saša1 Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 Můj nový přírůstek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 18. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 18. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
par-pa Odesláno 4. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Novák Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 @saša1Moc pěkný, sedí ti. Ať slouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasek8 Odesláno 3. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2023 Po několika týdnech vybírání mezi více značkami jsem se rozhoupal a udělal si radost. Mido Multifort Patrimony na obyčejném textilním řemínku. Omluvte prosím kvalitu fotografie. Zkusím udělat nějaké lepší, ale jako fotograf bych se určitě neuživil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MacBaren Odesláno 3. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2023 (upraveno) Taky jsem na ně koukal. Nakonec dneska tyhle. Upraveno 3. července 2023 uživatelem MacBaren Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarojetu Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Dokazal by nekdo subjektivne popsat kvalitu Mido napr v porovnani s Longines. Libi se mi nektere Mido kousky, ale zajimala by me jejich uroven - diky za postrehy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AxelF Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 15. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2023 V 13. 7. 2023 v 9:11, jarojetu napsal: Dokazal by nekdo subjektivne popsat kvalitu Mido napr v porovnani s Longines. Libi se mi nektere Mido kousky, ale zajimala by me jejich uroven - diky za postrehy! Za mě obdobné hodinky u Mido lepší cena u Longines známější značka. Já mám 600 OceanStar a pořád mi dělají radost. Občas po něčem pokukuji a když jedu koupit, tak si to nakonec rozmyslím oni ty 600 na ruce vypadají líp jak na obrázku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarojetu Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 Díky @pavel23 za postřeh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 Longines je vyšší třída (vyšší prestiž, historie...atd.). Mido je (přibližně) na levelu Hamiltonu, Certiny, nebo Tissotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 před 8 minutami, Kamil.K napsal: Longines je vyšší třída (vyšší prestiž, historie...atd.). Mido je (přibližně) na levelu Hamiltonu, Certiny, nebo Tissotu. Oficiálne asi áno, ale osobne by som Mido radil vyššie ako Certinu a Tissot, jednak používajú výlučne strojčeky bez plastovych(kompozitnych) dielov, spracovanie puzdier, ručičiek …je asi lepšie ako u Certiny aj Tissotu a hlavne majú dosť hodiniek s certifikáciou COSC a silikonovými vláskami…mal som hodinky od všetkych a Mido mi z toho vychádzalo najlepšieLongines je samozrejme, zvlášť posledné 2 roky niekde trochu inde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 Jasně, Ham. a Mido jsou kousek nad Certinou a T+,... avšak odstup pod Longines je mnohem větší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 Tenhle obrázek už tady byl mockrát: Nicméně jak bylo právě zmíněno výše, na rozdíl od většiny novodobé produkce Tissot + Certina s Powermaticem koncern do Mido/RADO/Hamilton (a samozřejmě i Longines) netlačí mizerné 23-šutrové "ekonomické" verze strojků s plastovou kotvou. Každopádně pro pacienta s chronobundusem jde pořád jenom o vstupní úroveň, seriózní průběh choroby začíná až horním patrem pyramidy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasek8 Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 Když už se diskuse ubrala směrem k porovnání i s jinými značkami, pak přidám i svou zkušenost s výběrem. Nedávno jsem si prošel zvažováním, jestli koupit Mido nebo Hamilton, přitom jsem u Hamiltonu mířil na Khaki Field Automatic a nakonec jsem se rozhodl pro Mido. Zpracování mi přišlo příjemnější a lépe padnoucí na ruku (samozřejmě to může být zmíněným modelem). To už jsem měl mnohem větší dilema mezi Mido a Certinou Porovnat s Longine nemůžu, ty jsem v ruce neměl. Silně subjektivně jsem nadšený ze zpracování Mido Multifort Patrimony, takže nevím, co víc než "jen" prestiž a historii významné značky přináší (pro mě) výrazný cenový odskok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 @vasek8Smiř se s tím že "subjektivně vnímaná hodnota luxusního zboží" bývá funkcí odvozenou od uvedené cenovky, jakkoliv Ti to může připadat technicky iracionální a ekonomicky ujeté. Viz Rolex, Ferrari, Louis Vuitton... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasek8 Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 před 5 minutami, Radek124 napsal: @vasek8Smiř se s tím že "subjektivně vnímaná hodnota luxusního zboží" bývá funkcí odvozenou od uvedené cenovky, jakkoliv Ti to může připadat technicky iracionální a ekonomicky ujeté. Viz Rolex, Ferrari, Louis Vuitton... Chápu to a jsem s tím smířený, i když osobně se snažím na to moc nedat. Dobře je to vidět u prodeje starších kusů, kdy ty "luxusnější" rostou časem na ceně, kdežto běžné klesají. Původně se @jarojetu ptal na subjektivní pohled, proto jsem tu napsal svůj názor a právě ten subjektivní úhel úmyslně ještě vyzdvihl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 V 13. 7. 2023 v 15:37, AxelF napsal: Tady Moc pěkný kousek, sympatický set.. Společně s Oris 65, Longines a Squale jsem je měl ve svým užším výběru.. Za dobrej peníz slušná porce kvality.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarojetu Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Diky vsem za postrehy s porovnanim a omlouvam se za odkloneni od puvodniho subjektu, ale verim, ze pro vsechny zucastnene to je zajimava diskuse Vnimam MIDO jako velmi priznivy pomer ceny a kvality/vzhledu. Takze moje kroky patrne povedou timto smerem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se