Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chcelo by to moznost zadat presny cas.

Jak přesně to myslíš? Tam jde teď zadat přesný čas.

A mozno dake time servre aj pre ine casti sveta.

Jo to se chystám přidat. Ale ten time.apple.com je celkem mezinárodní.
  • Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ze by sa nemuselo klikat sipkami hore/dole aby som nastavil aky cas bol na hodinkach.

Namiesto toho by kliklo na cislo ukazujuce napr. sekundy, vyskocila by klavesnica a natukal by som presne co treba.

Sent via IPoAC

Odesláno

Namiesto toho by kliklo na cislo ukazujuce napr. sekundy, vyskocila by klavesnica a natukal by som presne co treba.

Ok, popřemýšlím, to by nemuselo být tak těžké.

BTW: Jak moc se to obvykle liší? Předvyplněný čas je tam obvykle ten aktuální, takže korekce bývá typicky pár sekund/minut, ne?

Odesláno

Pouzivam Watch tracker. Podle me nejlepsi, co je prozatim k mani. Muzes si vytvorit profily svych hodinek a delat si statistiku. Princip funguje tak, ze prednastavis cas v appce a tuknes na display az ho uvidis na hodinkach. Synchronizovano rovnez pres Atomove hodiny. Ocenil bych, kdyby to bylo kombinovane s galerii. Neco jako dennik pro hodinky v tom danem profilu. Nechci sve fotky nikde nainstagramu a podobne, chci to pro sebe. Moznost delat si k nim poznamky, galerii pasku k vymene, zaznam polohy, kde jsem vsude s kteryma hodinkama byl a tak podobne. Je to uz trosku komplexnejsi, ale neco podobneho zatim myslim neni.

Odesláno

Kedysi som kolegovi dal urobiť na Androida aplikáciu Watch Accuracy. Princíp jednoduchý, v stručnosti:

Hodinky sa fotia, aby vznikol referenčný bod v čase a človek mohol mobilu "povedať", koľko bolo v tej chvíli na hodinkách.

Absolútna hodnota času na hodinkách sa neporovnáva s NTP, zisťuje sa iba rozdiel oproti predchádzajúcemu meraniu. Na hodinkách vôbec nemusí byť presný čas. Mobil je samozrejme vhodné mať synchronizovaný, foto je referenčný bod.

Oneskorenie foťáku je tým pádom nepodstatné, keďže je viacmenej rovnaké pri každom fotení.

Bolo by to chcelo nejaké ďalšie zlepšenia pre prácu s hotovými údajmi, ale jednoducho na ne už nebol čas. Druhý problém, ktorý sa tu už spomínal, je totálne problematické API pre foťák na Androide. Napriek tomu, že sme poskytli v nastaveniach všetky dostupné režimy, mali sme veľa spätnej väzby o nemožnosti zaostriť na ciferník. Aplikácii je to jedno, čas musí rozoznať používateľ, a to sa dá aj na rozmazanej fotke. Ale je to vizuálny nedostatok a bola to druhá vec, kvôli ktorej sme sa na vývoj vy..., sme ho zastavili. Lebo apka funguje a človek odpisuje userom jak blbec, že sorry, je to mimo nás.

Odesláno

@AdaMoss Ta moje appka je Watch trackeru poměrně podobná. V zásadě vycházím ze stejného konceptu, ale v některých detailech bych to chtěl udělat lépe.

Odesláno (upraveno)

Při zadávání nových hodinek bych uvítal nemuset vyplňovat jak značku, tak model.. Napsal bych si to do jednoho řádku, ale aplikace mi nedovolí záznam uložit.

Při každém dalším měření by mi vyhovovalo, aby aplikace rovnou nabízela čas k uložení podle již změřené odchylky a ne vždy ten přesný. 

V nastavení by mohla být možnost si nastavit, která obrazovka se má po spuštění zobrazit.

Líbilo by se mi černé/tmavé téma.

Upraveno uživatelem j.e.n.i.k.82
Odesláno

Pouzivam Watch tracker. Podle me nejlepsi, co je prozatim k mani.

Při každém dalším měření by mi vyhovovalo, aby aplikace rovnou nabízela čas k uložení podle již změřené odchylky a ne vždy ten přesný. 

Taky používám Watch Tracker a můžu jen a jen doporučit. Souhlasím s tím, že je to nej appka, co jsem kdy používal.

A umí i to co zmiňuje j.e.n.i.k.82 - Sice ukazuje atomový čas, ale čas k měření přizpůsobuje konkrétním hodinkám a naměřeným hodnotám. Případný posun nabízeného měřícího času je jednoduchý. Stejně tak možnost smazání chybně provedeného měření.

Odesláno

Taky používám Watch Tracker a můžu jen a jen doporučit. Souhlasím s tím, že je to nej appka, co jsem kdy používal.

A umí i to co zmiňuje j.e.n.i.k.82 - Sice ukazuje atomový čas, ale čas k měření přizpůsobuje konkrétním hodinkám a naměřeným hodnotám. Případný posun nabízeného měřícího času je jednoduchý. Stejně tak možnost smazání chybně provedeného měření.

to u mí i ten WatchCheck

Odesláno

Při zadávání nových hodinek bych uvítal nemuset vyplňovat jak značku, tak model.. Napsal bych si to do jednoho řádku, ale aplikace mi nedovolí záznam uložit.

To asi jde udělat celkem bez problémů.

A tohle je dobré pro co? Pro mě není problém tam dát buď jeden nebo druhý čas, ale mě přijde třeba rozumnější tam mít čas měření.

V nastavení by mohla být možnost si nastavit, která obrazovka se má po spuštění zobrazit.

To je asi celkem jednoduché udělat.

Líbilo by se mi černé/tmavé téma.

To je v plánu v některé z dalších verzí.

Celkově dík za konstruktivní připomínky.

Odesláno (upraveno)

To automatické nabízení času podle naměřených hodnot je "user friendly" fíčura.

Příklad: Hodinky mám nastavené třeba minutu dopředu/dozadu, podle toho jak obvykle chodí, abych je nenastavoval každý den. Když pak druhý/třetí/čtvrtý den měřím přesnost a naskočí mi "měřící" čas synchronizovaný s přesným, musím si ho ručně upravovat na měření, nebo dlouho čekat. Když je synchronizovaný s mou stabilní odchylkou, naskočí mi tam takový čas, kdy si jen pár vteřin počkám a zmáčknu měření. Nemusím čekat minutu, neskočí mi tam čas, který už na mých hodinkách byl a nemusím přenastavovat.

7bc1a5a698bc497059dca68c90e48b7f.jpg

Vpravo nahore vidim presny cas, ale cas k mereni mi to prizpusobuje namerenym hodnotam. Je to takove praktictejsi.

A po mereni pak vidim jednak odchylku od posledniho mereni, odchylku zprumerovanou na 24h a odchylku od presneho casu.

80fc4add2b8001a7680da8be1fcf7bbd.jpg

Upraveno uživatelem nickolas
Odesláno

Přesně tak, jak píše nickolas.

Čas měření mi je v tomto případě skoro k ničemu, když pak stejně s tím hýbu, abych nastavil čas na hodinkách.

Odesláno

Ten čas by se také dal synchronizovat s GPS a pak by to teoreticky mohlo být offline.

Jinak vzhledem k tomu, že se to na přesný čas ptá time serveru, tak to potřebuje být připojené..

Odesláno (upraveno)

Ten čas by se také dal synchronizovat s GPS a pak by to teoreticky mohlo být offline.

Jinak vzhledem k tomu, že se to na přesný čas ptá time serveru, tak to potřebuje být připojené..

jj, ale jde mi jestli to musí být připojené (nebo se připojovat v krátkých intervalech) po celou dobu měření (které může trvat třeba 14 dní) a nebo jen na začátku a na konci, kdy si to udělá synchronizaci s atomovými hodinami

Upraveno uživatelem Wender

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...