téma k zamyšlení bude třeba do Eltonu dostat. Budou nám jistě "vděční". Možná pak renovace bude zase o něco dražší. Tak vlastně nevím !?!? :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochlubím se taky v tomhle vlákně. Dneska dorazily po dlouhém čekání (odesílal jsem je na konci května) moje vysněné Igeny. První kontakt s Eltonem na tohle provedení proběhl vloni v dubnu, tehdy byl nepřekonatelný lesklý ciferník. Letos se to už po dlouhých debatách povedlo.

Mým cílem bylo vytvořit renovaci, která by zobrazovala jedny z prvních Igenů (prototyp). Inspirací mi bylo několik nalezených Igenů s lesklým cifrem, a plechovou lunetou. Prvním Sportům odpovídá i použití kal. 68.1

Někde tady na fóru jsem četl, že Igeny s plechovou lunetou měl i František Venclovský

Specifikace

PRIM Sport 38mm

černý lesklý ciferník s původními malými indexy

bombírované ručky

prosklené dýnko

kalibr 68.1.

plechová luneta z ES2012

standardně jsem obdržel plastovou lunetu (černou a bílou), plechovou není možné k renovacím v Eltonu objednat a ani já nejsem vyjímka.

nepište mi SZ, fakt ji neumím sehnat.

Znám jen jeden způsob, jak se k té lunetě dostat - vzít ji z ES2012. Vlastně dva, ale ten druhý je ještě větší blbost.

Pár rychlých foteček, jak je to lesklý blbě se to fotí

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Krása!!! :smile_anim:

Píšeš, že luneta nejde zádným způsobem sehnat, přesto se Ti to podařilo. Takže to musí jít.

No tak, pochlub se jak se k ní dá dostat, protože jsem zjistil že jí hrozně nutně a moc potřebuju! :gora:

Já a mnoho dalších členů fóra Tě pak budeme blahořečit. :notworthy:

Upraveno uživatelem t.p
Odkaz ke komentáři

Krása!!! :smile_anim:

Píšeš, že luneta nejde zádným způsobem sehnat, přesto se Ti to podařilo. Takže to musí jít.

No tak, pochlub se jak se k ní dá dostat, protože jsem zjistil že jí hrozně nutně a moc potřebuju! :gora:

Já a mnoho dalších členů fóra Tě pak budeme blahořečit. :notworthy:

Zkus si to přečíst ještě jednou a o trošku pozorněji.

Znám jen jeden způsob, jak získat plechovou vložku do Igenů - vzít ji z limitky Elton Sport

Odkaz ke komentáři

Zkus si to přečíst ještě jednou a o trošku pozorněji.

Znám jen jeden způsob, jak získat plechovou vložku do Igenů - vzít ji z limitky Elton Sport

No jo, ale když Ty si tady vystavil fotku té lunety, jak Ti přišla krásně zabalená.

Takže se mi prostě nechce věřit tomu, co jsi psal a co jsem opravdu pozorně četl. :D

Odkaz ke komentáři

No jo, ale když Ty si tady vystavil fotku té lunety, jak Ti přišla krásně zabalená.

Takže se mi prostě nechce věřit tomu, co jsi psal a co jsem opravdu pozorně četl. :D

:-) bavíš mě :-)

Ta bublinková folie na tom byla jen kvůli fotce. Nic mi nepřišlo (jako důkaz chybí obálka), lunetu jsem měl doma.

Jiná možnost není. Aspoň já ji neznám.

Tahle vložka je z limitky Elton Sport

Odkaz ke komentáři

:-) bavíš mě :-)

Ta bublinková folie na tom byla jen kvůli fotce. Nic mi nepřišlo (jako důkaz chybí obálka), lunetu jsem měl doma.

Jiná možnost není. Aspoň já ji neznám.

Tahle vložka je z limitky Elton Sport

Škoda! :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Ještě srovnání se standardními Igeny. Fotka je půjčená z fóra, díky Ondro :-)

Teda ty sis dal záležet - velké uznání !!! :notworthy: Takovou trpělivost nemám, hledám spíš inspiraci. Nemáš radu odkud vzít 68.1 strojek ? Pro mě jediná možnost -koupit nějaké vraky. Nemám žádné z minula, takže je musím někde sehnat. Jinou cestu k renovaci nemám. :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Teda ty sis dal záležet - velké uznání !!! :notworthy: Takovou trpělivost nemám, hledám spíš inspiraci. Nemáš radu odkud vzít 68.1 strojek ? Pro mě jediná možnost -koupit nějaké vraky. Nemám žádné z minula, takže je musím někde sehnat. Jinou cestu k renovaci nemám. :crying_anim:

Dík, za kompliment. Jsem trošku cílevědomý a vytrvalý :-)

68.1. se dával do Diplomatů Incabloc, tam je na 100%. Nebo to chce trpělivě hledat, ony se nějaké objeví. Mě to taky trvalo, původně pro ně byl nachystaný 68.3. třetišroubek

Edit: Tady je ten třetišroubek, taky není špatný

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

Ještě srovnání se standardními Igeny. Fotka je půjčená z fóra, díky Ondro :-)

Za tohle to, by jsi mi měl přispět na renovaci...Já jsem si letos na jaře jednu renovaci těsně před zahájením rozmyslel a byl jsem na sebe pyšný, jak se umím kontrolovat. Já ti tímto fakt moc děkuji, protože jsem opět zjistil, že ty IGENY prostě potřebuji... :crying_anim: to je fakt, jako když podáš vyléčenému alkáčovi flašku. :suicide_anim:

Ty tvoje jsou po všech stránkách prostě krásné !!! Už se opakuji, ale ještě jednou gratuluji !!!

Upraveno uživatelem Eman2208
Odkaz ke komentáři

Pěkný strojek je i 68.3 a ten se dá sehnat už líp např.zde http://www.ceske-kralovstvi.cz/strojky-prim,138.html

Máš pravdu. Slušné jsou i 68.3. Od tohoto prodejce je otázka, co ti přijde. Někde jsem tady četl, že zdejší člen si myslel, že koupil vymazlený strojek a přišel mu pěkný průjem. Ale pravdou je, že v Eltonu ti ho dají dohromady. Já kontroluju tento ishop denně. Mám z toho takové divné pocity. Naposled dneska - objednal jsem si sklíčka (v nabídce jich jsou desítky) a dostal jsem odpověď, že část z nich (i když je nabízí) už není. Tak nevím, co by dorazilo v případě strojku. Možná se ale bojím zbytečně.

Odkaz ke komentáři

Dík, za kompliment. Jsem trošku cílevědomý a vytrvalý :-)

68.1. se dával do Diplomatů Incabloc, tam je na 100%. Nebo to chce trpělivě hledat, ony se nějaké objeví. Mě to taky trvalo, původně pro ně byl nachystaný 68.3. třetišroubek

Edit: Tady je ten třetišroubek, taky není špatný

Taky moc pěkné. Zkusím to ještě tady na chronomagu, možná má někdo 68.1 na prodej. A když ne, máš pravdu - s 68.3 taky neudělám chybu.

Odkaz ke komentáři

Pochlubím se taky v tomhle vlákně.

Dost dobry, tesim se nazivo! Rolexaci delaj svoji seslost, mozna bychom mohli naplanovat i neco pro Igeny. Mame furu zajimavych renovaci, letosni Elton Sportky i hromadu puvodnich kousku.

Co rikas na kaucuk? Ja ho mam na hodinkach vetsinu casu i ke kosili (kun je v krabicce) a sundavam ho jen, kdyz mam hnede boty a opasek a potrebuju se barevne sladit :).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...