Přejít na obsah

Existuje v Práglu takový obchod ?

Friedrich

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové a snad i dámy :-)

Začínám se poohlížet po nových hodinkách a náhoda mě přivedla až sem k vám. :rolleyes: Zamlouvají se mi hodinky značek Archimedes, Junkers a trochu i Zeppelin . . . . prostě jsem tak trochu fanda do WW2.

Na netu se dají najít v mnoha e-shopech a aukcích . . . . jenže . . . . podle obrázků nerad vybírám, tedy . . . rád bych si jednotlivé typy nejprve "osahal" a prohlédl osobně.

Rád bych tedy věděl zda-li někde v Práglu existuje nějaká kamenná prodejna kde bych tyhle, ne zrovna masový značky našel pohromadě.

Pokud by to snad odporovalo nějakému pravidlu tak prosím napište jen adresu kde to najdu nebo do mailu.

A ještě . . . . v životě jsem nevlastnil automaty, co vybrat ? Tahací, automaty ? Baterky mě moc neberou . . .

Za všechny tipy předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Děkuji vám všem za tipy. Mrknu se do té Přemyslovské a na Vencl.

Archimedy jsou bezesporu moc hezké, Archimede Pilot M byla už už už moje volba. Na konec jsem se ale rozhodl pro Junkersy 6230-2.

Archimedky jsou automaty a mě se občas stane že o víkendu odložím hodinky na den i víc což by je asi zastavovalo, v zaměstnání toho moc nenachodím a taky se mi jednou za čas stane že hodinkami o cokoliv lehce zavadím - to by automatu asi taky vadilo . . . .

Ty Junkersy jsou prý "zodolněné" vůči otřesům, titan, safír, tahací a cena podobná. Škoda jen že jsem o nich na netu nenašel víc info.

Má zde s těmito Junkersy někdo zkušenosti ? Jsou to kvalitní hodinky na několik let ?

Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

:crying_anim: Tak jsem zjistil že Junkersy 6230-2 jsou takřka nesehnatelné. Problémy s dodavatelem strojků z ruska. :crying_anim:

. . . . njn . . . . prolezl jsem net , volal asi do 30-ti hodinářství . . . . nic . . . . . tak snad asi udělám "byznyz" s herr Kubson . . . . ???

Archimede Pilot M ? Byly by ? :worried_anim:

Odkaz ke komentáři

Zepelliny jsem tuhle zahlédl v jednom hodinářství na rohu kousek od nám. míru...

Jojo, na Francouzský, akorát jsem šel teď vokolo a už je tam neměli, ani jiný mechaniky... :crying_anim:

Teda ve výloze, abych byl přesnej, dovnitř jsem nevlez...

Upraveno uživatelem yen
Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové a snad i dámy :-)

Začínám se poohlížet po nových hodinkách a náhoda mě přivedla až sem k vám. :rolleyes: Zamlouvají se mi hodinky značek Archimedes, Junkers a trochu i Zeppelin . . . . prostě jsem tak trochu fanda do WW2.

Na netu se dají najít v mnoha e-shopech a aukcích . . . . jenže . . . . podle obrázků nerad vybírám, tedy . . . rád bych si jednotlivé typy nejprve "osahal" a prohlédl osobně.

Rád bych tedy věděl zda-li někde v Práglu existuje nějaká kamenná prodejna kde bych tyhle, ne zrovna masový značky našel pohromadě.

Pokud by to snad odporovalo nějakému pravidlu tak prosím napište jen adresu kde to najdu nebo do mailu.

A ještě . . . . v životě jsem nevlastnil automaty, co vybrat ? Tahací, automaty ? Baterky mě moc neberou . . .

Za všechny tipy předem děkuji.

Fanda do WW2 si kupuje B-Uhr? To jsi fanda armady nacistickeho Nemecka?

Odkaz ke komentáři

"armády nacistického německa ?"

Ptáš se mne jestli jsem nějaký extrémista nebo přímo nácek ? Nejsem a když se např. v létě v srpnu (okolo 20. tého o víkendu) zajedeš podívat na historickou akci Cihelna 2008 u Králik nebo okolo 2. září k Milostovicím u Opavy - najdeš mne v uniformě svobodníka čs. armády z roku 1938 jak hájím během těchto "historických" bojů čs. pohraniční opevnění proti vpádu Wehrmachtu. Stabilně na těchto akcích bývá okolo 10 tisíc diváků z celé republiky i zahraničí. Prvorepublikové československo je u mne na prvním místě - několik let jsem spolupůsobil při přeměně jedné pohraniční pevnosti v muzeum pro veřejnost.

Pokud se mne zeptáš jaké modely jsem za těch 23 let, co mám modelaření jako hobby, udělal - pak musím odpovědět že převládají stroje německé - ačkoliv patří straně která WW2 prohrála, jsou prostě "hezčí" a mnohá z těchto zbraní znamenala ve své době technický pokrok který ovlivnil technický světový vývoj na mnohá desetiletí a nelze jí upřít mnohá prvenství a průkopnictví . . . . . . . . . to je na dlouhé povídání pokud se tomu nevěnuješ - ikdyž možná věnuješ a jenom mě zkoušíš . . . he he.

Politiku a ideologie do toho prosím netahej . . . . na to abych se nechal ovlivňovat jakýmkoliv ideologem jsem už trochu odrostlej . . .

Abych se vrátil k tomu proč zrovny německý pilotky . . . . . jednoduše proto, že když mám volno, manželka a děti dovolí tak plním i dnes to rčení že každej chlap zůstane trochu klukem a občas si rád "zalétám" na PC letecký "simulátor" Il-2 Sturmovik. (asi 250 létatelných letadel 1938-1946) On-line proti podobným pacientům z celého světa je to docela zábava. A . . . ano . . . . "sedám" nejčastěji do různých verzí Bf-109, FW-190 atp. (československá tam bohužel nejsou) a náhodou mne u toho samého PC napadlo při hledání hodinek začít pátrat po tom co se nosilo tenkrát - a německé pilotky mne prostě oslovily. Toť vše.

http://www.youtube.com/watch?v=dPmyBOtPW0E

He he, říkám si jestli jsem ti neměl na krátkou otázku dát krátkou odpověď . . . něco jako "ANO" a "NE" :rolleyes:

Měj se.

Odkaz ke komentáři

Troufám si tvrdit, že Friedrichů bylo v historii velká spousta a doporučocal bych se na některé Friedrichy i podívat, rozšíří vám to obzor :)

Friedrichu, buď v pohodě... podle sbírky mých hodinek asi hledáš něco podobého. jako sbírám já. A odpověď na otázku proč je sbírám je stejná jako u tvých modelů. jsou prostě designově čistčí, přehlenější, prostě se mi víc líbí... Stejně jako se mi líbí VW Brouk, architektura Alberta Speera a pod. a přesto si doma nenalepuji knírek ani nestojím před zrdcadlem se zviženou pravačkou. :sniper:

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Troufám si tvrdit, že Friedrichů bylo v historii velká spousta a doporučocal bych se na některé Friedrichy i podívat, rozšíří vám to obzor :)

Friedrichu, buď v pohodě... podle sbírky mých hodinek asi hledáš něco podobého. jako sbírám já. A odpověď na otázku proč je sbírám je stejná jako u tvých modelů. jsou prostě designově čistčí, přehlenější, prostě se mi víc líbí... Stejně jako se mi líbí VW Brouk, architektura Alberta Speera a pod. a přesto si doma nenalepuji knírek ani nestojím před zrdcadlem se zviženou pravačkou. :sniper:

Obzor, bych spíše potřeboval zúžit, neboť vrcholem blaženosti je, nic nevědět, nic nechtít a nic nemít. :guitar:

Vše souvisí se vším, k VW Brouk, lidovému vozidlu pro každého Němce za 1000 říšských marek, patří i původce této myšlenky..... Arch. studie tzv. Velkého Berlína je nadčasová, nicméně Berthold Konrad Hermann Albert Speer ,, 1. architekt 3. říše nebo také Hitlerův architekt", člen NSDAP od r. 1931, ministr zbrojního průmyslu, byl nacistický válečný zločinec, v Norimberku odsouzený na 20 let.

K Německu, osobně řadím spíše Beethovena, Bismarcka, Kanta, Einsteina a další.

Přenesení identity, není neobvyklé a některým lidem to pomáhá překonat problémy běžného života, je to vcelku neškodný ventil. :notworthy:

Více zde:

Odkaz ke komentáři

Mně je z pohledu líbí/nelíbí úplně jedno jestli A. Speer byl a nebo nebyl odsouzený válečný zločinec. Nehodnotím A. Speera, ale jeho práci architekta, stejně tak, je mi šumák, že se nad VW Brouk nadčeně sklání na většině fotografií A. Hitler a pokud bych chtěl VW Brouka tak kvůli jeho designu a ne kvůli tomu, že obecné zadání vzešlo od toho "malého freitra" :) Stejně tak hodinky.... B)

Co se týká tvých oblíbených němců, tak se shodnem na Beethovenovi a potom velmioblíbený je u mně Haydn... Kanta já moc nemuset, Einsteina nepovažuji za němce :guitar:

Odkaz ke komentáři

Mně je z pohledu líbí/nelíbí úplně jedno jestli A. Speer byl a nebo nebyl odsouzený válečný zločinec. Nehodnotím A. Speera, ale jeho práci architekta, stejně tak, je mi šumák, že se nad VW Brouk nadčeně sklání na většině fotografií A. Hitler a pokud bych chtěl VW Brouka tak kvůli jeho designu a ne kvůli tomu, že obecné zadání vzešlo od toho "malého freitra" :) Stejně tak hodinky.... B)

Co se týká tvých oblíbených němců, tak se shodnem na Beethovenovi a potom velmioblíbený je u mně Haydn... Kanta já moc nemuset, Einsteina nepovažuji za němce :guitar:

No, Haydn, nebude spíš rakušák? Beethoven, je vynikající , zvláště: cis moll Quasi una Fantasia- Měsíční svit , nemá chybu. Einstein, pro mnohé kosmopolita, je pro mě němec. :)

Souhlasím, že jsem zašel příliš do historických souvislostí, také se mi líbí Brouk, dobrý nápad v řešení města, německé hodinky, stejně jako třeba nože od Sala Glessera. :clap:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...