Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Přestože nemám příliš v oblibě mechanické hodinky, jak již jsem psal v recenzi na http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=11316Citizeny, zdědil jsem následující hodinky. Vím o nich, že je prý nechal vyrobit můj pra-pra-děd asi za první republiky. Zřejmě pocházejí ze Švýcarska. Jsou tříplášťové ze 14 karátového růžového zlata. K hodinovému strojku jsem se netroufnul vloupat, abych nepoškodil měkký zlatý plášť. Jsou plně funkční, i když by asi potřebovaly vyčistit. Mají průměr 58 mm, 80 mm s poutkem a jejich tloušťka je 18 mm. Co se týká funkcí: stopky, datum, den, měsíc, fáze měsíce a ještě navíc ?bimbají? hodiny a čtvrthodiny.

Tlačítko v korunce otevírá přední víčko. Zadní víčko má nehetník a kryje třetí víčko s vyrytými údaji ve francouzštině: triple quantiémes et phases lunaires répétition a quarts

chronographe soigné.

Menší tlačítko na druhé hodině ovládá stopky (velká sekundová ručička). Větší tlačítko na šesté hodině ovládá bimbání. Např. když jsou hodinky v kapse, abych je nemusel vyndávat a odklápět víčko, tak stačí zmáčknout toto tlačítko a hned mi čas zabimbají... 11:45 = 11 vyšších a 3 hlubší cinknutí jako na kostelní věži. Sekundy času jsou v subciferníku fází měsíce. K seřízení času a ostatních funkcí slouží 5 malých výstupků kolem ciferníku.

Součástí je ještě zlatá karabinka, masivní řetízek a odklápěcí pouzdérko se zeleným čtyřlístkem na malé fotografie majitelových bližních.

Můj dotaz je, zdali někdo netuší, kdo je výrobcem a jakou mají hodinky přibližnou hodnotu. Samozřejmě je nehodlám prodávat, ale rád bych věděl, co mi leží doma v trezoru.

Děkuji.

post-2535-1205093362.jpg

post-2535-1205093379.jpg

post-2535-1205093405.jpg

post-2535-1205093421.jpg

post-2535-1205093429.jpg

post-2535-1205093435.jpg

Upraveno uživatelem jan21
Odesláno (upraveno)

No a kdyby Vám to nebylo ještě dost, tak další zděděné zlaté hodinky jsou na následujících fotografiích. Tentokrát o jejich původu nevím vůbec nic. Jsou z 18 karátového zlata. Mají průměr 34 mm (46 mm s očkem), tloušťka je 18 mm. Nápis na vnitřním dýnku je velmi malý (zřejmě GUIVRE + výrobní číslo) a dále je zde vyryto Cylindre Huit Rubis. Zadní plášť je krásně intarsovaný. Hodinky jsou doplněny klíčkem na natahování.

post-2535-1205094207.jpg

post-2535-1205094214.jpg

post-2535-1205094220.jpg

post-2535-1205094231.jpg

Upraveno uživatelem jan21
Odesláno
Ke kapesnim hodinkam sice vztah nemam, ale toto je moc pekny kousek. Jsem zvedavy na vyjadreni odborniku.

Deda byl asi machr, skoda ze mam proletarske predky :crying_anim:

No nevím jestli byl pradeda machr, ale byl určitě velmi velmi bohatej a hlavně věděl, do čeho ukládat peníze ...

Odesláno

Dporučuji je dát do opravy členovi fóra jménem mechano. Na komplikované kapesní hodinky je machr. + by ti určitě pomohl s určením data vzniku a výrobce.

Rozhodně neprodávat! bylo by to škoda. nechat si je vyčistit a pak pěkně do nějaké vytrýnky a denně natahovat.

Odesláno
Tak toto je naozaj krasne dedičstvo a keby si ich chcel čisto teoreticky predať,tak Octafka by za to bola :o

ale nějaká fakt hodně jetá

Odesláno

Ale teď vážně , ty první stojí za řeč , vyrobil je asi nějakej Lugrin ,to byl ten co založil značku Lémania. A dědeček , dej mu pánbůh věčnou slávu , si je normálně koupil v krámě. Oktávka by za ně asi nebyla ale hodinky jsou to takový co se fakt už moc často nevidí.

Odesláno
Ale teď vážně , ty první stojí za řeč , vyrobil je asi nějakej Lugrin ,to byl ten co založil značku Lémania. A dědeček , dej mu pánbůh věčnou slávu , si je normálně koupil v krámě. Oktávka by za ně asi nebyla ale hodinky jsou to takový co se fakt už moc často nevidí.

Našel jsem na internetu velmi podobný model, ale asi starší:

highly jeweled manual wind, triple calendar moonphase, chronograph and minute repeating [movement] just extensively overhauled and running perfectly, excellent+ 18K yellow gold numbered 4 body hunter case, Swiss hallmarks, slide minute repeating mechanism, near mint+ white enamel dial with Roman numerals, triple date and moonphase indications, single chronograph sweep seconds activated by oval button at 12:00. Just serviced and exceedingly complicated minute repeating, triple date moonphase chronograph circa 1880!

a cena je $14,750, takže zhruba odpovídá té ojeté oktávce... :D ;)

post-2535-1205241468.jpg

Odesláno

highly jeweled manual wind, triple calendar moonphase, chronograph and minute repeating [movement] just extensively overhauled and running perfectly, excellent+ 18K yellow gold numbered 4 body hunter case, Swiss hallmarks, slide minute repeating mechanism, near mint+ white enamel dial with Roman numerals, triple date and moonphase indications, single chronograph sweep seconds activated by oval button at 12:00. Just serviced and exceedingly complicated minute repeating, triple date moonphase chronograph circa 1880!

Ale až je někdo koupí!

Odesláno

Ano , to co jsi našel na internetu , to fakt odpovídá POŽADOVANOU cenou. Jen je to jiný model a jiný materiál a..........:lol:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...