financ Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Elton prodává pouze jednotlive díly, nebo ti udelaj renovaci. Pojem renovační sada najdeš jen v katalogu Parexa u dvojkovych Sportů a rozdíl pozná člověk s normálním zrakem z docela velký vzdálenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikefux Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 (upraveno) Samozřejmě poznám rozdíl, stejně jako poznám rozdíl u nových dílů z Eltonu (nehledě na to, že "renovační" pouzdro z parexa vychází více ze své předlohy - to není obhajoba). Jde mi o to, že si můžu na sporty koupit díly aniž bych je ve skutečnosti měl a s jíž zmíněným rámečkem strojku z Parexa mám pak nové Igeny nebo dvojky a nikdo nic nepozná. Pokud bych musel nejdřív do Eltonu poslat vrakové Sporty, tak se nemůže stát, že stvořím nový kus, to je to co mě teď částečně odrazuje (to samé, co mě odrazuje na dílech z Parexa) Oprava překlepu. Upraveno 1. července 2015 uživatelem Mikefux Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Dřív to tak bylo, na renovaci jsi potřeboval puvodni pouzdro. Se tu recyklovaly totální hujdy a jedno pouzdro se objevilo v Eltonu několikrát. Nepouzite díly se po renovaci musí vrátit zpět majiteli. Pouzdro na Sporty II z Parexa má možná zespodu zkosení, který vic odpovídá původnímu tvaru, ale protože je to pouze lisovaný, je tvarove hnusný a bez dalších úprav nepouzitelny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2015 To co já jsem nevhodně napsal jako renovační sadu z Eltonu, jsem myslel nové nerezové pouzdro, jeho součástí je, plastové sklíčko, korunka, černá luneta, plné víko, otočný kroužek, zpruha kroužku, trubka pouzdra, armovací kroužek, těsnění, celkem 5.370,-Jenom, abych to uvedl na pravou míru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikefux Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2015 (upraveno) Dřív to tak bylo, na renovaci jsi potřeboval puvodni pouzdro. Se tu recyklovaly totální hujdy a jedno pouzdro se objevilo v Eltonu několikrát. Nepouzite díly se po renovaci musí vrátit zpět majiteli. Pouzdro na Sporty II z Parexa má možná zespodu zkosení, který vic odpovídá původnímu tvaru, ale protože je to pouze lisovaný, je tvarove hnusný a bez dalších úprav nepouzitelny.Omlouvám se, to jsem nevěděl, z toho příspěvku v jiném vlákně jsem pochopil, že ty staré díly v Eltonu zůstávaly, což mi přišlo logické a klidně bych tak praktikoval. Upraveno 2. července 2015 uživatelem Mikefux Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2015 Tak primky sú so servisu späť. Prečistené, prehodené púzdro, vyladené strojčeky a čo to bolo treba vymeniť (pérovník, pružinky,náťah, tesnenia). Samozrejme to je dokopy na 2 prim sport 1 ach a prim sport 2ky. Ešte ostali jedny prim sport 1ky, ktoré zvažujem, že zostanú teda modré. Ostatné nafotím a podelím sa tu s nimi. Na tie sport 1ky ešte remienok a už sa môžu nosiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2015 (upraveno) Ešte jedna otázka. Je možné docieliť vodotesnosť aj u starého púzdra? Lebo mi hodinár vravel, že tieto na kúpanie vhodné nie sú. Čo mi prišlo troška čudné, lebo tie sport 2ky som ako štupel 100pro topil vo vode. A hlavne tie by som i rád nosil k vode (na ryby). Upraveno 3. července 2015 uživatelem CsabaC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2015 (upraveno) Upraveno 3. července 2015 uživatelem CsabaC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2015 Nevím, jestli to patří zrovna sem , tak snad nevadí. Poraďte ,obnova indexů na číselníku jde udělat i barvou na luminiscenci ručiček ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2015 to by aj mna zaujimalo, no je vlakno na tuto temu.inak som otestoval primky. sport 2ky bezali 36h, sport1ky bez vlozky lunety 35h a sport1ky s bielou lunetou 39h. slusne. eraz testujem modre, ktore neboli u hodinara. z vonka som ich precistil, este nalestim sklicko a potom uz len to lumi obnovit. a necham si ich ako modre i ked tie okrove su srdcovka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2015 já sehnal původní origo bílou vložku lunety tak to budu mít i "autentické" pořád sem nalomen jestli i měnit pouzdro nebo ne"reprintový" pásek už je na cestě ... tak se těším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2015 Taky tam asi budu cpát origo bílou lunetu. Nejdříve ji zkusím sehnat nějak po netu a pokud ji nikdo nebude nabízet, asi budu muset sáhnout po Eltonu. Ještě řeším ciferník. Většinou jsou v pohodě, ale ta luminiscence je strašně jetá. Zvládne to někdo obnovit, případně zvládnu to i svépomocí? Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2015 já koupil na antiku -> stejně tak cifr v lepším stavu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Jak je to se zadním víkem na Igenech? Už jsem viděl tři druhy, třeba je jich ještě víc, netušim. Čim to je, ročníkama?Nebo?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 Někteří hodináři si je dělají sami,vyříznou otvor a osadí sklem.Z Eltonu jsou ty tři druhy /liší se jen popisem/.Na prvním je psáno Etanché........,na druhém je to anglicky a na třetím česky.Každá jiná varianta jak s Francouzská za příplatek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Štěpka Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2015 S tím, že by si to hodinář dělal sám, jsem se ještě nesetkal - nenapadlo se mě zeptat a zřejmě jsem pročítal zdejší fórum málo důkladně. Kolik to tak stojí a je možná vodotěsnost? Máte někdo zkušenost, jestli to dělá některý z hodinářú v Praze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Zkus se poptat pana Frýdla na Florenci zlatnictví Janka.Jak je to s vodotěsností netuším,ale originály z Eltonu jsou vodotěsné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Mě to dělal mr. Valis. Vybral jsem to nejhorší dýnko, které jsem měl k dispozici a poslal poštou. Cena byla cca 700,- Ale je to nějaký rok zpět, takže možná kecám. O vodotěsnosti nemám páru. Do vody mám jiné hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2015 Kruté! To bych si taky nechal vyrobit. Chtělo by to hodit na nějaké prázdné pouzdro a zkusit vodotěsnost. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2015 Kruté! To bych si taky nechal vyrobit. Chtělo by to hodit na nějaké prázdné pouzdro a zkusit vodotěsnost. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalkvodotěsnost se dá změřit i se strojkem v pouzdru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se