Přejít na obsah

Mido

snoblak

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Po několika týdnech vybírání mezi více značkami jsem se rozhoupal a udělal si radost. Mido Multifort Patrimony na obyčejném textilním řemínku.

Omluvte prosím kvalitu fotografie. Zkusím udělat nějaké lepší, ale jako fotograf bych se určitě neuživil.

20230703_180939.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
V 13. 7. 2023 v 9:11, jarojetu napsal:

Dokazal by nekdo subjektivne popsat kvalitu Mido napr v porovnani s Longines. Libi se mi nektere Mido kousky, ale zajimala by me jejich uroven - diky za postrehy!

Za mě obdobné hodinky u Mido lepší cena u Longines známější značka. Já mám 600 OceanStar a  pořád mi dělají radost. Občas po něčem pokukuji a když jedu koupit, tak si to nakonec rozmyslím oni ty 600 na ruce vypadají líp jak na obrázku.

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Kamil.K napsal:

Longines je vyšší třída (vyšší prestiž, historie...atd.). Mido je (přibližně) na levelu Hamiltonu, Certiny, nebo Tissotu.

Oficiálne asi áno, ale osobne by som Mido radil vyššie ako Certinu a Tissot, jednak používajú výlučne strojčeky bez plastovych(kompozitnych) dielov, spracovanie puzdier, ručičiek …je asi lepšie ako u Certiny aj Tissotu a hlavne majú dosť hodiniek s certifikáciou COSC a silikonovými vláskami…mal som hodinky od všetkych a Mido mi z toho vychádzalo najlepšie🙂Longines je samozrejme, zvlášť posledné 2 roky niekde trochu inde😉

Odkaz ke komentáři

Tenhle obrázek už tady byl mockrát:

The-hayek-pyramid-brands-owned-by-swatch

Nicméně jak bylo právě zmíněno výše, na rozdíl od většiny novodobé produkce Tissot + Certina s Powermaticem koncern do Mido/RADO/Hamilton (a samozřejmě i Longines) netlačí mizerné 23-šutrové "ekonomické" verze strojků s plastovou kotvou. Každopádně pro pacienta s chronobundusem jde pořád jenom o vstupní úroveň, seriózní průběh choroby začíná až horním patrem pyramidy :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

Když už se diskuse ubrala směrem k porovnání i s jinými značkami, pak přidám i svou zkušenost s výběrem. Nedávno jsem si prošel zvažováním, jestli koupit Mido nebo Hamilton, přitom jsem u Hamiltonu mířil na Khaki Field Automatic a nakonec jsem se rozhodl pro Mido. Zpracování mi přišlo příjemnější a lépe padnoucí na ruku (samozřejmě to může být zmíněným modelem). To už jsem měl mnohem větší dilema mezi Mido a Certinou :)

Porovnat s Longine nemůžu, ty jsem v ruce neměl. Silně subjektivně jsem nadšený ze zpracování Mido Multifort Patrimony, takže nevím, co víc než "jen" prestiž a historii významné značky přináší (pro mě) výrazný cenový odskok.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Radek124 napsal:

@vasek8Smiř se s tím že "subjektivně vnímaná hodnota luxusního zboží" bývá funkcí odvozenou od uvedené cenovky, jakkoliv Ti to může připadat technicky iracionální a ekonomicky ujeté. Viz Rolex, Ferrari, Louis Vuitton... 

Chápu to a jsem s tím smířený, i když osobně se snažím na to moc nedat. Dobře je to vidět u prodeje starších kusů, kdy ty "luxusnější" rostou časem na ceně, kdežto běžné klesají. Původně se @jarojetu ptal na subjektivní pohled, proto jsem tu napsal svůj názor a právě ten subjektivní úhel úmyslně ještě vyzdvihl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...