Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

další hand made řemen.. slon se nosí "hezky" 8)))

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ceylon elephant leather ::: poslední výtvor, originál sloní kůže (ze starého opasku jednoho pilota).. 8))

Upraveno uživatelem spinach
  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

1. hrátky s kůží

- kůže od KUTILa

- lepidlo UHU power

- spona od Kamila ( díky )

- skalpely, pravítka atd. co dům dal

- hand made by Alois :-)

jednoduchý silný řemenk k B-42.....

omluvte foto, foceno HD2 - foťák mám v pci.....

moje čerstvě těhotná žena na mne večer hledí jako na blázna.... :suicide_anim: , jak se skláním ve svitu lampičky nad psacím stolem se skalpelem v ruce :-)

post-2463-023360500 1293093250.jpg

post-2463-003473400 1293093261.jpg

Upraveno uživatelem alois
Odesláno

alois: Elegantně jsi se vyhnul šití, největší to zradě amatérských sedlářských aktivit...

spinach: Slona v jakékoliv posmrtné podobě bych asi nezvládl, byť by pocházel z legálního zdroje.

Odesláno
  V 23. 12. 2010 v 8:34, 'alois' napsal:

1. hrátky s kůží

- kůže od KUTILa

- lepidlo UHU power

- spona od Kamila ( díky )

- skalpely, pravítka atd. co dům dal

- hand made by Alois :-)

jednoduchý silný řemenk k B-42.....

omluvte foto, foceno HD2 - foťák mám v pci.....

moje čerstvě těhotná žena na mne večer hledí jako na blázna.... :suicide_anim: , jak se skláním ve svitu lampičky nad psacím stolem se skalpelem v ruce :-)

---------------------------------------------------------------------------

no vidíš.. že to jde "samo" a člověk z toho má pak opravdu radost ;-)

moje žena už si zvykla, říká: "..kdo si hraje nezlobí.." jinak sry, ale tu sponu jsem fakt nenašel....

já jsem s "výrobou" začal letos v únoru.. a postupem času jsem si jich vyrobil kolem dvaceti... musím přiznat, že když jsem si je pak vyskládal vedle sebe,

tak ty úplně první "pokusy" (myslím prošívaný) jsem sebekriticky rovnou vyhodil... :smile_anim::D

Odesláno
  V 23. 12. 2010 v 8:46, 'bandicoot' napsal:

alois: Elegantně jsi se vyhnul šití, největší to zradě amatérských sedlářských aktivit...

spinach: Slona v jakékoliv posmrtné podobě bych asi nezvládl, byť by pocházel z legálního zdroje.

---------------------------------------------------------------------------

chápu, je to věc přístupu..

musím přiznat, že "moje" sloní kůže vyvolala trochu rozruch i na watchuseek.com.... ale jde o to, že prodejem těch věcí si ta sloní farma (útulek pro nemocné a jinak postižené slony) vydělává na svůj provoz.. já jen dál zhodnotil již obnošený klasický pásek ke kalhotám ;-)

Odesláno

já udělal prošitý, ale opticky to ten řemen rozbilo na menší části..přesně jak řekl Ondra...chce to asi tmavou nit..ale zatím jsem jen u nejapných pokusů - pouze lepené kusy...a problém je s kůží..některá je příliš silná...řeším jak jí ztenčit...

Odesláno (upraveno)

ale jo...zahřeje to..když člověk zjistí, že nemá ruce jen na manipulaci s pistolí :2guns: , s pouty :boxing: a volantem :tank: a na systematické ničení klávesnice.... :whistle: :

Upraveno uživatelem alois
Odesláno
  V 23. 12. 2010 v 8:55, 'spinach' napsal:

jde o to, že prodejem těch věcí si ta sloní farma (útulek pro nemocné a jinak postižené slony) vydělává na svůj provoz.

Jasný, takhle to zní rozumně, bez té historky ale člověk za takovouhle věcí vždycky apriori vidí nelegální lov, obchod, moderně vyzbrojené lovce a méně vyzbrojené ochránce atd.

Díky za objasnění :)

Odesláno

mám rád "jiné a neobvyklé věci".. ale takový barbar, abych podporoval lovce tohoto typu vážně nejsem... to né 8))

Odesláno

nikoho ani nenapadlo myslte si o Tobe, ze jsi barbar...jen kdyz jsem to rekl zene, ze mozna budu mit reminke ze slona tak uronila slzu....slon je jeji oblibene zvire...a moje zena je zase moje oblibene zvire :-)

Odesláno

nemáte chlapi nějakej link s postupem? Vím, že v sekci panerai se něco takovýho před lety povalolvalo. popř. mohli byste popsat výrobu sami?

děkuju moc

Odesláno

asi bych si nemel ani troufnout jako elev, ale zkusim to:

beru pruh cca 3cm na 2cm remen, delka jeden 8,5 x 2, druhy 10x2, prehnu a slepim, tak mam dutinku na stezejky....kterou pak protahnu sroubovackem,

potru kuzi UHU lepidlem, rozetru, slepim, orezu - to je opruz - udelat kolmou hranu...

zkusim nafotit neco

Odesláno

když si pořádně pročteš tuhle diskuzi tak najdeš toto:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11264-kozene-remeny-rucni-prace/page__st__90

a jinak další inspirativní stránky jsou třeba tyhle:

http://www.knife.cz/knifecz/tabid/36/ctl/details/mid/381/itemid/33/default.aspx

:smile_anim:

Odesláno

Příspěvek č.95 v tomto vlkákně z 3.7.2008. Tam jse nakopíroval postup z netu.

Jinak já ty řemeny už nechávám výhradně na Petera Gunnyho (Gunnystraps). Je to kouzelník z Indonéské Surabayi.

V 23. 12. 2010 v 9:21, 'Roman I.' napsal:

nemáte chlapi nějakej link s postupem? Vím, že v sekci panerai se něco takovýho před lety povalolvalo. popř. mohli byste popsat výrobu sami?

děkuju moc

Odesláno

od té doby, co mě navštívil z Německa přítel Al, jsem vděčný za takovéto drobnosti. Tuhle diskuzi jsem četl několikrát :suicide_anim:

děkuju

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...