Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
pravo ti musi zaplatit dalsi 4 skoly. jinak, kdyz budes sikovny, tak nez dostudujes politologii tak budes sedet nekde v mistnim zastupitelstu. a penizky se jen pohrnou. jako pravnik mas karieru jistou.

politologie je pro politiku úplně nanic. já se v politice angažoval, ale odešel jsem, neměl jsem na tu špínu žaludek. podstata stranické politiky je v tom, že kolem jednoho všehoschopného se shlukují neschopní a všichni si navzájem pomáhají nahoru a hrabou pod sebe. já zjistil, že nejsem ani neschopný, ale díkybohu ani všehoschopný (neustály kompromis s vlastním svědomím je to nejmenší, co člověka může potkat, častěji by to ale chtělo spíše svědomí sama sebe znásilňovat ). prostě do politiky nepatřím a myslím, že poctivou prací se uživím daleko lépe (a bude se mi mnohem lépe spát).

Odesláno
politologie je pro politiku úplně nanic. já se v politice angažoval, ale odešel jsem, neměl jsem na tu špínu žaludek. podstata stranické politiky je v tom, že kolem jednoho všehoschopného se shlukují neschopní a všichni si navzájem pomáhají nahoru a hrabou pod sebe. já zjistil, že nejsem ani neschopný, ale díkybohu ani všehoschopný (neustály kompromis s vlastním svědomím je to nejmenší, co člověka může potkat, častěji by to ale chtělo spíše svědomí sama sebe znásilňovat ). prostě do politiky nepatřím a myslím, že poctivou prací se uživím daleko lépe (a bude se mi mnohem lépe spát).

no tak to s tebou nebude az tak spatne. tak uz ti zbyva to pravo a to je pohoda.

Odesláno (upraveno)
no tak to s tebou nebude az tak spatne. tak uz ti zbyva to pravo a to je pohoda.

Tys už potkal právníka, který by se uživil poctivou prací? :D

Upraveno uživatelem Foundryman
Návštěvník Tada
Odesláno

Hele, jdi do háje... :D Nemůžeš svádět všechno zlo a lennost světa na právníky, to není fér... :D

Odesláno

jo, ale ten byl "chudy". no zas nechci hazet vsechny do jednoho pytle, ale byt pravnikem taky chce silnej zaludek. ale zase se maji dobre :)

Odesláno
Hele, jdi do háje... :D Nemůžeš svádět všechno zlo a lennost světa na právníky, to není fér... :D

Já se pobavil nedávno - měl jsem u soudu nějaké řízení a 2 x jsem potvrdil soudci, že mi mají poslat přípis na kontaktní adresu, kterou si pan soudce pečlivě zapsal. Pochopitelně to poslali na adresu trvalého bydliště, kde už ovšem 6 let nebydlím :)

Odesláno (upraveno)
Já se pobavil nedávno - měl jsem u soudu nějaké řízení a 2 x jsem potvrdil soudci, že mi mají poslat přípis na kontaktní adresu, kterou si pan soudce pečlivě zapsal. Pochopitelně to poslali na adresu trvalého bydliště, kde už ovšem 6 let nebydlím :)

Musím vám do toho vstoupit s jedním OT... Tohle je opravdu asi nějakej novej fenomén naší doby. Téměř všechny firmy a instituce (od bankovních úředníků počínaje až po autoservis) mně všichni tvrdošijně posílají veškerou korespondenci na adresu trvalého bydliště, kde vůbec nejsem. Přestože je vždycky opakovaně žádám (a pak se opakovaně ujiš'tuju :) ), aby mně to posílali na kontaktní adresu. Zjevně jde o jakousi patologickou formu lenosti úředníků - a to napříč celým spektrem služeb od státních po soukromé - číst jakékoli doplňující poznámky v údajích klienta. Pomůžou jen písemné stížnosti. A někdy ani to ne. Pojiš'tovna, u které mám životní pojistku mně kupříkladu vytrvale zasílá k úhradě šeky, ačkoli už 14 let platím pojistku převodem. Nepomohly ani 3 psané žádosti, a z toho dvě doporučené. Tak na to už kašlu a každý 3 měsícě tu obálku prostě vyhodím do koše. Děs. Pochválit můžu akorát sociálku, která funguje bezvadně. Ale všichni ostatní (Pojiš'tovna na auto, životní, důchodová, humanistické centrum kvůli adopcím na dálku, Autojarov...) opakovaně ignorovali kontaktní adresu. Je to možná maličkost, ale rodiče už nejsou nejmladší a běhat se vším na poštu jim opravdu nedělá dobře. Proto mě to vždycky vytočilo...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno
...živobytí je relativní pojem, na živobytí si vydělám, ale kvůli souběhu více studií už platím školné a to už zakopaný pes je.

Verim. Taky bych rad udelal vejsku kvuli praci. Ikdyz nevydelavam spatne, platit skolu vidim jako problem. Krome nevstricnosti zamestnavatelu a sve lenosti.

Je rozdíl mezi Prahou a Ostravou... tady byl člověk na gymplu rád, že měl práci a bral v ní 35 hrubého na hodinu...

To je fakt na ktery se casto zapomina. Delal jsem v Jihlave, v Praze, v Brne, v Budejovicich a platy se lisi ukrutne. Az dvojnasobne.

...ale na výkopu na stavbě nebo u pásu ve fabrice se ještě i dnes dá vydělat pořád výrazně více než v kanceláři) a dneska chodím do práce hezky v saku a kravatě, to ovšem neznamená, že sem za vodou a můžu si vyskakovat...

To me taky sere. Kamosi (nekteri) co na zivnostak delaji rukama vydelaji az dvakrat tolik co ja. Sice se zpoti, ale nemusi se celej zivot furt ucit nove veci a nikdy je neboli hlava z prepracovani. A nervy maji urcite v lepsi kondici nez ja. Sice si lze vybrat, nekdy uz to ale nejde...

...podstata stranické politiky je v tom, že kolem jednoho všehoschopného se shlukují neschopní a všichni si navzájem pomáhají nahoru a hrabou pod sebe....

Tohle jsi taky vystihl perfektne. Cim to je, ze nekdy pises velice rozumne az osvicene, na tvuj vek smekam klobouk... Nekdy mi prijde ze snad schvalne provokujes a pises nesmyslne polopravdy a davas ucelove argumenty? Az se poradne vyprofilujes a ziskas realne zkusenosti v zalezitostech o kterych tak rad pises, mohla by s tebou bejt fajn rec. Kazdopadne jsi si zvolil spravne povolani ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...