orol Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 Tlačitka zas a znova Šťourám se v mechanickém vintážním chronografu a chtěl bych zrevidovat (vyměnit) tlačítka.Nerezové pouzdro má být 5 ATM vodotěsné a těm (snad původním) tlačítkům moc nevěřím.Nevím jak jsou nainstalována a už vůbec nevím, jak je rozebrat.Hleďte:V otvoru pro tlačítko vidím závit - tlačitko šroubované?Netuším jak tlačitko rozebrat. Nevím na co je tam ta "segerka" - drátek pod kloboučkem. Protože má menší průměr než klobouček tak to nemůže být žádná pojistka. Klobouček má průměr cca 1.5 mm a vypadá to, že je to kus trubky nalisovaný na zredukovaný konec té nožky. Tak prosím o radu, jak rozebrat tlačítko, nebo jak to vyndat celé, ale aby to pouzdro přežilo Děkuji.
orol Odesláno 30. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2018 Díky za odkaz na video.Je zřejmé, že šroubovací tlačítko se musí při instalaci rozebrat.Takže znovu prosím o radu, jak rozebrat to moje tlačítko...
Karlos Odesláno 30. června 2018 Nahlásit Odesláno 30. června 2018 (upraveno) Z toho videa se mi zdá, že klobouček tlačítka je na stopce našroubovaný, jako bývá našroubovaná korunka na natahovací hřídelce. A bude to opravdu tak.Příklad: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1436/7898/products/IMG_1633.jpg?v=1494490708 A ten neznámý kroužek na stopce u tebe bude prostý doraz/vymezovací podložka. Upraveno 30. června 2018 uživatelem Karlos
ramon Odesláno 30. června 2018 Nahlásit Odesláno 30. června 2018 No jasně, musíš tu stopku vyšroubovat. Dělám to úzkýma kleštičkama přes hodně jemnej šmirglpapír.
Radek124 Odesláno 30. června 2018 Nahlásit Odesláno 30. června 2018 (upraveno) Zrovna před pár dny lamentoval nickolas v naštvávacím vlákně, že se mu na germánských chronech pro změnu samovolně odšroubovala (a zapadla do nejhlubších pekel) podobně řešená korunka a zůstal po ní jenom ten šroubek se závitem... tak při sborce nezapomeň na červenej Loctite! Upraveno 30. června 2018 uživatelem Radek124
Radek124 Odesláno 30. června 2018 Nahlásit Odesláno 30. června 2018 Omlouvám se jestli to tak vyznělo nickolasi - měla to být jenom ukázka toho co orla pod odšroubovaným čudlíkem nejspíš čeká... Nezapadla Ti ta nešťastná korunka jenom někam do špáry v křesle a nebo do šuplíku, když k tomu došlo během pár minut v jedné místnosti?
nickolas Odesláno 1. července 2018 Nahlásit Odesláno 1. července 2018 V pohode, humor Bohuzel jsem ji nenasel...a snazil jsem se hodne. Hodinky uz jsou v Nemecku.
orol Odesláno 1. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2018 Tak pokračování - jak demontovat tlačítko? Tlačítko jsem rozebral. Bylo to tak, jak jsem říkal - nalisovaný kus trubky:Nicméně - pořád nevím jak dostat tělo tlačítka z pozdra.Není za co vzít a vyšroubovat
ramon Odesláno 1. července 2018 Nahlásit Odesláno 1. července 2018 (upraveno) To je nějaký atyp, to jsem ještě neviděl. No jestli chceš to tlačítko zrušit (vyhodit), tak to vem kleštěma a basta. Někdy bývá někde vevnitř v díře dole vroubkování na klíč. A nebo pod tím kroužkem nahoře by taky něco mohlo být, pokud je to taky snímatelné. Ale bývají to různé divné tisícihrany, na které asi těžko budeš mít klíč. Upraveno 1. července 2018 uživatelem ramon
orol Odesláno 1. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2018 No, tak je to na imbus ...Ten jsem si musel vyrobit, neb měl cca 1.8 mm Díky všem za podněty.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se