Návštěvník Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Taky jsem si stáhnul aplikaci do mobilu na měření světelného toku, abych zjistil jak "silné" je světlo v různých podmínkách - přímé slunce, večerní slunce, zataženo, umělé světlo - zmiňované LED. Je to sice jen takové informativní, ale zjistil jsem zajímavé hodnoty a už je mi jasné, že i když se zdá světla dostatek, tak na dobití do plného stavu to prostě nestačí. Nejednou jsem řešil nabíjení svých hodinek a vyhlížel slunce, vystavoval je pod nejlepším úhlem, aby byla účinnost co nevyšší.Někdy bylo i týden zataženo a ukazatel pořád nestoupal a já si myslel, že je kapacitor na výměnu. Dostal jsem tip, světe div se přímo od Goldtime, že je mám dát pod lampičku - dokonce se o tom píše i v návodu viz snímek. Samozřejmě v dnešní době LED technologií jsem použil tento zdroj světla - nízká spotřeba, nehřeje jako halogen.Taky jsem si stáhnul aplikaci do mobilu na měření světelného toku, abych zjistil jak "silné" je světlo v různých podmínkách - přímé slunce, večerní slunce, zataženo, umělé světlo - zmiňované LED. Je to sice jen takové informativní, ale zjistil jsem zajímavé hodnoty a už je mi jasné, že i když se zdá světla dostatek, tak na dobití do plného stavu to prostě nestačí.jo s tou appkou bych si taky dal říct...dík
Frostie Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Taky jsem si stáhnul aplikaci do mobilu na měření světelného toku, abych zjistil jak "silné" je světlo v různých podmínkách - přímé slunce, večerní slunce, zataženo, umělé světlo - zmiňované LED. Je to sice jen takové informativní, ale zjistil jsem zajímavé hodnoty a už je mi jasné, že i když se zdá světla dostatek, tak na dobití do plného stavu to prostě nestačí. jo s tou appkou bych si taky dal říct...díkSice se ptám už po druhé, ale jak se ta aplikace jmenuje, prosím?
husakmartin Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 (upraveno) Nějak jsem to tady považoval za uzavřenou debatu, kde už není moc co přidat, ale mýlil jsem se a přidával příspěvek k vystěžejkovači v jiném tématu.Je to stažené z google play a je to luxmetr a mám ji na androidu.Asi jich je více v nabídce, ale já si stáhnul tuto. Upraveno 21. února 2018 uživatelem husakmartin
Frostie Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Nějak jsem to tady považoval za uzavřenou debatu, kde už není moc co přidat, ale mýlil jsem se a přidával příspěvek k vystěžejkovači v jiném tématu.Je to stažené z google play a je to luxmetr a mám ji na androidu.Asi jich je více v nabídce, ale já si stáhnul tuto.Díky moc, zkusím.
01standa Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 ...také mi parapet pomohl a stačilo jen jeden den...děkuji všem za příjemné rady
Návštěvník Odesláno 19. července 2018 Nahlásit Odesláno 19. července 2018 Hodinky (CITIZEN) se nakonec rozjely a jsou zatím v poho, teď řeším problém SEIKO ( 7D48 Premier perpetual) potřebuji někde sehnat (z ebay se mi nechce objednat raději bych od někoho zde)Seiko 302324X Capacitorjedná se o baterii Panasonic MT 920 pro kalibr 7D48výměnu si provedu sám tlakovku udělám na rohu díky za tipy
Frostie Odesláno 19. července 2018 Nahlásit Odesláno 19. července 2018 Ten MT 920 je běžný akumulátorek a vůbec bych se toho ebaye nebál. Navíc si myslím, že jej budeš mít doma rychleji.
Návštěvník Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Takže opravdu tu baterii zde na fóru od žádného hodináře nekoupím??děkuji za nabídky....
Frostie Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Takže opravdu tu baterii zde na fóru od žádného hodináře nekoupím??děkuji za nabídky....po mých opakovaných zkušenostech ne. Divím se, že už jsi to neobjednal na tom ebayi.
ramon Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Tak jestli je Ti Ebay proti srsti, tak to mají i český eshopy. Hodinář Ti to těžko bude shánět levnějc.
Frostie Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 a pochybuji, že i levněji, než za 308 Kč s dopravou... https://www.ebay.com/itm/1PCS-Original-CITIZEN-watch-295-5600-MT920-Panasonic-Capacitor-Battery-T6137-YS/173322371782
Harwey Odesláno 21. července 2018 Nahlásit Odesláno 21. července 2018 Takže opravdu tu baterii zde na fóru od žádného hodináře nekoupím??děkuji za nabídky....S ebay ti mozem pomoct ked chces:)
Návštěvník Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 tak kapacitor dnes vyměněn, a zdá se, že hodinky běží
Návštěvník Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 jen jsem je musel trochu rozpohybovat, potřebovaly nabít, ale po cca 100 kmitech už běží
Frostie Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 jen jsem je musel trochu rozpohybovat, potřebovaly nabít, ale po cca 100 kmitech už běžíJJ. Odkud jsi to nakonec bral?
Návštěvník Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Kolega Harwey mi to objednal na ebay
eifell3 Odesláno 9. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2018 Nejednou jsem řešil nabíjení svých hodinek a vyhlížel slunce, vystavoval je pod nejlepším úhlem, aby byla účinnost co nevyšší.Někdy bylo i týden zataženo a ukazatel pořád nestoupal a já si myslel, že je kapacitor na výměnu. Dostal jsem tip, světe div se přímo od Goldtime, že je mám dát pod lampičku - dokonce se o tom píše i v návodu viz snímek. Samozřejmě v dnešní době LED technologií jsem použil tento zdroj světla - nízká spotřeba, nehřeje jako halogen.Taky jsem si stáhnul aplikaci do mobilu na měření světelného toku, abych zjistil jak "silné" je světlo v různých podmínkách - přímé slunce, večerní slunce, zataženo, umělé světlo - zmiňované LED. Je to sice jen takové informativní, ale zjistil jsem zajímavé hodnoty a už je mi jasné, že i když se zdá světla dostatek, tak na dobití do plného stavu to prostě nestačí.S tim umelym svetlem mas pravdu jenom castecne. Po experimentech s levnymi solarnimi panely jsem zjistil, ze nejvetsi ucinnost solarnich panelu je na infra spektru, infra vykon z bile ledky nikdy nedostanes. Takze staci strcit stroj pod halogenovou lampičku nebo edisonovu zarovku a mas za chvilku nabito. Odesláno z mého Pokédexu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se