klasik51 Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2015 Pánové děkuji za rady, a myslim to zcela upřimně. Jenom jsem tam, kde na začátku. Rovnat, nebo nerovnat? Mám rád věci v cajku, když to nechám, pokaždé když se na ně kouknu, mě to bude s..t. Když to budu rovnata ulomim to, tak mě to bude s..t. To je situace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 2. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2015 Už mi taky jedna nožka u igenů při rovnání prdla a jak vyplývá z komentářů kolegů, nejsem sám:-)...takže za mě nerovnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 A už je to 60 : 50 Stejně mi nejde do hlavy, jak se to stane, při čem se ta nožka může ohnout, tak snadno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Doporučuji raději nechat být , když to nepraskne , tak se "odfoukne " chrom , jak psal Tom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 rovnal jsem pozlacenou mosaznou nožku u starých GUBek po dědovi...a jak to dopadlo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Auuu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Mosaz a její podobné (obecné) kovy jsou měkké jak blatíčko. Stačí např. drbnout pořádně nožkou do futer, nebo aby spadly hodinky na zem a je to. Záleží jak moc je nožka ohlá. Pokud se jedná jen o pár stupínků, tak půjde narovnat lehce, ovšem na chromování může zůstat stopa v podobě praskliny, nebo zvrásnění kde se materiálu při rovnání nahromadilo víc. Chrom má upně jiné vlastnosti jako mosaz, to samo o sobě už nedělá dobrotu. Nikdy už to jako z fabriky vypadat nebude. Zajímavé téma. Až bude čas, tak něco pozkouším a nafotím, ať je nějaká sranda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Mosaz a její podobné (obecné) kovy jsou měkké jak blatíčko............... Zajímavé téma. Až bude čas, tak něco pozkouším a nafotím, ať je nějaká sranda. Něco jako " Ničení povoleno" tak to se těším. Určitě zajímavé téma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Taky jsem rovnal nožku a taky jsem ji zlomil a pak jsem sháněl nové pouzdro... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 No a asi je rozhodnuto, jste mě dostali, víc proti, než pro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Ako je riesena vodotesnost korunky a ako sa da docielit? Su tam bezne tesnenia pri povodnych, ci taka pasta v korunke to riesi? Bol som u hodinara a vravel mi, ze tam je taka pasta. No mne sa zda, ze tu niekto pisal o klasickom dvojtesneni tusim. chcem docielit povodnu vodotesnost a zial teraz nemam moznost ich poslat do prahy k tu spominanym hodinarom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Někde tu je vlákno o rozpertlování a znovu zapertlování korunky. Jsou tam dva o-kroužky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 vdaka, skusim najst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Ta "pasta" je podle mě rozložený starý těsnění v kombinaci s okolním bordelem. Na některejch igenech, co mi prošly rukama, korunkou skoro nešlo otočit, jak to bylo zanesený tím sajrajtem..a že by to těsnilo si nemyslím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2015 (upraveno) V nejstarších Igenech do roku 1973 je jeden těsnící O kroužek potom už dva. Pozná se to podle tvaru krčku korunky. Přefocený obrázek z monografie o Primkách přikládám - i když jsem ho sem již někam dával - tak když už jsem to jednou fotil, tak myslím znovupřipomenutí a vysvětlení neuškodí. Edit: překlepy Upraveno 11. srpna 2015 uživatelem Mipa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2015 S tou "pastou" v podobné vodotěsné korunce u PRIM SPORT II jsem se také setkal - byla viditelná a přímo se lepila na trubku pouzdra pod korunkou při jejím povytažení. Hodinář mi říkal, že pokud jde jinak dobrá vodotěsná korunka ztuha otáčet a povytahovat, tak se smí lehce přimazat POUZE SILIKONEM. Pokud jde někomu vodotěsná korunka ztuha a přimaže to "olejíčkem na šicí stroje", tak ten prý potom těsnící O kroužky rozleptá na tu pastu. Jak jsem slyšel, tak zde "papouškuji". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2015 To jsem slyšel taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2015 S tou "pastou" v podobné vodotěsné korunce u PRIM SPORT II jsem se také setkal - byla viditelná a přímo se lepila na trubku pouzdra pod korunkou při jejím povytažení. Hodinář mi říkal, že pokud jde jinak dobrá vodotěsná korunka ztuha otáčet a povytahovat, tak se smí lehce přimazat POUZE SILIKONEM. Pokud jde někomu vodotěsná korunka ztuha a přimaže to "olejíčkem na šicí stroje", tak ten prý potom těsnící O kroužky rozleptá na tu pastu. Jak jsem slyšel, tak zde "papouškuji".Kdo se za totáče potápěl, ví proč. Na gumu se jinak než silikonem nesmělo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojtic883 Odesláno 19. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2015 Jelikož jsem v očekávání na renovační pouzdro, chci si k nim pořídit nějakej pěknej řemen, a ty co se mi líbí, bud nikde nemají nebo jsou 20mm a týhle šířky žádnej doma nemám.. Proto se ptám Vás mazáků, nemáte někdo zkušenosti s tím, jestli jde nasadit dvacítka na devatenáctku? Předpokládám že jo ale nežvejká se okraj řemínku o nožky? a nejde moc těžko kolem ruky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2015 Jelikož jsem v očekávání na renovační pouzdro, chci si k nim pořídit nějakej pěknej řemen, a ty co se mi líbí, bud nikde nemají nebo jsou 20mm a týhle šířky žádnej doma nemám.. Proto se ptám Vás mazáků, nemáte někdo zkušenosti s tím, jestli jde nasadit dvacítka na devatenáctku? Předpokládám že jo ale nežvejká se okraj řemínku o nožky? a nejde moc těžko kolem ruky?Jde- žvejká jak kterej- těžko jde jak kterej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se