Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Samozřejmě poznám rozdíl, stejně jako poznám rozdíl u nových dílů z Eltonu (nehledě na to, že "renovační" pouzdro z parexa vychází více ze své předlohy - to není obhajoba). Jde mi o to, že si můžu na sporty koupit díly aniž bych je ve skutečnosti měl a s jíž zmíněným rámečkem strojku z Parexa mám pak nové Igeny nebo dvojky a nikdo nic nepozná. Pokud bych musel nejdřív do Eltonu poslat vrakové Sporty, tak se nemůže stát, že stvořím nový kus, to je to co mě teď částečně odrazuje (to samé, co mě odrazuje na dílech z Parexa)

Oprava překlepu.

Upraveno uživatelem Mikefux
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dřív to tak bylo, na renovaci jsi potřeboval puvodni pouzdro. Se tu recyklovaly totální hujdy a jedno pouzdro se objevilo v Eltonu několikrát. Nepouzite díly se po renovaci musí vrátit zpět majiteli.

Pouzdro na Sporty II z Parexa má možná zespodu zkosení, který vic odpovídá původnímu tvaru, ale protože je to pouze lisovaný, je tvarove hnusný a bez dalších úprav nepouzitelny.

Odkaz ke komentáři

To co já jsem nevhodně napsal jako renovační sadu z Eltonu, jsem myslel nové nerezové pouzdro, jeho součástí je, plastové sklíčko, korunka, černá luneta, plné víko, otočný kroužek, zpruha kroužku, trubka pouzdra, armovací kroužek, těsnění, celkem 5.370,-

Jenom, abych to uvedl na pravou míru.

Odkaz ke komentáři

Dřív to tak bylo, na renovaci jsi potřeboval puvodni pouzdro. Se tu recyklovaly totální hujdy a jedno pouzdro se objevilo v Eltonu několikrát. Nepouzite díly se po renovaci musí vrátit zpět majiteli.

Pouzdro na Sporty II z Parexa má možná zespodu zkosení, který vic odpovídá původnímu tvaru, ale protože je to pouze lisovaný, je tvarove hnusný a bez dalších úprav nepouzitelny.

Omlouvám se, to jsem nevěděl, z toho příspěvku v jiném vlákně jsem pochopil, že ty staré díly v Eltonu zůstávaly, což mi přišlo logické a klidně bych tak praktikoval.

Upraveno uživatelem Mikefux
Odkaz ke komentáři

Tak primky sú so servisu späť. Prečistené, prehodené púzdro, vyladené strojčeky a čo to bolo treba vymeniť (pérovník, pružinky,náťah, tesnenia). Samozrejme to je dokopy na 2 prim sport 1 ach a prim sport 2ky. Ešte ostali jedny prim sport 1ky, ktoré zvažujem, že zostanú teda modré. Ostatné nafotím a podelím sa tu s nimi. Na tie sport 1ky ešte remienok a už sa môžu nosiť.

Odkaz ke komentáři

Ešte jedna otázka. Je možné docieliť vodotesnosť aj u starého púzdra? Lebo mi hodinár vravel, že tieto na kúpanie vhodné nie sú. Čo mi prišlo troška čudné, lebo tie sport 2ky som ako štupel 100pro topil vo vode. A hlavne tie by som i rád nosil k vode (na ryby).

Upraveno uživatelem CsabaC
Odkaz ke komentáři

to by aj mna zaujimalo, no je vlakno na tuto temu.

inak som otestoval primky. sport 2ky bezali 36h, sport1ky bez vlozky lunety 35h a sport1ky s bielou lunetou 39h. slusne. eraz testujem modre, ktore neboli u hodinara. z vonka som ich precistil, este nalestim sklicko a potom uz len to lumi obnovit. a necham si ich ako modre i ked tie okrove su srdcovka

Odkaz ke komentáři

Taky tam asi budu cpát origo bílou lunetu. Nejdříve ji zkusím sehnat nějak po netu a pokud ji nikdo nebude nabízet, asi budu muset sáhnout po Eltonu. Ještě řeším ciferník. Většinou jsou v pohodě, ale ta luminiscence je strašně jetá. Zvládne to někdo obnovit, případně zvládnu to i svépomocí?

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Někteří hodináři si je dělají sami,vyříznou otvor a osadí sklem.Z Eltonu jsou ty tři druhy /liší se jen popisem/.Na prvním je psáno Etanché........,na druhém je to anglicky a na třetím česky.Každá jiná varianta jak s Francouzská za příplatek.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...