Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mě jde asi především o tu technologii sušení, protože pokud to opravdu suší vodou, jejíž spotřeba je dost velká (a větší než na praní), neprojde to.

Sušení vodou slyšim prvně, skoro mi to nedává logickej smysl :) Ale taky pravda žadnej sušák-expert nejsem.

Imo je rozdíl v tom, jestli má sušička odvod vody vzniklé při sušení (kondenzační), nebo nemá.

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Že "sušení vodou" :lol2:.  Zober to usušiť do Vltavy a ušetríš v byte miesto aj peniaze za sušičku  :clap:.

Ty vole, ty si dej fakt mokrej hadr na hlavu. 

"Existují také kombinace sušičky a pračky v jednom. V takovém případě získáte další prostor navíc, ale musíte počítat s vyšší spotřebou vody, srovnatelnou s praním, a nutností vyndat před sušením část prádla, pokud jste měli při praní buben plný. Kapacita při sušení je totiž obvykle menší než kapacita pračky. Jinak ale jde o elegantní řešení do menších bytů."

Odesláno

Ona ta kombinovaná ale skutečně využívá při sušení vodu  . . . .

On je Milánek tak trochu nevzdělaný, ale nutně se vyjadřující čobol no. Neudělám nic, hlavně že už máte vlastní pasy.

Odesláno

Ona ta kombinovaná ale skutečně využívá při sušení vodu  . . . .

A je pravda že ve výsledku víc než na praní při stejném objemu prádla?

Odesláno

No pravda je když jsem to zkoumal tak jsou na trhu už kombinace které to chlazení vodou nevyužívají
a využívají tepelné čerpadlo jako klasická kondenzační sušička, tedy spotřebují vodu jen na praní, to
by ti mohlo vyhovovat pokud překousneš další věci jako je méně prádla na sušení než je vypráno atd.,

ale připrav se na cenovku tak od 25 výše.

Mimochodem třeba já Slováky považuji za přátele, nerad vidím jak někdo píše o někom opovržlivě jen

kvůli tomu že bydlí hodinu cesty autem doprava nebo doleva, tady na fóru to vždy patřilo ke kultuře

a držel bych se toho i dále.

A celý vlákno bych nechal sloučit se sušičkovým, o nic jiného stejně nejde.

Odesláno

Ještě za doby života ve velkoměstě jsme měli pračku se sušičkou (kombi) dvakrát a dycky dokonce tu placatější, aby se vešla pěkně do koupelny. Oba výrobky pracovaly na kondenzačním principu a už tehdy stály kolem dvaceti tisíc. Při fungování pro čtyřčlennou rodinu nebyl nikdy problém, s praním ani se sušením (a to jsem k sušící funkci měl docela despekt, ale fakt překvapily)... :)

Odesláno

Díky za odpověď. Zbytek myslím netřeba komentovat. Já do nikoho nevandroval a snažím se vyjadřovat k věcem, o kterých něco vím, a protože vím, že nevím všechno, tak jinde většinou mlčím. A mě občas někdo s.re bez ohledu na příslušnost k rase či národu.

Cena kupodivu nebude až takový zádrhel, pokud to nepožere vodu.

Odesláno

Ještě za doby života ve velkoměstě jsme měli pračku se sušičkou (kombi) dvakrát a dycky dokonce tu placatější, aby se vešla pěkně do koupelny. Oba výrobky pracovaly na kondenzačním principu a už tehdy stály kolem dvaceti tisíc. Při fungování pro čtyřčlennou rodinu nebyl nikdy problém, s praním ani se sušením (a to jsem k sušící funkci měl docela despekt, ale fakt překvapily)... :)

To myslíš jak že "už tehdy" stály ?

Odesláno (upraveno)

On je Milánek tak trochu nevzdělaný, ale nutně se vyjadřující čobol no. Neudělám nic, hlavně že už máte vlastní pasy.

No konečne ti to tu napísali. Sušičky fungujú na princípe kondenzácie a tie lepšie majú tepelné čerpadlo, ktoré nasáva vzduch z miestnosti a strieda teplý vzduch so studeným, čím dosiahne nižšiu spotrebu sušičky a zminimalizuje krčenie prádla. Skondenzovaná voda je odvádzaná do zásobníka vo vrchnej časti sušičky, ktorý po ukončení sušenia jednoducho vyleješ. Toto vie hocijaký nevzdelaný čobol ako si nás nazval. Mimochodm my nevzedelaní čoboli takú používame už od doby tvojej registrácie na tomto fóre.

Upraveno uživatelem milan79
Odesláno

No konečne ti to tu napísali. Sušičky fungujú na princípe kondenzácie a tie lepšie majú tepelné čerpadlo. Skondenzovaná voda je odvádzaná do zásobníka vo vrchnej časti sušičky, ktorý po ukončení sušenia jednoducho vyleješ. Toto vie hocijaký nevzdelaný čobol ako si nás nazval. Mimochodm my nevzedelaní čoboli takú používame už od doby tvojej registrácie na tomto fóre.

Jednu věc ti opravím, nenazval jsem tak vás, ale tebe, kamaráde. A děkuji za první příspěvek k tématu.

Odesláno

Nemáš za čo, ale tvoj kamarát nie som.

Že se mnou od začátku tak komunikuješ.

Odesláno

No pravda je když jsem to zkoumal tak jsou na trhu už kombinace které to chlazení vodou nevyužívají

a využívají tepelné čerpadlo jako klasická kondenzační sušička, tedy spotřebují vodu jen na praní, to

by ti mohlo vyhovovat pokud překousneš další věci jako je méně prádla na sušení než je vypráno atd.,

ale připrav se na cenovku tak od 25 výše.

Mimochodem třeba já Slováky považuji za přátele, nerad vidím jak někdo píše o někom opovržlivě jen

kvůli tomu že bydlí hodinu cesty autem doprava nebo doleva, tady na fóru to vždy patřilo ke kultuře

a držel bych se toho i dále.

A celý vlákno bych nechal sloučit se sušičkovým, o nic jiného stejně nejde.

Takže jednoduše jsou dva druhy dvoukombinací - ta starší co suší vodou a je levnější a vysuší stejný objem co se vypere najednou. A novější s novější technologií, co vodu nežerou, ale jsou dražší a jmenujou se kondenzační - s tepelným čerpadlem a jsou prostě dražší a musí se sušit míň než se vypere? Dá se to tak zjednodušeně shrnout?

Odesláno (upraveno)

Loni byly na trhu tuším pouze dvě kombinované pračky se sušičkou a tepelným čerpadlem. Jednu z nich k plné spokojenosti užívá dcera a to právě ze stejného důvodu, jaký zmiňuješ ty. Bylo potřeba dostat pračku do zařízené kuchyně. Nicméně nepodařilo se ji dostat pod linku, protože kombinované pračky se sušičkou pro vestavbu se bohužel loni v této verzi nevyskytovaly. Takže bylo nutné překopat část linky, a pro tu kombinaci vyrobit na míru skříň podobnou, jako je např. pro troubu a opařit ji místo dvířek roletou. Bylo to za cenu zkrácení pracovní desky, ale zase získala nad pračkou velký úložný prostor.Jinak z praktické zkušenosti nedoporučuji koupit první vhodnou z internetu, ale věnovat tomu čas a podívat se na ně s metrem v ruce přímo v obchodě. Rozměry konkrétně u Bosch udávané na letáčku u pračky v obchodě i na internetu se od skutečných lišily sice jenom o 5 cm na hloubce , ale zkus ji pak vrazit do skříňky o 5 cm menší.

Co se týká kvality praní a sušení, tak dcera tvrdí, že je srovnatelná s našimi samostatnými spotřebiči.

Upraveno uživatelem bedan
Odesláno

Takže jednoduše jsou dva druhy dvoukombinací - ta starší co suší vodou a je levnější a vysuší stejný objem co se vypere najednou. A novější s novější technologií, co vodu nežerou, ale jsou dražší a jmenujou se kondenzační - s tepelným čerpadlem a jsou prostě dražší a musí se sušit míň než se vypere? Dá se to tak zjednodušeně shrnout?

I u těch starších kombinovaných je prakticky vždy menší náplň pro sušení, než pro praní.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...