Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
12 hours ago, papun said:

A zadal si mu, že se jedná o hodinky. Co vím tak to clo bývalo v řádu korun.

Tak, tak. Clo zalezi od toho o aky tovar sa jedna a tiez pidla krajiny z ktorej sa to dovaza.

Odesláno

Nemate nahodou niekto prehlad ako sa nam pomenili cla po Trumpovych tarifnych rosadach? Nejak sa mi nedari k tomu najst nejake relevantne info. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

USA by mě taky zajímaly, ale teoreticky co jsem našel je to vývoz z USA, takže by to mělo vše zůstat při starém. Ale snad se najde někdo kdo má praktické zkušenosti z poslední doby. :D

Odesláno (upraveno)

Moje nejčerstvější zkušenost - zásilka z Japonska za 399340 JPY (cca 56k kč), daň 11776 kč, dhl 484 kč a clo 20 korun :P .

Proces na dhl naprosto jednoduchý a srozumitelný.

Reálně zaplaceno minulý čtvrtek, doručení dnes ve středu (zaplatil jsem daň a hodinky byly za 3 hodinky doma). Cena hodinek o cca 12k míň, než nejlevnější z EU.

Upraveno uživatelem Hammer
  • Like 3
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 1. 10. 2025 v 21:45, Hammer napsal:

Moje nejčerstvější zkušenost - zásilka z Japonska za 399340 JPY (cca 56k kč), daň 11776 kč, dhl 484 kč a clo 20 korun :P .

Proces na dhl naprosto jednoduchý a srozumitelný.

Reálně zaplaceno minulý čtvrtek, doručení dnes ve středu (zaplatil jsem daň a hodinky byly za 3 hodinky doma). Cena hodinek o cca 12k míň, než nejlevnější z EU.

Přes Chrono, nebo eBay? Co je lepší? A jakou  metodou platit platit?

• po 3 týdnech...
Odesláno

Pro někoho to možná nebude novinka, pro mě ano. 

TLDR verze - pozor na s poštovným zdarma objednávky ze zemí podléhajících celnímu řízení. Do hodnoty objednávky, že které se vypočítává DPH a Clo se započítává i cena poštovného a pojištění, i když je poštovné zdarma. V tom případě se uplatňuje "obvyklá cena" podobné služby, například z Japonska mi to vyšlo na 1400.

Delší verze:

Do základu celní hodnoty zboží se od 1. 5. 2016 zahrnuje poštovné a to v souvislosti s nabytím účinnosti PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/2447 ze dne 24. listopadu 2015. Dle stanoviska GŘC, které Vám zasílám v příloze, musí být poštovné započteno i v případě, kdy je poštovné zdarma (0,00, free shipping, free postage) a pokud není uvedena jeho výše, vypočítá se podle přepravních služeb používaných pro stejný druh dopravy.

Do základu pro vyměření DPH se zahrnuje:

Vlastní hodnota zboží

Poštovné

Clo (pokud je vyměřeno)

Vedlejší výdaje spojené s dodáním zásilky do prvního místa určení (tzn. náklady na balné apod.)

• Mezi vedlejší výdaje dle zákona o DPH (§ 38, odst. 1 písm. patří i poplatek za služby celní deklarace

Více v příloze.

Stanovisko_poštovné od 1.5.2016.pdf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...