Panchart Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 Já koupil tyto před devíti lety, přišli zastavený, pročet jsem návod, dal na sluníčko a skoro hned skákala vteřinovka po dvou sekundách a během deseti minut už šli normálně .Seřídil jsem je a od té doby se nikdy nezastavily, řídím jen při změně času a jsou vždy cca +15vteřin. Tak že solár od Citizen určitě doporučuju, jinou značku jem nezkoušel.
lucid Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 (upraveno) V 11. 5. 2018 v 9:54, ggrand napsal: To je úplný nesmysl. V tomto počasí obzvláště. To není problém systému nabíjení, ale akumulátoru. Mám kineticky, od nova a naplno se mi je nepodařilo nabít ručním nošením(měsíc nonstop na ruce, za den těch 8km minimálně ujdu) a tak sháním indukční nabíječku, protože když leží víc jak 3 týdny, vypnou se. Jestli nepomůže nabíječka, půjdou na reklamaci.A proč je to nesmysl? Já mám kineticy troje a na ruku je vezmu jednou za několik měsíců, jinak zbytek času tráví v temném koutě v indukční nabíječce. Jedny jsem na ruku nevzal přes rok a podle indikátoru jsou plně nabité. A po vyjmutí z nabíječky pár měsíců vydržely jít zcela bez problémů. Mít v tom koutě soláry, tak jsou dávno mrtvý. U solárů jsem jako "nabíječku" používal místo za oknem na slunné straně a bylo to spíše k zlosti než k solidnímu nabití. Kineticy jsou pro denní nošení, soláry zase do jiných končin než jsou ty naše. Pokud máš nové kineticy, pak Ti reklamace asi nepomůže, ten nový kapacitor sice dlouho vydrží, ale strašně dlouho se i nabíjí, probíral jsem to před časem s hodinářem, který na to má od Seika školení. Bohužel, minimálně tak tři, spíše ale pět, šest měsíců poctivého nošení a pak jsou schopny vydržet udávanou dobu cca půl roku. Takže bych to viděl na tu indukci. Upraveno 11. května 2018 uživatelem lucid
Radek124 Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 (upraveno) Asi mám nějaké protekční solárko (Seiko V172), ale většinu času mi přežívá na poličce poblíž lampičky, z toho celou první zimu (skoro půl roku) zapomenuté v hodinkovnici beze světla. Ven na sluníčko je nosívám dost sporadicky jako otloukánky (mám holt přehodinkováno) - a už přes 6 let šlapou bez jediného zastavení, akorát se musí posouvat datum a letní/zimní čas... Upraveno 11. května 2018 uživatelem Radek124
xvoloda Odesláno 11. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2018 LUFe, jak uz napsal HDS1200..Neni prostor na zadne konspirace. Koupil jsem krasny nenoseny hodinky v zaruce. Neptal jsem se, kdo me nadrbal a okradl. Ptal jsem se na zkusenosti. Kluci napsali, ze to zazili taky. Dal jsem je na delsi dobu na okno a od te doby jdou. Nerikam, ze nemuzou byt rozbity, ale uvidime. Prodejce se k tomu postavil celem, nabidl dokonce, ze to vyresi pripadne za me, coz povazuju za nadstandardni. Takze tady jsi to netrefil. Na tema jestli je lepsi Seiko nebo Citizen nemuz nic rict, ale je to jako hadat se, jestli je lepsi Skoda nebo Hyundai.. Proste kazdy ma svoje
Frostie Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 V 11. 5. 2018 v 10:49, lucid napsal: A proč je to nesmysl? Já mám kineticy troje a na ruku je vezmu jednou za několik měsíců, jinak zbytek času tráví v temném koutě v indukční nabíječce. Jedny jsem na ruku nevzal přes rok a podle indikátoru jsou plně nabité. A po vyjmutí z nabíječky pár měsíců vydržely jít zcela bez problémů. Mít v tom koutě soláry, tak jsou dávno mrtvý. U solárů jsem jako "nabíječku" používal místo za oknem na slunné straně a bylo to spíše k zlosti než k solidnímu nabití. Kineticy jsou pro denní nošení, soláry zase do jiných končin než jsou ty naše. Pokud máš nové kineticy, pak Ti reklamace asi nepomůže, ten nový kapacitor sice dlouho vydrží, ale strašně dlouho se i nabíjí, probíral jsem to před časem s hodinářem, který na to má od Seika školení. Bohužel, minimálně tak tři, spíše ale pět, šest měsíců poctivého nošení a pak jsou schopny vydržet udávanou dobu cca půl roku. Takže bych to viděl na tu indukci. A kdo nechce pořizovat indukční nabíječ, může použít i stojan nabíjecího kartáčku,se stejným efektem cca
lucid Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 V 11. 5. 2018 v 15:53, Frostie napsal: A kdo nechce pořizovat indukční nabíječ, může použít i stojan nabíjecího kartáčku,se stejným efektem ccaCož je ale rovněž indukční nabíječka, i když ne na hodinky. Já taky nemám origo kinetic nabíječku od Seika za několik tisíc, ale "klasickou" indukční nabíječku na tři svíčky za osm stovek
Frostie Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 V 11. 5. 2018 v 16:00, lucid napsal: Což je ale rovněž indukční nabíječka, i když ne na hodinky. Já taky nemám origo kinetic nabíječku od Seika za několik tisíc, ale "klasickou" indukční nabíječku na tři svíčky za osm stovek ... Ale na hodinky běžně používaná, se stejným výsledkem
lub Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 tak vono jestli to ma cenu mit kinetiky pul roku v supleti..mam solar (V158) i kinetic (5M62) a oboji ma neco do sebe. ten kinetic se doplna za nekolik dni noseni nabije, ale po par dnech nenoseni zase rezerva klesne "na 20 vterin". solar rezervu nema, ale slapou furt bezchybne od vybaleni z krabicky, jen obcas dam za okno.
lucid Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 V 11. 5. 2018 v 17:05, lub napsal: tak vono jestli to ma cenu mit kinetiky pul roku v supleti..mam solar (V158) i kinetic (5M62) a oboji ma neco do sebe. ten kinetic se doplna za nekolik dni noseni nabije, ale po par dnech nenoseni zase rezerva klesne "na 20 vterin". solar rezervu nema, ale slapou furt bezchybne od vybaleni z krabicky, jen obcas dam za okno.Pro mne třeba určitě ano. To zrovna můžeš napsat "tak vono jestli to má cenu mít více než jedny hodinky". Mám mechaniky, které se nedostanou na ruku ani jednou za rok a přesto nemám naprosto žádný důvod abych se jich kvůli tomu třeba zbavoval. Ale každý to máme jinak. Jinak ten kapacitor u 5M62 by měl vydržet mnohem více než několik dnů, pokud ne, pak je v háji, což nepředpokládám, protože u tohoto kalibru by měl vydržet až 18 let, anebo ty kineticy jen nemáš nabitý, i když Ti indikátor ukazuje, že ano. Než jsem kineticy začal dávat do nabíječky, měl jsem to podobně: pár dnů na ruce, full nabití a nakonec zklamání nad malou výdrží. Dnes mám třeba vintážní kineticy z r. 1994, které mají deklarovanou rezervu jen několik dnů a tu si i v pohodě drží. Ty novější nemají problém vydržet týdny.
Panchart Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 Teď budu za blbce, ale nedá mi to a ptám se zcela vážně: to prostě hodinky kynetic položíte nějak na nabíječku zubního kartáčku?jinak jsem nechtěl sdělovat, že Citizen je lepší než Seiko, mám tyto dvě značky stejně oblíbený, jen jsem napsal zkušenost s nabitím a výdrží solárek a jiný jsem neměl.
lucid Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 V 11. 5. 2018 v 18:01, Panchart napsal: Teď budu za blbce, ale nedá mi to a ptám se zcela vážně: to prostě hodinky kynetic položíte nějak na nabíječku zubního kartáčku?...Ano. Nebo do indukční nabíječky na svíčky Sry za mobilovku!
army9 Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 Ja mám v hodinkách V157 a idú nonstop odkedy ich mám ( cca 6 mes. ) . Spočiatku som ich nosil stále ( iné som nemal ) a aj na priame slnečné svetlo som ich často dával . Momentálne nosím denne automaty , solary tak raz za týždeň . Ležia na stolíku v izbe kde nieje moc svetla , na slnko ich dám len sporadicky a aj tak bežia bez problémov . Toľko moja skúsenosť .
lub Odesláno 11. května 2018 Nahlásit Odesláno 11. května 2018 (upraveno) V 11. 5. 2018 v 17:52, lucid napsal: Pro mne třeba určitě ano. To zrovna můžeš napsat "tak vono jestli to má cenu mít více než jedny hodinky".No, tak to zase nepřeháněj .Mně by ty moje bylo líto nenosit - už jen proto, že jsou to super hodinky a taky mám pocit, že si to nabití musím "odpracovat" sám a né aby to za mě dělala nabíječka. Stejně tak to mám s vinderem u mechanik.Nabíječku nějakou takovou mám, ale nevím, jak bych je tam umístil. Jinak to chápu tak, že je občasným nošením vždycky nabiju na "spodní hranici" plného nabití, do úplného by to chtělo intenzivně nosit delší dobu, ale to už se o slovo hlásí další hodinky. Nicméně se mi moc líbí ten pohyb a zvuk rotoru, má to něco do sebe. Upraveno 11. května 2018 uživatelem lub
Slavomír Odesláno 12. května 2018 Nahlásit Odesláno 12. května 2018 Presne túto skúsenosť mám aj ja, tiež mám 5m62 a na plnú kapacitu sa nabili asi za mesiac nosenia a to som ich striedal s inými hodinkami, na začiatku boli vybité,skákali po 2 sekundách. Teraz keď ich zoberiem raz za týždeň na ruku tak majú nabité na 20 sekúnd, čo je 1 až 4 mesiace, ale tak po pol dni je tam zas 30 sekúnd, čo je nad 4 mesiace kapacity V 11. 5. 2018 v 17:05, lub napsal: tak vono jestli to ma cenu mit kinetiky pul roku v supleti..mam solar (V158) i kinetic (5M62) a oboji ma neco do sebe. ten kinetic se doplna za nekolik dni noseni nabije, ale po par dnech nenoseni zase rezerva klesne "na 20 vterin". solar rezervu nema, ale slapou furt bezchybne od vybaleni z krabicky, jen obcas dam za okno.Odoslané z Titans2_DG700 pomocou Tapatalku
sodekcz Odesláno 16. května 2018 Nahlásit Odesláno 16. května 2018 V 11. 5. 2018 v 10:49, lucid napsal: ..... U solárů jsem jako "nabíječku" používal místo za oknem na slunné straně a bylo to spíše k zlosti než k solidnímu nabití......Můžeš tuto část víc rozvést? Já moje Eco-Drive nijak nehýčkám, jen málo cíleně sluníčkuji, nelampičkuji a zatím po šesti letech nepozoruji žádný problém.
lucid Odesláno 16. května 2018 Nahlásit Odesláno 16. května 2018 V 16. 5. 2018 v 5:46, sodekcz napsal: Můžeš tuto část víc rozvést? Já moje Eco-Drive nijak nehýčkám, jen málo cíleně sluníčkuji, nelampičkuji a zatím po šesti letech nepozoruji žádný problém.Co mám rozvést? Jsi ve vlákně týkající se hodinek Seiko a jejich solárnímu nabíjení, na Eco-Drive jsem vůbec nereagoval. Má zkušenost byla s digi modelem Seiko, který se dlouho nabíjel a rychle vybíjel, což možná mohlo být ovlivněno i radio modulem pro synchronizaci času - nevím, nicméně mne to sířilo.
sodekcz Odesláno 16. května 2018 Nahlásit Odesláno 16. května 2018 Přesně to mě zajímalo. Co ti vadilo na soláru u Seiko.
MichalJo Odesláno 12. června 2018 Nahlásit Odesláno 12. června 2018 Zdravím,poprosím o radu.Chtěl bych si pořídit tyto Seika https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/SNE423P1 Budou to moje první takové hodinky.Bohužel v Čr nejsou tak to budu muset pořešit přes net.Ač jsem si něco přečetl tak bych poprosil o zkušenosti nebo o solidní odkaz na eshop.Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se