Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

Kamenem úrazu by mohla být právě cena... 1 325,- euro na Cordovanu

Jestli někdo čeká že to u LE bude výrazně míň, tak je na omylu. Teda mimo nějaké čínské skládačky.

Mluvím za sebe: pokud něco ke stoletému výročí, tak něco trvanlivého, se zárukou kvality. Tou pro mě je produkt garantovaný nějakou firmou nebo hodinářem.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nápad se mi (samozřejmě) líbí, ale podle mě to musí někdo vzít pevně do rukou, říct bude to vypadat tak a tak, velikost bude taková. Cifry a ručky a detaily už se doladěj...no a pokud to padne, tak se toho může chopit někdo jine....třeba velikost je dost rozhodující, všechno nad 40 pro spoustu lidí (včetně mě) nebude mít smysl nebo naopak....všechny úspěšný limitky vznikly jen díky tomu, že to mělo od prvopočátku poměrně danej směr

Upraveno uživatelem sashator
Odkaz ke komentáři

O tourby watches tu je i vlákno, má fakt krásný rytý hodinky. Tohle by mohla být cesta...

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/15014-tourby-watches/

EDIT:

Jinak poslední dobou dělá takový hodně hommage kousky, nicméně si zakládá na tom, že to není Čína, tak snad se tomu dá věřit.

https://www.tourbywatches.com/

Malovanej smaltovanej cifr si pak dokážu úplně živě představit - např pod 12 malovanej lev z malýho ČSR znaku - už jsem si s tím včera začal hrát v Gimpu.

Druhá varianta bych viděl galvanoplastiku z Lissu - hrozně mě bere tento detail na cifru - ostře zapuštěný vteřinový subdial a plastický logo, to by byla notná pecka

Vacheron-Constantin-Historiques-American

ty nádherné vacherony jsou nádherné právě díky velikosti 40mm (max.) - sedí tam proporce mezi pouzdrem a ciferníkem, pouzdro i sklíčko je v zásadě ploché, bez ozdob, dává vyniknout ciferníku, který v té velikosti ještě vypadá ok :)

když tohle vložíš do libovolného dostupného "radiomir" polštářkového pouzdra které je větší, má hladkou "lunetu", tak to podle mě nebude fungovat s tím ciferníkem...

zkus si to spojit trebas s jean richardem https://www.ashford.com/us/watches/jeanrichard/terrascope/60500-11-001-002.pid?nid=cpg_cat6037&so=38

Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že má smysl jen řešit pouzdro a max strojky, protože ten zbytek už umíme různě jinde...

Čistě teoreticky - než jít cestou vymýšlení od nuly, začít s hotovými hodinkami? Nějakou solidní značku co by člověk svátečně dal na zápěstí rád, vybrat hodinky, úpravy buď přímo fabrika, nebo jak píšeš - sami a různě jinde?

Jestli někdo čeká že to u LE bude výrazně míň, tak je na omylu. Teda mimo nějaké čínské skládačky.

Mluvím za sebe: pokud něco ke stoletému výročí, tak něco trvanlivého, se zárukou kvality. Tou pro mě je produkt garantovaný nějakou firmou nebo hodinářem.

Souhlas, další X-tou limitku "jen aby to byla limitka" se celý projekt zabije, stejně tak počítáním typu tenhle strojek je o litr dražší. Idea - dotažení do konce od nuly nebo postaveno na základě který má na to aby byl výjimečný sám o sobě = cena vyjde tolik a tolik. Každý se může rozhodnout zda to koupí nebo ne.

Odkaz ke komentáři

Taky si myslim, ze dat zadani jednomu vyrobci smrdi mensim pruserem. Tourby se mi celkem libi a dokazal bych si to predstavit. Polstarkove pouzdro by mohlo mozna byt kapku vetsi. Pokud kulate, tak tam za me asi 40-41mm max. Zalezi taky na L2L. Prerostlych oblekovek je vsude hafo. Pokud to ma byt k vyroci republiky, tak mensi je lepsi. Chapu ale problem zapracovani manualniho strojku. Ovsem treba 44mm je pro mnoho lidi uz dost nenositelnych.

Odkaz ke komentáři

Řeknu to jinak,   když bude cena kolem tisíce eur,  tak limitka bude mít sto kusů bez problémů,  při dvojnásobné ceně nebude problém sehnat padesát zájemců,  při trojnásobné ceně dvacet ,  třicet.  Mě sto přijde ok.  Ale pokud to má být exluzivní klub?  

Každej to máme jinak.  Chci se zůčastnit a velmi oceňuji každého kdo svojí invencí a entuziazmem tento projekt posune dopředu.

Ale při zdvojení nákladů bych se toho musel nedobrovolně vzdát.

Odkaz ke komentáři

Varianta komplet hodinek od jednoho výrobce mi přijde, že jsme zrovna mohli udělat tuto limitku v Eltonu...

Je to pouze můj názor, ale asi nepotřebuju mít komplet německý hodinky ke 100. výročí Č(S)R, když můžu mít komplet český a to už těch Elton limitek mám osobně celkem dost (myšleno plný zuby :))....

Odkaz ke komentáři

No psal jsem to nadneseně,  každá limitka je sama o sobě velký počin.

Mě by doma s kecama ten talíř prošel.  Sice bych musel žvanit něco o investici,  ale prošel.

Ovšem při zdvojení nákladů?  Ruku na srdce.  Většina lidí nedá do hodinek desítku.  Ano ,tady jsme mezi nadšenci.  Ale u mě nadšení končí u potřeb potomstva.  Každý větší luxus musí někdo zaplatit.  První cesta je málo hodně,  druhá hodně a málo.  

V kontextu toho, čeho se to má týkat,  se přikláním k hodně za málo.  I tak to bude v rámci většiny málo.

Kdo tomu nerozumí, rád mu odpovím na SZ.

K meritu věci.  I kdyby to byla,  a jako že bude,  strašidelná skládačka,  tak jediný relevantní problém je motor.  A pokud se zvolí nějaký prověřený a i třebas japonský,  tak dobudoucna nebude problém se servisem.  Jak sem koukal výše, tak ickler ještě furt vyrábí pouzdra a ne za špatné peníze.  Bál bych se to skládat z číny.  Tam nikdo neví.  Ale ickler za mě ok.

Je na rohodnutí většiny jestli jedna firma za dlouhý peníze,  anebo mišmaš pro mainstream.

Já sem mainstream.  

Apropo,  všechny dosud předvrhnuté návrhy za mě žádný problém.  Souhlasím se lvem na číselníku a tou fičurou s indexama.   18-19.  Co by bylo na zadní straně pro mě nedůležité.  Jen že, by se hodilo číslování, ale to je asi jasné.

Celý  bych to zhrnul k tomu,  že i tak to bude limitka,  a čím víc lidí bude mít šanci si jí pořídit tím líp. Je to velké datum,  a i tak nás bude málo.  A to co vyplodí okolní svět jako  Elton atd. rovnou zavrhávám.  Stejně udělají nějakou srágoru za osum pětek a tímhle směrem jít si myslím není  to pravé ořechové.

Odkaz ke komentáři

Ten ickler vypadá schopně, pokud se najde dost lidí (čím víc účastníků logicky znamená větší rozložení nákladů a tím nižší cena), tak to je imho realizovatelný. Na RAFky se s cenou kolem 23K našlo taky přes 60 lidí a v závěru ještě dlouhý seznam účastníků. 100ks limitka je výzva ale taky dost nervů. Co si budeme vykládat, pořád se tu volá o direktivním vedení, ale to už tu taky zabilo nejednu snahu něco udělat. Přílišná liberálnost je taky na houby. Trefit tu tenkou hranu je imho ve veřejným vlákně dost těžký a proto už spousta limitek vznikalo čistě po SZ.

Na startu každé limitky je tu ta stále nepřekonaná a vysoko nastavená laťka v podobě Nautilů. I zde se už několikrát rozjela diskuse na téma dost operativního charakteru (jakej cifr, jaký pouzdro, jaký ručky, ...) ale pořád se nevyřešilo to základní. Jestli se pustit do vlastního projektu a nebo přemalovat cizí hodinky, který jsou už komplet a to se tu pořád bije. Do doby než se to rozsekne nemá smysl řešit nic dalšího...

EDIT: Ještě připomenu Liberty 1989, práce co s tím měl Sedlin bylo jak na kostele a ve finále to zabíjela velikost a hlavně téma, pro který se nenašlo dost lidí, který by ty hodinky chtěly. A to už byl hotovej prototyp pouzdra a návrh cifru včetně pár základních vzorků barev....zde si myslím, že to téma je dost dobrý na to, aby se podobný hodinky ustály...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Tak za sebe musim rict, ze limitka 100ks se pro me stava trosku "nezajimavou". Na foru, kde jsou sice tisice clenu, ale par stovek opravdu aktivnich, tak udelat limitku 100ks je podobne, jak kdyz Omega udela limitku 9,999ks a doprodava ji jeste tri roky potom. Limitka je pro me urcity punc exkluzivity. Pro 100ks na chronomagu je exkluzivita fuc. Puvodne jsem mel na mysli treba 18ks, to je takove pekne cislo pro tu limitku

Ano, na vsechny se nedostane a nechci tim vyvolat nejaky flejm a odstartovat divoky seznam, ale chci jen rict, ze 100ks vidim tak nejak dost pres caru...

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odkaz ke komentáři

Chlapi, bavime se tu o elegantnich hodinkach ala stary casy. Tech 100 je fakt nerealnejch. Pokud teda nebudou stat 7tis jako Vostoky. Hodne velky sito bude samotna velikost. Pokud se bavime o hodinkach tohoto typu za 30tis, tak je podle me strop nekde okolo 40. RAFky mely vyhodu v samotnym stylu hodinek (preci jenom pilotky jsou vcelku popularni).

Jak uz zde bylo napsano- vytvorit fungujici projekt neni vubec jednoduchy, mnohdy verejne skoro nerealny. Ale rad bych se ve vsem pletl a bude skvely, pokud se podari vytvorit a hlavne dokoncit neco povedenyho.

Odkaz ke komentáři

Nemyslim, ze jich musi byt jenom 18 ale spis bych si myslel, ze se 100 zajemcu ani nenajde.

Porad procitam a cekam zda se z toho neco vyloupne, ale porad je to ve stylu "dve oka upletla a tri vyparala"

Kdyz se nam nedari se odpichnout ve zpusobu jak hodinky poskladat/modifikovat co takhle zase zkusit chvilku resit designove detaily jako cifernik a dynko a posunout to kousek dal.

Odkaz ke komentáři

Dobrá tedy,  tak třeba padesát ať to zní líp,  ale jestli to má být exluzivní klub,  bylo by říci to hned na začátek.

Já třebas sleduji i limitku s vlkem ( nu pagadi nevím jak se to píše v azbuce) tam je sto kousků a velkej přetlak.  Jsem mladší, tak mě to tak neoslovilo.

'Tady bych se chtěl interesovat.  Finančně.  Myslím že je tu dost schopných a šikovnějších lidí než jsem já.  Mě by jen mrzelo, kdyby to mělo padnout na tom, co je až na prvním místě.  Finance. 

A zmiňované Nautili je něco, co je hodno následovat.  Znova se to už nepodaří.   Pro mě je komunitní limitka víc než Rolby. Můj názor.

A taky taková ta pohádka,,, byl jsem u toho.

Odkaz ke komentáři

Ale jak řekla moje drahá žena,  je to sto let? Proč ne sto kusů?.  

Jsem ochoten zohlednit vše co můj rozpočet unese.  A pokud ne?   Čestně vycouvám ( samo sebou kdyby bylo už něco závaznějšího).

Odkaz ke komentáři

Ale jak řekla moje drahá žena, je to sto let? Proč ne sto kusů?.

Jsem ochoten zohlednit vše co můj rozpočet unese. A pokud ne? Čestně vycouvám ( samo sebou kdyby bylo už něco závaznějšího).

Odkaz ke komentáři

Nehrajeme si zatím na čísla, stovka není nic zavratneho a v souvislosti s výročím to muže mít i odůvodnění.Resme spíše co se chce, aby z toho vylezlo než kolik toho bude

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...