safi Odesláno 28. března 2008 Nahlásit Odesláno 28. března 2008 B.F.G. napsal: Bys nestíhal vyrábět jo? Tak nějak :-) a zejména v případě léku
BUBÁK Odesláno 28. března 2008 Nahlásit Odesláno 28. března 2008 To je jen začátek: Největší indická automobilka Tata Motors zaplatí 2,3 miliardy dolarů (asi 37,6 miliardy Kč) za britské značky Jaguar a Land Rover, které dosud vlastnila americká společnost Ford Motor. http://www.novinky.cz/clanek/136155-vyrobc...land-rover.html
cody Odesláno 28. března 2008 Nahlásit Odesláno 28. března 2008 Srovnani Dnepr a BMW jsi pouzil vyborne. Pokud si vzpominam, Dnepry meli kazdorocni srazy snad u Susice nebo u Klatov. Sjelo se jich tam hafo. Vcetne me a mych kamosu, kreri jsme je nejezdili, ale navstevovali jsme se vzajemne. Take tam jednou prijeli i tri kluci na BMW. No v podstate ikdyz to zni blbe, nevim kdo si tenkrat pripadal hloupeji (pokud se to tak da rict). Dnepraci byli v poho a vsadim vejplatu ze vetsina z nich by nemenila. Pokud by BMW nechteli obratem prodat a za ty prachy koupit Dnepru nekolik. Na dily. Chapete co tim chci rict? Ti co nechapou, to budou urcite originaliste:-)) Tim chci rict, ze je to otazka pocitu. Rozesmeji ji me vzdy ti bojovnici za originaly kteri u jedne veci tvvaji na originalu a zvelicuji puvod, treba hodinky, u jinych veci jako je elektronika nebo auta klidne pouzivaji "kopie". Zrovna dnes kupuji od clena fora Marine Military. Protoze na Panerai nemam a presto se mi libi, protoze chci zkusit co je pravdy na tom ze dnes i sikmooci zvladnou vyrobit kvalitni vec za zlomek ceny. Podstatne je pro mne to, ze na ciferniku je napis jako hrom Marine Military. Takze az se nekdo bude smat me ze mam kopie, budu se smat ja jemu ze neumi cist:-))) hciq napsal: auta nejsou hodinky a taky je to trochu jinej případ, ani ten ruskej Dněpr není úplnej klon BMW R12. Jinak nošení takovejch hodinek je každýho věc a jen záleží jak si to ustojí. Pro lidi co je znají a vědí ...bude mít hodinky od takovejch bastlerů jeko je třeba helenarou, pro ostatní kus nějakýho nábytku kolem zápěstí. Takže vo co jde?
Rimsy Odesláno 30. března 2008 Nahlásit Odesláno 30. března 2008 (upraveno) Prave jsem se vratil z Thajska a dival jsem se tam i na fejky. Obcas tam, kde byva chronograf byla datumovka se dnem v tydnu, ale nektere byly obzvlast povedeny aspon z meho pohledu laika, Panerai tam vysly na 2000 bahtu (cca 1 000,-Kč). Ale chtel sem vedet jinou vec, ma nekdo zkusenost s tim, jak by ten cinskej strojek vydrzel? CO jsem si s tim chvili hral, sroubovaci korunka tam byla (ne u Panerai..), hacking, rucicky se pri stelovani pohybovaly celkem plynule (u nekterych levnejsich se vyskytovalo skakani)... Mel jsem teda svrbeni, jak pise kolega nade mnou, aspon zjistit, jak si ten strojek za par slupek stoji... Jinak fejky tam byly od Hublotu pres Tag Heuer a Omegy po Patek Phillipe. Upraveno 30. března 2008 uživatelem Rimsy
safi Odesláno 30. března 2008 Nahlásit Odesláno 30. března 2008 Rimsy napsal: Prave jsem se vratil z Thajska a dival jsem se tam i na fejky. Obcas tam, kde byva chronograf byla datumovka se dnem v tydnu, ale nektere byly obzvlast povedeny aspon z meho pohledu laika, Panerai tam vysly na 2000 bahtu (cca 1 000,-Kč). Ale chtel sem vedet jinou vec, ma nekdo zkusenost s tim, jak by ten cinskej strojek vydrzel? CO jsem si s tim chvili hral, sroubovaci korunka tam byla (ne u Panerai..), hacking, rucicky se pri stelovani pohybovaly celkem plynule (u nekterych levnejsich se vyskytovalo skakani)... Mel jsem teda svrbeni, jak pise kolega nade mnou, aspon zjistit, jak si ten strojek za par slupek stoji... Jinak fejky tam byly od Hublotu pres Tag Heuer a Omegy po Patek Phillipe. No asi takto....v hodinkách prodávaných na ulici je ten nejhorší šunt...sice konstrukční kopie chronograf strojků, ale největší odpad z továrny, který neprošel výstupní. Pokud chceš nějaké čínské hodinky, tak nekupuj faky. Je dost firem, které prodávají inspirované hodinky pod svojí značkou.
cali Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Tiez som sa nedavno ulakomil na jedny "inspirovane" hodinky .....ocakavam ich tento tyzden. A teraz k teme... ja myslim ze kazdy ma tu hranicu co je kopia a co nie niekde inde...Na naozajstne originaly ma dnes malo kto (a to neplati len o hodinkach) takze potom je to uz len o tom zvolit vhodne kopiu ktora je dost nobl aby mi nerobila hanbu........ Ja by som napriklad Mariny z tohoto vlakna nenosil (ani keby mi neboli velke ) pretoze na moj vkus pripominaju OP proste az moc,.....A teraz sa moze najst desat ludi, ktori budu tvrdit, ze moje Tagy nepripominaju R o nic menej a ja im to nebudem mat za zle.... a budem svoje tagy veselo nosit (dufam ze dorazia v poriadku) Ako pise uz niekto vyssie nech si nosi kazdy co chce a na co ma. Na jednej strane mame ludi ktori by neobliekli nic ineho, nez individualizovany zazrak za XY tisic dolarov na druhej strane mame takych ktori budu bez hanby a bazne nosit "Breitlungy" s lupajucim sa plastovym cifernikom a namalovanymi ruckami na vylagrovanom hlinikovom tahu. Su na svete stale miesta kde aj s takymi budete najvacsi frajer siroko daleko..... a ak niekoho take hodinky urobia spokojnym, ja rozhodne nebudem ten, kto mu radost pokazi. A ti ktori by ste im predsa len chceli kazit radost, skuste sa spokojit s faktom ze dotycny sa kupou tych hodiniek potrestal sam. A setrime radsej spolu "energiu" na dalsie "dostatocne originalne" prirastky
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 cody napsal: Srovnani Dnepr a BMW jsi pouzil vyborne. Pokud si vzpominam, Dnepry meli kazdorocni srazy snad u Susice nebo u Klatov. Sjelo se jich tam hafo. Vcetne me a mych kamosu, kreri jsme je nejezdili, ale navstevovali jsme se vzajemne. Take tam jednou prijeli i tri kluci na BMW. No v podstate ikdyz to zni blbe, nevim kdo si tenkrat pripadal hloupeji (pokud se to tak da rict). Dnepraci byli v poho a vsadim vejplatu ze vetsina z nich by nemenila. Pokud by BMW nechteli obratem prodat a za ty prachy koupit Dnepru nekolik. Na dily. Chapete co tim chci rict? Ti co nechapou, to budou urcite originaliste:-)) Tim chci rict, ze je to otazka pocitu. Rozesmeji ji me vzdy ti bojovnici za originaly kteri u jedne veci tvvaji na originalu a zvelicuji puvod, treba hodinky, u jinych veci jako je elektronika nebo auta klidne pouzivaji "kopie". Zrovna dnes kupuji od clena fora Marine Military. Protoze na Panerai nemam a presto se mi libi, protoze chci zkusit co je pravdy na tom ze dnes i sikmooci zvladnou vyrobit kvalitni vec za zlomek ceny. Podstatne je pro mne to, ze na ciferniku je napis jako hrom Marine Military. Takze az se nekdo bude smat me ze mam kopie, budu se smat ja jemu ze neumi cist:-))) Mám stejný názor. Zajímavé je, že se všichni obouvají do Marina Militare, ale jen málokdo brojí proti Precistě.
vito Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Rimsy: Zkušenost se strojkem mám, zde je: Syn mi z Thajska přivezl Rolex GMT II. Dokonalé nerezové pouzdro, výborné celkové provedení, masivní nerezový tah, šroubovací korunka, automatický nátah, prostě velmi pěkný fejk, pokud se to o fejku dá říct. Ale. Strojek se od začátku standardně zpožďoval o 5 min/24 hod. a nešel seřídit. Ruční natažení nefungovalo, kdesi to přeskakovalo a nakonec, strojek se i při soustavném nošení po cca dvou dnech zastavil a musel se dotáhnout. Tak si to přeber sám.
Viktor Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Vit napsal: Mám stejný názor. Zajímavé je, že se všichni obouvají do Marina Militare, ale jen málokdo brojí proti Precistě. Možná proto, že výrobce Precisty neporušuje cizí práva. A military hodinkám se věnuje 20 let, provozuje prestižní hodinkový fórum, má kvalitní pouzdra, ručky i ciferníky, záruční servis, občas zajímavý strojky a technický vychytávky, je autorem legendárních hodinek Dreadnought, který řada výrobců kopíruje ... Asi tak.
safi Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 (upraveno) Viktor napsal: Možná proto, že výrobce Precisty neporušuje cizí práva. A military hodinkám se věnuje 20 let, provozuje prestižní hodinkový fórum, má kvalitní pouzdra, ručky i ciferníky, záruční servis, občas zajímavý strojky a technický vychytávky, je autorem legendárních hodinek Dreadnought, který řada výrobců kopíruje ... Asi tak. Precisty jsou úplně jiná liga než Marina Militare......Každý den se na ně chodím dívat....... Upraveno 2. dubna 2008 uživatelem ¨safi
cali Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Presne tak Precista je ina liga ... inspiruje sa samozrejme tiez,... ale ta inspiracia ma uroven a kulturu. Proste z tych hodiniek je vidno ze vyrobca do toho dal cosi viac nez drzy opajc. S prs14 nemusis popohrnovat rukav kosele ak sa vedla teba na porade posadi kolega s Omegou 300. Iste on bude pokial pojde o hodinky vacsi frajer ale ani ty si hanbu neurobis. Myslim ze ak by cina kopirovala Precista sposobom, tak by nikto nepovedal ani fn. Ano napriklad moje PRS14 nie su moc originalne hodinky ale pre mna je to dos nobl kopia na to, aby mi nerobila hanbu
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Viktor napsal: Možná proto, že výrobce Precisty neporušuje cizí práva. A military hodinkám se věnuje 20 let, provozuje prestižní hodinkový fórum, má kvalitní pouzdra, ručky i ciferníky, záruční servis, občas zajímavý strojky a technický vychytávky, je autorem legendárních hodinek Dreadnought, který řada výrobců kopíruje ... Asi tak. S tím vším souhlasím, ale podle mě to nepopírá to, že pokud označím Marina Militare jako kopie Panerai, tak musím takto označit i Precistu. Možná má precista ušlechtilejší pohnutky pro výrobu těchto hodinek, ale vzhledově jsou téměř stejné jako Marina Militare a Panerai. (myslím tu verzi "bez stěžejek" se šroubovací korunkou).
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 cali napsal: Presne tak Precista je ina liga ... inspiruje sa samozrejme tiez,... ale ta inspiracia ma uroven a kulturu. Proste z tych hodiniek je vidno ze vyrobca do toho dal cosi viac nez drzy opajc. S prs14 nemusis popohrnovat rukav kosele ak sa vedla teba na porade posadi kolega s Omegou 300. Iste on bude pokial pojde o hodinky vacsi frajer ale ani ty si hanbu neurobis. Myslim ze ak by cina kopirovala Precista sposobom, tak by nikto nepovedal ani fn. Ano napriklad moje PRS14 nie su moc originalne hodinky ale pre mna je to dos nobl kopia na to, aby mi nerobila hanbu Myslím, že řeč byla o tom co je a není kopie, ne o tom, že horší zpracování vzhledově stejných hodinek činí kopii více kopiovatější. Bavme se pouze o vzhledu a tam podle mě platí, že pokud označím jako kopii Marina Militare, tak takto musím označit i Precistu, jakkoliv je její zpracování na daleko vyšší úrovni. Můj názor je ten, že pokud na hodinkách není název "kopírované značky" nebo jeho zkomolenina, tak nehodnotím hodinky jako fake.
safi Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Vit napsal: Můj názor je ten, že pokud na hodinkách není název "kopírované značky" nebo jeho zkomolenina, tak nehodnotím hodinky jako fake. Přesně tak, zbytek je vždy věc osobního vkusu a rozhodnutí.
spiderer Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Vit napsal: Myslím, že řeč byla o tom co je a není kopie, ne o tom, že horší zpracování vzhledově stejných hodinek činí kopii více kopiovatější. Bavme se pouze o vzhledu a tam podle mě platí, že pokud označím jako kopii Marina Militare, tak takto musím označit i Precistu, jakkoliv je její zpracování na daleko vyšší úrovni. Můj názor je ten, že pokud na hodinkách není název "kopírované značky" nebo jeho zkomolenina, tak nehodnotím hodinky jako fake. Neco jinyho je ali uz i ve stylu vyroby - MM okopiruje design hodinek, design strojku, napise na cifernik co nejpodobnejsi napisy, pouze vynecha logo Panerai, ale pouzije patentovanou ochranu korunky - vsechno stejny bez spetky vlastni invence nebo napadu, nebo vztahu k puvodnim hodinkam.. kopiruje aktualne prodavane modely.. naopak Precista vyrabi pro milovniky hodinek repliky (nebo jak se tomu spravne rika) jiz neprodavanych hodinek, nepouziva zadne patentovane casti aby neporusovala ochranna prava, do hodinek nedava cinske kopie strojku, ale strojky napriklad necim zajimave, jak psal jiz nekolikrat Viktor informace o firme atd, Precista ma oproti MM i dalsim kopiim bez invence koule..
cali Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Vit napsal: Myslím, že řeč byla o tom co je a není kopie, ne o tom, že horší zpracování vzhledově stejných hodinek činí kopii více kopiovatější. Bavme se pouze o vzhledu a tam podle mě platí, že pokud označím jako kopii Marina Militare, tak takto musím označit i Precistu, jakkoliv je její zpracování na daleko vyšší úrovni. Můj názor je ten, že pokud na hodinkách není název "kopírované značky" nebo jeho zkomolenina, tak nehodnotím hodinky jako fake. ...ja som slovo fake v tomto vlakne pouzil teraz prvy krat..... a ano zhodneme sa na tom ze bez napisu to nie je fake ... ak sa neporusuju patenty tak nech si vyraba kto chce co chce...... myslel som ze sa bavime viac o tom co je este unosna miera "inspiracie" a co uz nie.
Vit Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 (upraveno) spiderer napsal: Neco jinyho je ali uz i ve stylu vyroby - MM okopiruje design hodinek, design strojku, napise na cifernik co nejpodobnejsi napisy, pouze vynecha logo Panerai, ale pouzije patentovanou ochranu korunky - vsechno stejny bez spetky vlastni invence nebo napadu, nebo vztahu k puvodnim hodinkam.. kopiruje aktualne prodavane modely.. naopak Precista vyrabi pro milovniky hodinek repliky (nebo jak se tomu spravne rika) jiz neprodavanych hodinek, nepouziva zadne patentovane casti aby neporusovala ochranna prava, do hodinek nedava cinske kopie strojku, ale strojky napriklad necim zajimave, jak psal jiz nekolikrat Viktor informace o firme atd, Precista ma oproti MM i dalsim kopiim bez invence koule.. Vit napsal: ........... (myslím tu verzi "bez stěžejek" se šroubovací korunkou). Prosím číst pořádně. Uvedl jsem tu variantu Marina Militare, která je skoro stejná jako Precista. A myslím si, že to, že vynechají název značky je snad to nejpodstatnější. Upraveno 2. dubna 2008 uživatelem Vit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se