Přejít na obsah

World of Speedmaster Moonwatch

Jarett

Doporučené příspěvky

Fade -> Speedy Tuesday je v podstate zuzena část Moonwatch Only.

Jarku, kde si sehnal tu A Time Capsule? Na ebay jsem ji videl za nejaky straslivy castky:))

Náhodou nevíš o co je zúžená?

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to moc zajimave, to se zrejme moc nevi, ze NASA pouzivala US katalogove cislo misto cisla referencniho.
Model 6049 (no crown guard) pro Gemini a model 6126  (crown guard, 145.012 a dale) pro Apollo  a dalsi mise
Co je jeste zajimavejsi, ze dle US katalogu z 1974 maji moonwatch stale stejne katalogove cislo 6126...
Coz by znamenalo, ze dohady ktere reference byly certifikovane pro NASA je mnohem jednodussi, nez se zdalo.
Zrejme proto se na pozdejsich misich koncem 70 objevuji i moony s cal 861 bez nutnosti nejake re-certifikace.

Odkaz ke komentáři

Je to moc zajimave, to se zrejme moc nevi, ze NASA pouzivala US katalogove cislo misto cisla referencniho.

Model 6049 (no crown guard) pro Gemini a model 6126  (crown guard, 145.012 a dale) pro Apollo  a dalsi mise

Co je jeste zajimavejsi, ze dle US katalogu z 1974 maji moonwatch stale stejne katalogove cislo 6126...

Coz by znamenalo, ze dohady ktere reference byly certifikovane pro NASA je mnohem jednodussi, nez se zdalo.

Zrejme proto se na pozdejsich misich koncem 70 objevuji i moony s cal 861 bez nutnosti nejake re-certifikace.

Někdy je vysvětlení jednodušší, než se zdá :)

Na fotografii astronaut John Young natahuje svůj Omega Speedmaster při přípravě mise Gemini III v březnu 1965. To byl přesně měsíc, kdy se chronograf Omega Speedmaster stal oficiální a exkluzivní součástí výbavy amerických astronautů :)

post-3836-0-24734100-1515094509_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

V jednom antikvariátu se mi podařilo náhodou objevit pěkný kousek historie z cest na Měsíc. Brožovanou publikaci "Apollo 8 kolem Měsíce", která vyšla pouhých pár týdnů po letu Apolla 8, již v lednu 1969, a to ještě v uvolněné atmosféře konce 60. let v Československu. Výtisk o 69 stranách je plný zajímavých informací, fotek a hezky je v něm cítit to napjaté očekávání, jestli se přistání opravdu podaří :) .... jo, a brožura byla za 1,-Kč :D

Odkaz ke komentáři

Dýnka dobrý :)

Příští rok limitka 50ti let od pristani na mesici s cal. 321 a bude vymalovano :D :D

Tak to si přeje snad každý fanoušek :)

Jarku, da se ten plakat nekde sehnat?

Je to fotka ze stránek "Moonwatch Only" ... tak se mrkni :)

http://www.moonwatchonly.com/omega-speedmaster-moonwatch/moonwatch-only-reviews/60-years-speedmaster-casebacks/

Odkaz ke komentáři

Tě tak strašně chytli moonwatche nebo dobývání a vesmír jako takový? :-) Parádní práce, za mě děkuji, rád to tady sosám jinak ty rakeťáci to jsou pro mě obrovský borci. Já bych do té škatule s obrovskou bombou pod zadkem nikdy nevlezl, nikdy, nikdy :-) Mají můj velký respekt. Dýnka super, některá bych i klidně prohodil za průhledné, např. dvadvanáctka je luxusní...

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...