Návštěvník Tada Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Sakra, ještě před 5ti lety jsem nevěřil tomu, že když napíšu knížku o válce odehrávající se někde v období 2009 nebo 2012, tak tomu bude někdo věřit. A hle... Budeme to mít tady. Měl bych to rychle dopsat, než ze z knížky o budoucnosti stane knížka o minulosti.
mengelis Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 jó, Nostradámus se chechtá pod vousy :-)
JJ Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 JJ, Obama v Us, to vidí jinak a dobře dělá.To jako ten cvičený vopičák, co bez teleprompteru nedá dohromady jednu kloudnou větu? Člověk, který před volbami v podstatě nic nedokázal v soukromém sektoru (konec konců i stran své kariéry "komunitního organisátora" mlžil, co mohl) a na otázky stran zkušeností odpovídal tak, že má zkušenosti s řízením (vlastní) volební kampaně? Na jeho obranu připouštím, že podobně blbnou i jiní, včetně lidí, o kterých jsem měl lepší mínění. JJ, protože to co píšeš, jsou jen vykostěný, teoretický, ekonomický poučky, jak od Klause. Je historickou pravdou, že jediným řešením hospodářský krize, byla a je válka a to by nedopadlo dobře. Klause nijak moc nemusím ani nesleduji, ale tvrdí-li toto, tak ano, souhlasím s ním. Ony to nejsou teoretické poučky, ale základní a platná pravidla. Vysvětli mi prosím, proč si myslíš, že pro hospodaření státu platí principiálně jiná pravidla než třeba pro hospodaření domácností nebo firem? Stát jen díky monopolu na násilí a měnu dokáže ty průsery hrnout před sebou o něco déle (čemuž pak odpovídá ten průser, když to praskne). Co se týče války, tak to je v dnešním světě poměrně nepravděpodobné. Válka koho s kým? Jaký cíl by taková válka měla a jakým způsobem by měla řešit problémy (z pohledu toho, kdo by ji vyvolal ve snaze si pomoci)? Dnes na rozdíl od středověku nestačí vtrhnout do metropole protivníka, vyrabovt tam státní pokladnu a sídlo panovníka a s nakradeným zlatem zase odtáhnout domů. Netvrdím, že současná situace neskončí nějakým průserem, ale válka to podle mne nebude. Základem prosperity, je stabilita a zvyšující se životní úroveň celé společnosti- všechAle to je přece blbost. Přirozené je přece to, že někdy se daří, někdy se daří méně a občas to stojí za <censored>. Růst za každou cenu je prostě nesmysl. a garantované (i dotované) jistoty, jako je např. bydlení a jídlo, to je nejlepší prevence, na bolševickou revoluci a chaos. Život, není jen jen o cenách a marketingu !Myslím, že to, co je zakotveno ve druhém dodatku americké ústavy, také není jako pojistka úplně špatné. Pokud budeš provozovat redistribuci zdrojů a příjmů, tak postupně snížíš počet lidí, kteří jsou schopní (a ochotní) starat se dobrovolně sami o sebe a o ty druhé. Takže skončíš s bandou lidí, kteří umí akorát natahovat ruku. A pak jsi totálně v řiti. Protože i kdybys měl vůli s tím konečně něco udělat, nebudeš už mít lidi, kteří ty líné naučí starat se sami o sebe, nebudeš mít nikoho, kdo jim dá smysluplnou práci atd. atd. Život sice není zcela o cenách v monetárním slova smyslu, ale *naprosto každé lidské rozhodnutí* rozhodně je o nákladech a užitku.
utrejch Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 jsou jen vykostěný, teoretický, ekonomický poučky Zajimave, ze podobne veci nerikate matematikum, fyzikum a vsem ostatnim vedcum. Pricemz ekonomie jako veda spolecenska a vysoce abstrakni povahy je mnohem tezsi a slozitejsi ...
911 Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 tak jak se vam libi napady CSSD na reseni krize? zvednout dane napr. to dava smysl ne? tim se zvysi zamestnanost, firmy co ted maji problemy velmi radi prispeji statu.
Návštěvník Tada Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Válka bude. A nebudem z toho nadšený...
911 Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Válka bude. A nebudem z toho nadšený... ukaz mi kdo bude
utrejch Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 tak jak se vam libi napady CSSD na reseni krize? zvednout dane napr. to dava smysl ne? tim se zvysi zamestnanost, firmy co ted maji problemy velmi radi prispeji statu. Me se to libi. Hlavne, ze vyhraji volby, at to stoji, co to stoji
chose Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Zajimave, ze podobne veci nerikate matematikum, fyzikum a vsem ostatnim vedcum. Pricemz ekonomie jako veda spolecenska a vysoce abstrakni povahy je mnohem tezsi a slozitejsi ... Možná to bude tím, že matematici, fyzici a ostatní vědci se dnes už nehádají na úrovních pochopitelných pro normálního člověka. Zatím, co ekonomové..
utrejch Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Válka bude. A nebudem z toho nadšený... Valka se nas ani moc netyka. Jestli nejaka bude, tak pro nas skonci zhruba po deseti hodinach, nez sem dorazi bratrska vypomoc.
skalis Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 tak jak se vam libi napady CSSD na reseni krize? zvednout dane napr. to dava smysl ne? tim se zvysi zamestnanost, firmy co ted maji problemy velmi radi prispeji statu. Jo, dneska jsem poslouchal v Otazkach Slavka Sobotku a pekne jsem se u toho rozpalil do ruda... Naopak musim priznat svoje sympatie k postojum Kalouska jako ministra financi. Ac jsem byl zpocatku nastvany, ze "vysplouchl" Tlusteho (ktery podle me ODSce vyhral volby), tak nyni jsem s nim a jeho nazory na "reseni" resp. kroky ke zmirneni dopadu recese docela spokojeny.
911 Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Me se to libi. Hlavne, ze vyhraji volby, at to stoji, co to stoji no ja dnes koukal na toho mistra Sobotku. jedno musim cssd uznat. tu demagogi delaji vyborne a prostistrany jim to nejsou schopny vyargumentovat, ackoli to je jednoduche. a na to nasi stupidni obcane slysi. ale aby tu nebyl flame ze jsou "voranzovi" vymasteny, tak se bavme o tech jejich navrich a drzme se tematu. spis bych pozadal zdejsiho "socialniho bijce" mengelise o odpoved rypnul jsem si ale vse dobre.
Návštěvník Tada Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 ukaz mi kdo bude Nepodceňoval bych Sovětský svaz a Čínskou lidově demokratickou republiku
911 Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Jo, dneska jsem poslouchal v Otazkach Slavka Sobotku a pekne jsem se u toho rozpalil do ruda... Naopak musim priznat svoje sympatie k postojum Kalouska jako ministra financi. Ac jsem byl zpocatku nastvany, ze "vysplouchl" Tlusteho (ktery podle me ODSce vyhral volby), tak nyni jsem s nim a jeho nazory na "reseni" resp. kroky ke zmirneni dopadu recese docela spokojeny. jj ta debata me taky nadzvedla, ted spis pan Sobotka. ale kdo alespon trochu uvazuje a chodi do prace, tak si obrazek udela sam. Kalousek se snazil.
skalis Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Kalousek se snazil. Videl jsem sice jen cast, ale prislo mi, ze to Kalousek docela zvlada. Udrzel chladnou hlavu a dobre argumentoval. Ale kdyz si na Sobotku (a ten jeho usmevavej kukuc) vzpomenu, zveda se mi tlak jeste ted. (to je poprve, co jsem pouzil takhle hardcore "smajlika")
mengelis Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 (upraveno) Pricemz ekonomie jako veda spolecenska a vysoce abstrakni povahy je mnohem tezsi a slozitejsi ... ekonomie je jako věda metodami i výstupy stejně hodnotná jako astrologie, výklad z kávové sedliny, věštění z křišťálové koule apod., ještě je taky dobrá k vytváření pseudoideologických systémů co mají odpověď na všechno EDIT: korekce zlomyslného podvědomí Upraveno 25. ledna 2009 uživatelem mengelis
JJ Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Nepodceňoval bych Sovětský svaz a Čínskou lidově demokratickou republiku A k čemu by jim ta válka byla? IMHO v současném světě válka už dávno není hrou s nulovým součtem pro nikoho, kdo uvažuju alespoň trochu racionálně z našeho (západního) pohledu - a to jsou dnes do značné míry i ChiComs, Rusové apod. IMHO nebezpečí hrozí pouze od skupin s *naprosto* odlišným způsobem uvažování a kulturou, kteří nejsou schopni z našeho pohledu racionální úvahy. Tj. třeba fanatičtí ručníkáři, kteří se čerta starého starají o to, zda z jejich domovů zbudou jen kůlničky na dříví. A takové skupiny nemají (zatím?) k rozpoutání klasické větší války zdroje, přičemž i ten jejich jiný způsob uvažování hraje v tomto proti nim.
mengelis Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 no ja dnes koukal na toho mistra Sobotku. jedno musim cssd uznat. tu demagogi delaji vyborne a prostistrany jim to nejsou schopny vyargumentovat, ackoli to je jednoduche. a na to nasi stupidni obcane slysi. ale aby tu nebyl flame ze jsou "voranzovi" vymasteny, tak se bavme o tech jejich navrich a drzme se tematu. spis bych pozadal zdejsiho "socialniho bijce" mengelise o odpoved rypnul jsem si ale vse dobre. já bych se vysral na nějaké zachraňování podniků, a zvyšování důchodů a daní, ale snažil bych se diverzifikovat ekonomiku a hlavně konečně investovat do vědy a vývoje, což všechny vlády ostudně zanedbávají (i když všechny vždycky slibují opak) - myslím, že špičkové vývojové centrum za pět miliard je mnohem hodnotnější investicí než pár kilometrů dálnice. česká ekonomika je tak provázaná s Evropou, že stejně nepomůže žádný vládní zásah a bude se muset počkat, až se to přežene venku. tak, spokojenost?
skalis Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 jako věda metodami i výstupy stejně hodnotná jako astronomie, výklad z kávové sedliny, věštění z křišťálové koule apod. Mengelisi, zkus se nad timhle jeste zamyslet. Astronomie jako takova nema moc primocarych vystupu, ale spolu s kosmonautikou jsou to tahouni technologickyho vyvoje (napriklad). Primy dopad astronomie je pouze kulturni (krome potencialniho odvraceni padu velkeho sutru na zem), ale ty "by-products" maji neoddiskutovatelnou hodnotu (ale clovek si je na prvni pohled neuvedomi).
utrejch Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 ekonomie je jako věda metodami i výstupy stejně hodnotná jako astronomie, výklad z kávové sedliny, věštění z křišťálové koule apod., ještě je taky dobrá k vytváření pseudoideologických systémů co mají odpověď na všechno Co rict ... PS: Co Ti chudaci astronomove udelali? ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se