Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tě tak strašně chytli moonwatche nebo dobývání a vesmír jako takový? :-) 

Vesmír já jsem řešil vždycky ... mám doma i hvězdářský dalekohled :) No a Moonwatchů jsem tady měl snad ze všech členů, sečteno dohromady, asi nejvíc :D

Rolexky mám pořád, Seika nějaké taky ... to jsou takový fajn kousky na nošení. A k  tomu kosmonautofky ... :)

Odesláno

Na Omegaforum se v poslední době objevilo pár kousků prototypu LCD modelu Alaska IV s kalibrem 1621, vyrobených v 20 kusové sérii pro testování piloty NASA. Mělo jít o hodinky určené pro lety raketoplánů. V NASA nakonec zůstali věrní klasice, ale rozhodně jde o nádherný kousek historie :)

Tento model nemá svícení diodou, ale podsvícený display. Větší pouzdro, robustnější kalibr a jeho uložení. Rozhodně bych je bral :)

https://omegaforums.net/threads/omega-speedmaster-digital-lcd-alaska-iv-prototype-for-nasa-shuttle-pilots.69118/

Odesláno

Pěkné počtení a info o vesmírných omegách. Moonwatche z té doby jsou ikony a pro mě snové hodinky..třeba někdy ;-)

Vesmír a kosmonautika mě zajímá již od dětsví a hodinky k tomu patří. Je tu někdě na foru seznam hodinek, které byly od dob Gagarina a jeho Sturmanskie, tam nahoře?? Našel jsem na netu pár článků

http://www.gq-magazine.co.uk/article/all-the-watches-worn-by-astronauts-in-space

http://www.spacekids.co.uk/spacewatch/

http://www.uniquewatchguide.com/space-watches/

Odesláno

Vážení kolegové,

dovoluji si přidat do tohoto skvělého vlákna pár snímků ze starých katalogů Omega. První jsou z roku 1968/69, ještě před přistáním na Měsíci, druhý je z roku 1975. Cena 145.012 byla v roce 1969 dle přiloženého ceníku 3.350,- ATS, cena v roce 75 je vidět na fotografii, a byla 520,-CHF. Kde jsou ty časy.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Tyhle katalogy jsem měl také. Koupil jsem je před lety na Aukru za pár korun ... pak jsem je někomu dal "za odvoz" ... no a teď jsem viděl ten z roku 69 na eBay za 500EUR :D

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno

Neskutečný monstrum ten Saturn..na jednu stranu úžasný kus techniky co v té době dokázali, ale na druhou tak neefektivní, jak "malý náklad" to dostalo nahoru k měsíci..:-)

Ale klobouk dolů pánům inženýrům a těm co do toho sedli

Odesláno (upraveno)

Áno, a jeden z nich bol vystavený v Bratislave v roku 2016. Super expozícia o kozmonautike :)

Bolo zaujímavé dotýkať sa časti v tej dobe najvýkonnejšieho kvapalinového motora na svete, ktorý pomohol vyniesť ľudí na Mesiac. Dielo Wernhera von Brauna a spol...  

Upraveno uživatelem zhrado
Odesláno (upraveno)

Takový Buzz Aldrin se umí pořád pěkně rozčílit :D

A hned si ho nějákej Lojza natočí a dá to na internet  :frusty:

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Tohle je vlákno skvělé a zatím si drží vysokou úroveň. Jen by to chtělo nějak udělat ten první post editovatelný, kde by se mohly dodávat podstatné informace. Jako například reference hodinek a tahů. Takhle to zapadne. Například, Jarett tady hodil někde reference tahů a já jsem k tomu dopisoval novou referenci o pár postů pod tím jeho. Už to není pohromadě a člověk musí pátrat. Kdyby se pokaždé jen lehce pozměnil první příspěvek, bylo by to přehledné.

Odesláno (upraveno)

Fade, neco pro inspiraci:-))

Upraveno uživatelem Kid_A

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...