jan21 Odesláno 9. března 2008 Nahlásit Odesláno 9. března 2008 (upraveno) Přestože nemám příliš v oblibě mechanické hodinky, jak již jsem psal v recenzi na http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=11316Citizeny, zdědil jsem následující hodinky. Vím o nich, že je prý nechal vyrobit můj pra-pra-děd asi za první republiky. Zřejmě pocházejí ze Švýcarska. Jsou tříplášťové ze 14 karátového růžového zlata. K hodinovému strojku jsem se netroufnul vloupat, abych nepoškodil měkký zlatý plášť. Jsou plně funkční, i když by asi potřebovaly vyčistit. Mají průměr 58 mm, 80 mm s poutkem a jejich tloušťka je 18 mm. Co se týká funkcí: stopky, datum, den, měsíc, fáze měsíce a ještě navíc ?bimbají? hodiny a čtvrthodiny. Tlačítko v korunce otevírá přední víčko. Zadní víčko má nehetník a kryje třetí víčko s vyrytými údaji ve francouzštině: triple quantiémes et phases lunaires répétition a quarts chronographe soigné. Menší tlačítko na druhé hodině ovládá stopky (velká sekundová ručička). Větší tlačítko na šesté hodině ovládá bimbání. Např. když jsou hodinky v kapse, abych je nemusel vyndávat a odklápět víčko, tak stačí zmáčknout toto tlačítko a hned mi čas zabimbají... 11:45 = 11 vyšších a 3 hlubší cinknutí jako na kostelní věži. Sekundy času jsou v subciferníku fází měsíce. K seřízení času a ostatních funkcí slouží 5 malých výstupků kolem ciferníku. Součástí je ještě zlatá karabinka, masivní řetízek a odklápěcí pouzdérko se zeleným čtyřlístkem na malé fotografie majitelových bližních. Můj dotaz je, zdali někdo netuší, kdo je výrobcem a jakou mají hodinky přibližnou hodnotu. Samozřejmě je nehodlám prodávat, ale rád bych věděl, co mi leží doma v trezoru. Děkuji. Upraveno 9. března 2008 uživatelem jan21
jan21 Odesláno 9. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2008 (upraveno) No a kdyby Vám to nebylo ještě dost, tak další zděděné zlaté hodinky jsou na následujících fotografiích. Tentokrát o jejich původu nevím vůbec nic. Jsou z 18 karátového zlata. Mají průměr 34 mm (46 mm s očkem), tloušťka je 18 mm. Nápis na vnitřním dýnku je velmi malý (zřejmě GUIVRE + výrobní číslo) a dále je zde vyryto Cylindre Huit Rubis. Zadní plášť je krásně intarsovaný. Hodinky jsou doplněny klíčkem na natahování. Upraveno 9. března 2008 uživatelem jan21
Baker Odesláno 9. března 2008 Nahlásit Odesláno 9. března 2008 Ke kapesnim hodinkam sice vztah nemam, ale toto je moc pekny kousek. Jsem zvedavy na vyjadreni odborniku. Deda byl asi machr, skoda ze mam proletarske predky
jan21 Odesláno 9. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2008 Ke kapesnim hodinkam sice vztah nemam, ale toto je moc pekny kousek. Jsem zvedavy na vyjadreni odborniku. Deda byl asi machr, skoda ze mam proletarske predky No nevím jestli byl pradeda machr, ale byl určitě velmi velmi bohatej a hlavně věděl, do čeho ukládat peníze ...
safi Odesláno 9. března 2008 Nahlásit Odesláno 9. března 2008 Dporučuji je dát do opravy členovi fóra jménem mechano. Na komplikované kapesní hodinky je machr. + by ti určitě pomohl s určením data vzniku a výrobce. Rozhodně neprodávat! bylo by to škoda. nechat si je vyčistit a pak pěkně do nějaké vytrýnky a denně natahovat.
VS Odesláno 10. března 2008 Nahlásit Odesláno 10. března 2008 Ufffff.... nemám slov. Nááádhera. Dneska asi nic neudělám a budu koukat na obrázky
xlaque Odesláno 10. března 2008 Nahlásit Odesláno 10. března 2008 Tak toto je naozaj krasne dedičstvo a keby si ich chcel čisto teoreticky predať,tak Octafka by za to bola
hciq Odesláno 10. března 2008 Nahlásit Odesláno 10. března 2008 Tak toto je naozaj krasne dedičstvo a keby si ich chcel čisto teoreticky predať,tak Octafka by za to bola ale nějaká fakt hodně jetá
xlaque Odesláno 10. března 2008 Nahlásit Odesláno 10. března 2008 1.A povedal som jednoznačne že ta z devedesiatych rokov ? 2,tak ale po dokonalej renovacii
mechano Odesláno 10. března 2008 Nahlásit Odesláno 10. března 2008 Je to na mě vážně dost, bejt tam ještě Rosskopfky s rozbitým ciferníkem , tak už to nerozdejchám.
mechano Odesláno 10. března 2008 Nahlásit Odesláno 10. března 2008 Ale teď vážně , ty první stojí za řeč , vyrobil je asi nějakej Lugrin ,to byl ten co založil značku Lémania. A dědeček , dej mu pánbůh věčnou slávu , si je normálně koupil v krámě. Oktávka by za ně asi nebyla ale hodinky jsou to takový co se fakt už moc často nevidí.
Qvido Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Mě tam zaujalo to slovíčko "Quartz" , hodinky jsou to nádherné.
dagou Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Mě tam zaujalo to slovíčko "Quartz" , hodinky jsou to nádherné. Ale tam je napsáno quarts, jako čtvrtě
Qvido Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Ale tam je napsáno quarts, jako čtvrtě
dagou Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 aha, slovy tety kateřiny: chytrému napověz...
jan21 Odesláno 11. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Ale teď vážně , ty první stojí za řeč , vyrobil je asi nějakej Lugrin ,to byl ten co založil značku Lémania. A dědeček , dej mu pánbůh věčnou slávu , si je normálně koupil v krámě. Oktávka by za ně asi nebyla ale hodinky jsou to takový co se fakt už moc často nevidí. Našel jsem na internetu velmi podobný model, ale asi starší: highly jeweled manual wind, triple calendar moonphase, chronograph and minute repeating [movement] just extensively overhauled and running perfectly, excellent+ 18K yellow gold numbered 4 body hunter case, Swiss hallmarks, slide minute repeating mechanism, near mint+ white enamel dial with Roman numerals, triple date and moonphase indications, single chronograph sweep seconds activated by oval button at 12:00. Just serviced and exceedingly complicated minute repeating, triple date moonphase chronograph circa 1880! a cena je $14,750, takže zhruba odpovídá té ojeté oktávce...
Pekos Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Našel jsem na internetu velmi podobný model, ale asi starší: highly jeweled manual wind, triple calendar moonphase, chronograph and minute repeating [movement] just extensively overhauled and running perfectly, excellent+ 18K yellow gold numbered 4 body hunter case, Swiss hallmarks, slide minute repeating mechanism, near mint+ white enamel dial with Roman numerals, triple date and moonphase indications, single chronograph sweep seconds activated by oval button at 12:00. Just serviced and exceedingly complicated minute repeating, triple date moonphase chronograph circa 1880! a cena je $14,750, takže zhruba odpovídá té ojeté oktávce... Ale až je někdo koupí!
mechano Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Našel jsem na internetu velmi podobný model, ale asi starší: highly jeweled manual wind, triple calendar moonphase, chronograph and minute repeating [movement] just extensively overhauled and running perfectly, excellent+ 18K yellow gold numbered 4 body hunter case, Swiss hallmarks, slide minute repeating mechanism, near mint+ white enamel dial with Roman numerals, triple date and moonphase indications, single chronograph sweep seconds activated by oval button at 12:00. Just serviced and exceedingly complicated minute repeating, triple date moonphase chronograph circa 1880! a cena je $14,750, takže zhruba odpovídá té ojeté oktávce... Ano , to co jsi našel na internetu , to fakt odpovídá POŽADOVANOU cenou. Jen je to jiný model a jiný materiál a..........
Rimsy Odesláno 11. března 2008 Nahlásit Odesláno 11. března 2008 Podobne zlate Cylindre mam taky, bohuzel nefunkcni. Na EBAY se daji najit a odhadnout cena. Jsou pekny, ale neumim si predstavit, ze bych je nosil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se