lucid Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 před 4 minutami, Gustaf napsal: Tak pořád na trackingu visí stejná hláška a pošta zatím žádný kontakt.... Pokud nechceš čekat, až se ozvou, což se ozvou, pak jim můžeš napsat na e-mail sklad.praha120@cpost.cz s tím, že v rámci sledované zásilky se ti objevila hláška o jejím dočasném uložení a co můžeš udělat pro to, aby byla uvolněna. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 Hezkypekne.. díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 Nakonec jsem psát nemusel. Všiml jsem si pod trackingem políčka doložit údaje. Tak jsem kliknul a už to jelo. Vyplnit údaje a odeslat. Teď už jen čekat, kolik vyměří a to zaplatím při převzetí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2024 Dneska uvolnili balík... cena zásilky 170eur. Vyměřeno 350kc za vyřízení poštou, clo 21kc, DPH 1025kc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 26. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2024 No pozeram ze sa ti to tiez "oplatilo". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2024 No...o pár šušňů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Podhorný Odesláno 2. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2024 V 2. 12. 2008 v 19:32, kubson napsal: kdo mlčí, zůstává filozofem Přesně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Podhorný Odesláno 2. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2024 V 25. 11. 2024 v 12:24, lucid napsal: Pokud nechceš čekat, až se ozvou, což se ozvou, pak jim můžeš napsat na e-mail sklad.praha120@cpost.cz s tím, že v rámci sledované zásilky se ti objevila hláška o jejím dočasném uložení a co můžeš udělat pro to, aby byla uvolněna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Greenhornik Odesláno 4. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2024 Teda teď mi celníci vyměřili úplně kravský celní poplatky. Řemen s překlápěčkou od Artemu za 184 USD a k tomu clo 267 Kč, DPH 1320 Kč a služby deklarace 350 Kč. Teda mě to překvapilo, čekal jsem 1300 Kč dohromady, ale asi to sedí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misso Odesláno 5. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2024 DHL zkušenosti: Monday December 2, 2024 3:53 PM (UTC +09:00) Shipment information received OSAKA - JAPAN Thursday December 5, 2024 1:52 PM (UTC +01:00) Delivered Service Area: BRNO - CZECH REPUBLIC, THE a výpalné i s poplatky pak 22 % z toho, co mně stála komplet objednávka a navíc šlo zaplatit online v průběhu přepravy. Za mne dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 6. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2024 DHL je super. Ověřeno několikrát. V ČR asi TOP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tr0t3l Odesláno 10. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2024 Pridám čerstvú skúsenosť s DHL zo Slovenska. Hodinky išli z Taiwanu, odoslané 4.12., v rovnaký deň ma kontaktovala DHL, obratom som dodal všetky dokumenty, 9.12. boli hodinky v Bratislave, v rovnaký deň prišiel aj výmer DPH a 10.12. boli doma. Hodinky boli nové a stáli 1103 USD, zaplatil som: DPH 20% 209.02 EUR CLO 0.80 EUR poplatok za preclenie 16.20 EUR Celkom teda 226.02 EUR. Zaujímavé je, že Chrono24 má dosť odrbalo na kurze USD/EUR (1.03), ale DHL to preclilo podľa faktúry, alebo certifikátu z CH24 podľa vlastného kurzu (1.055), inak by som platil podľa mojich výpočtov o niečo viac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4st0n Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Nevím, jestli se to ví, ale všiml jsem si, že když se proclívá přes Českou poštu, berou si za to nějaký poplatek za jejich služby. Takže když přijde balíček přes Českou poštu a zasekne se v Praze k proclení, jde ta hodnota dokládat přímo přes celní úřad (je možné se tam přihlásit přes bankovní identitu) a potom si pošta ten poplatek nevezme. Kdyby měl někdo zkušenost, jestli to takto jde i při přepravě třeba přes to DHL, budu rád za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Tak teoreticky můžeš každého přepravce poslat do háje s tím, že si celní řízení zařídíš sám. I když osobně mě ty dvě kila co chtěla pošta přijdou relativně v pohodě. Mám to už naučené, vyplním pár papírů a hotovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 (upraveno) před 58 minutami, 4st0n napsal: Nevím, jestli se to ví, ale všiml jsem si, že když se proclívá přes Českou poštu, berou si za to nějaký poplatek za jejich služby. Takže když přijde balíček přes Českou poštu a zasekne se v Praze k proclení, jde ta hodnota dokládat přímo přes celní úřad (je možné se tam přihlásit přes bankovní identitu) a potom si pošta ten poplatek nevezme. Kdyby měl někdo zkušenost, jestli to takto jde i při přepravě třeba přes to DHL, budu rád za info. Pošta bere 350kc, DHL tuším 450. Teď jsem proclival přes poštu a vše jsem dokládal on-line přes odkaz, co byl v klasickém sledování zásilek... Upraveno 22. prosince 2024 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Je fakt, že už je to asi chvíli co jsem s poštou něco řešil, tak asi podražili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Nepamatam sa uz, ci to bolo DHL alebo niekto iny, ale v cenniku bola polozka za "vystavenie dokumentov" ked si chcel klient preclievat sam. A bolo to zhruba narovnako ako preclievat cez nich. No sam som este nepreclieval, tak neviem ako je to realne v praxi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 Jak už tady někdo zmiňoval, nemusíš platit za celní řízení nic, stačí se přihlásit třeba přes bankovní identitu https://cportal.celnisprava.cz/web/portal/celni-prohlaseni Pak zaplatíš pouze clo a dph a hotovo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misso Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 před 19 minutami, špelda66 napsal: Jak už tady někdo zmiňoval, nemusíš platit za celní řízení nic, stačí se přihlásit třeba přes bankovní identitu https://cportal.celnisprava.cz/web/portal/celni-prohlaseni Pak zaplatíš pouze clo a dph a hotovo Ale lze to řešit i "za letu" jako u DHL, nebo až když se zásilka dostane na 120tku v Praze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2024 (upraveno) Stačí když máš podací číslo zásilky, to je první krok vyplňování, takže dopravce ti oznámí sledovací číslo a už můžeš vyplňovat doklady. Takže jak píšeš "za letu" Edit: oznámil mi crafter blue, že odesílá zásilku, já zadal číslo do track and trace české pošty, kde se mi už objevilo, že odesláno z HK a už šlo vyplňovat přes ten portál co jsem sdílel výše Upraveno 22. prosince 2024 uživatelem špelda66 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se