Přejít na obsah

Potapkoidne univerzaly

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim junaci,

asi starnem. Chcem zredukovat pocet hodiniek, tak hladam nieco univerzalnejsieho. Z toho dovodu potrebujem rozsirit obzor ohladom potapkoidnych univerzalov s nasledovnymi podmienkami:

- rozmer max. 41mm, ideal 39 - 40mm,

- automatika,

- WR min, 100m, ideal 200m

- srobovacia korunka,

- kovovy naramok,

- kupa jedine v CR alebo SR, 

- nie hommage dizajn,

- cena cca 550 EUR.

Napadaju ma Certina DS Fisrt - https://www.timestore.sk/Znacka/Certina-258/DS-First-Day-Date/Certina-DS-First-Day-Date-25895

20201_c0144071105100_ULP-201005%20(10).J

Vdaka za kazdu radu ;)

Odesláno

Cokoliv potápkoidního by mělo mít otočnou lunetu, což je takový poznávací znak. Tebou postované je univerzální sportovněspolečenský design, neboli casual. 

Mimochodem pro mě ten nej.

Koukni třeba  k Wardům pro inspiraci. Jinak ty Certiny je moc dobrý příklad.

Namátkou ještě Hamilton, Tissot a obdobné  Swiss made má v tomhle ranku široké zastoupení.

Odesláno

Co se týče mě: poměrně vysoké soudkovité a těžké pouzdro, bez lunety vypadaly na ruce dost velké. Náramek k pouzdru subtilní a chrastící. Chce to vyzkoušet. Já o nich mnohokrát uvažoval, ale nedopadlo to.

mne sa mohutnejsie hodinky pacia, avsak musia mat rozpovedajuci priemer puzdra na moje zapastie. jednoznacne, ze to treba vyskusat, preto chcem hodinky iba z nasho regionu. 

ano, velke a baterkove.

Cokoliv potápkoidního by mělo mít otočnou lunetu, což je takový poznávací znak. Tebou postované je univerzální sportovněspolečenský design, neboli casual. 

Mimochodem pro mě ten nej.

Koukni třeba  k Wardům pro inspiraci. Jinak ty Certiny je moc dobrý příklad.

Namátkou ještě Hamilton, Tissot a obdobné  Swiss made má v tomhle ranku široké zastoupení.

luneta nie je az tak podstatna, aj ked potesi. ine som nejako nenasiel, asi som zle hladal, preto pytam o  :helpsmilie: tu :)

Odesláno

Pokud nemusí být nové, tak bych šel do Longines lhc...

Já už mu posílal Longines Conquest, které se nejvíce podobají předloze, ale neuspěl jsem. :)

Odesláno

Když se podívám na zadání, Hamiltony splňují všechny požadavky. Největší slabina je asi ta spona, jinak mě prijdou fajn.

Pochybuji, že někdo objeví v produkci swiss a german něco lepšího.

Možná ještě zkusit projít microbrandy a japonce. Seiko má malý potápky, ale ty budou s levnějším strojem a bez safíru.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...