SadClown Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května Teď jsem kupoval za 1725€ a clo+DPH vyšlo na 436€ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 18. května Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května před 23 hodinami, SadClown napsal: Teď jsem kupoval za 1725€ a clo+DPH vyšlo na 436€ Ta výše mě fakt překvapila. Nápadá mě dost přirovnání k výběru tohoto "výpalného" a nejsou vůbec lichotivá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadClown Odesláno 18. května Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května před 8 hodinami, childe napsal: Ta výše mě fakt překvapila. Nápadá mě dost přirovnání k výběru tohoto "výpalného" a nejsou vůbec lichotivá. Není to zrovna málo, ale moc mi to nevadilo, jelikož jsem pořídil stále výrazně levněji, než v EU. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května (upraveno) On 5/17/2024 at 1:52 PM, SadClown said: Teď jsem kupoval za 1725€ a clo+DPH vyšlo na 436€ Celkom dost, vies to rozpisat, kolko z toho bolo clo/dph/ine poplatky? To vyzera ne sialene velky poplatok za "spracovanie". Upraveno 19. května uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadClown Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Před hodinou, bluman napsal: Celkom dost, vies to rozpisat, kolko z toho bolo clo/dph/ine poplatky? To vyzera ne sialene velky poplatok za "spracovanie". Jomashop to bohužel vyčíslil jednou položkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května před 58 minutami, SadClown napsal: Jomashop to bohužel vyčíslil jednou položkou. A kdo to doručoval: UPS, který Jamashop standardně používá? Samotné dopravné přes ně je pálka, takže pokud se k němu připočte DPH z ceny hodinek, tak pak ta cena šplhá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 1 hour ago, SadClown said: Jomashop to bohužel vyčíslil jednou položkou. a tych 1725 bolo uz vratane dopravy, alebo kolko k tomu bola este doprava? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadClown Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května před 2 minutami, bluman napsal: a tych 1725 bolo uz vratane dopravy, alebo kolko k tomu bola este doprava? 1725 cena samotných hodinek, zbytek byl Fast+Easy PrePay který obsahoval i fast delivery před 38 minutami, lucid napsal: A kdo to doručoval: UPS, který Jamashop standardně používá? Samotné dopravné přes ně je pálka, takže pokud se k němu připočte DPH z ceny hodinek, tak pak ta cena šplhá... Doručovalo to DHL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května (upraveno) 27 minutes ago, SadClown said: 1725 cena samotných hodinek, zbytek byl Fast+Easy PrePay který obsahoval i fast delivery Doručovalo to DHL ach tak , ked je v tom este aj doprava, tak to vyzera celkom "standardne", asi takto nejak plusminus: 40€ doprava ( vratane aj nejakej "provizia" jomashopu) 370€ DPH 0,21*(1725+40) - predpokladam dorucenie do CR 0.8€ clo 30€ poplatok za spracovanie colneho odbavenia Upraveno 19. května uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
splitas Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května V 14. 3. 2024 v 14:44, lucid napsal: Pokud se nakupuje bez DPH, pak v případě, že částka není takto rozepsána, je optimální, aby v dokladu bylo výslovně uvedeno že se jedná o částku včetně ceny za dopravu: pokud tam částka bude sice rozepsána a doprava bude "0" nebo "free", automaticky bude v případě proclení dopočítána fiktivní částka za dopravu, a ta pak připočítána k ceně. velmi důležitá informace, takže se domluvit s prodejcem na vystavení faktury za zboží včetně dopravy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května On 3/14/2024 at 2:44 PM, lucid said: Pokud se nakupuje bez DPH, pak v případě, že částka není takto rozepsána, je optimální, aby v dokladu bylo výslovně uvedeno že se jedná o částku včetně ceny za dopravu: pokud tam částka bude sice rozepsána a doprava bude "0" nebo "free", automaticky bude v případě proclení dopočítána fiktivní částka za dopravu, a ta pak připočítána k ceně. To keby mne tam priratali nejaku vymyslenu ciastku za dopravu, tak sa s nimi hadam az po najvyssieho riaditela, ci az ministra financii a vyhrozim sa im sudmi. To je protizakonne podla mna. Raz je tam doprava uvedena, to znamena, ze ju zabezpecil (a logicky zaplatil) predajca. A ci je na fakture napisane "cena vratane dopravy" alebo "doprava free" tak je to kurva defacto to iste. V oboch pripadoch ma predajca naklady na prepravu logicky rovnako zakalkulovane v zisku v predajnej cene. Keby nebola doprava na fakture uvedena vobec, to je uz trochu ina vec. To moze znamenat, ze dopravu nezabezpecoval predajca, ale riesil si ju kupujuci sam a platil ju nezavisle od platenia tovaru (hodiniek), priamo prepravcovi (a nepriznal to v colnej deklaracii). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května před 10 minutami, bluman napsal: To keby mne tam priratali nejaku vymyslenu ciastku za dopravu, tak sa s nimi hadam az po najvyssieho riaditela, ci az ministra financii a vyhrozim sa im sudmi. To je protizakonne podla mna. Raz je tam doprava uvedena, to znamena, ze ju zabezpecil (a logicky zaplatil) predajca. A ci je na fakture napisane "cena vratane dopravy" alebo "doprava free" tak je to kurva defacto to iste. V oboch pripadoch ma predajca naklady na prepravu logicky rovnako zakalkulovane v zisku v predajnej cene. Keby nebola doprava na fakture uvedena vobec, to je uz trochu ina vec. To moze znamenat, ze dopravu nezabezpecoval predajca, ale riesil si ju kupujuci sam a platil ju nezavisle od platenia tovaru (hodiniek), priamo prepravcovi (a nepriznal to v colnej deklaracii). No, hádat se samozřejmě můžeš. Nevím, jak to nyní máte na Slovensku, ale u nás bohužel ještě stále platí legislativa EU. Z výňatku u celního řízení: "Do základu pro vyměření cla, tzn. do celní hodnoty zboží se od 1. 5. 2016 zahrnuje poštovné, a to v souvislosti s nabytím účinnosti PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/2447 ze dne 24. listopadu 2015 (dále jen Nařízení 2015/2447) čl. 139. Dle stanoviska GŘC (https://www.ceskaposta.cz/documents/10180/483930/stanovisko-celni-spravy.docx/), musí být poštovné přičteno i v případě, kdy je poštovné zdarma (free shipping, free postage) a pokud není uvedena jeho výše, vypočítají se podle přepravních služeb používaných pro stejný druh přepravy (Ceník služeb České pošty s. p.). V případě, že je z průvodních dokladů k zásilce patrno, že poštovné je součástí ceny skutečně placené (např. výraz „postage included“ nebo příslušnou dodací podmínkou INCOTERMS na faktuře např. CIP Praha), pak jsou podmínky čl. 139 Nařízení 2015/2447 naplněny s výjimkou odůvodněných pochybností, které celní úřad může mít dle čl. 140 Nařízení 2015/2447. To, že je poštovné zahrnuto v ceně zásilky, může být prokázáno i odkazem na obchodní podmínky prodávajícího, z nichž tato skutečnost bude vyplývat." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května před 2 hodinami, bluman napsal: to znamena, ze ju zabezpecil (a logicky zaplatil) Tak k celnimu řízení úplně s logikou přistupovat nelze. Je to jak cituje @lucid Je to jen o správné formulaci na faktuře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 1. června Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června V 19. 5. 2024 v 19:50, SadClown napsal: 1725 cena samotných hodinek, zbytek byl Fast+Easy PrePay který obsahoval i fast delivery Doručovalo to DHL Takže na Jomashop.com objednáš a zaplatíš Fast+Easy PrePay a o víc se nestaráš. Čistá hlava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadClown Odesláno 2. června Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června V 1. 6. 2024 v 14:12, Jehlan napsal: Takže na Jomashop.com objednáš a zaplatíš Fast+Easy PrePay a o víc se nestaráš. Čistá hlava. Přesně...pak už jen vyplníš popis zboží pro celní deklaraci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MABI Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Já jsem teď objednával z Chrono24 z Japonska. Doručovoval Fedex a cca za 400 Kč celý proclení vyřídili. Chtěli akorát fakturu a nějaký info o zásilce. Japonec nechtěl slyšet na to, aby mi poslal fakturu pro účely celního řízení, takže to šlo všechno předpisově. Cenu hodinek + dopravy jsem uhradil přes Chrono24. Clo se z Japonska neplatí. DPH a ten poplatek za proclení jsem zaplatil při převzetí (muselo být hotově...). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiCRA Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Poslední zkušenost eBay.com z Japonska. Doručovalo DHL. Zastupování v celním řízení cca 480 Kč (400 + 21 % DPH) Cena zboží + doprava (i když je zdarma, tak něco počítají) * 21% DPH Clo cca 20 Kč. Vše placeno online platba za zboží a pak další platba DPH + Clo + zastoupení. Dodání od objednání za 4 dny a to je v tom víkend. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
splitas Odesláno 26. června Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června V 21. 6. 2024 v 11:54, MiCRA napsal: Poslední zkušenost eBay.com z Japonska. Doručovalo DHL. Zastupování v celním řízení cca 480 Kč (400 + 21 % DPH) Cena zboží + doprava (i když je zdarma, tak něco počítají) * 21% DPH Clo cca 20 Kč. Vše placeno online platba za zboží a pak další platba DPH + Clo + zastoupení. Dodání od objednání za 4 dny a to je v tom víkend. uvažuji nad nákupem v Japonsku a stále ceny vycházejí velmi dobře v JP 25k nej v EU 45k coz by vycházelo na cca 30k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 26. června Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června To asi pridej, minimalne 32k celkem. Taky si bud jistej zarukou a tak, plus Japonci velmi radi ty hodinky prelestujou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SadClown Odesláno 26. června Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června Když to vezmeš na plátce DPH co má EORI, tak DPH neplatíš a zajímá tě jen clo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se