Tea Odesláno 24. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2018 Příští rok uplyne 100 let od založení školy Bauhaus ve Výmaru. Nomos k tomuto výročí připravil limitku A Century of Bauhaus v podobě jejich ikonického modelu Tangente, ozvláštněného barevným minutovým okružím v kombinaci s černými ručkami a krémovým ciferníkem. Na výběr je z barev modrá, červená a žlutá, vždy po 100 kusech a ve třech velikostech (33, 35 a 38 mm). Model pohání jejich klasický Alpha strojek s ručním nátahem, plné dýnko s uvedením edice a číslem limitky. Tedy 9× 100 ks v cenách od 37 do 45 tisíc Kč. Osobně mi to nepříjde jako ideální řešení oslavy stého výročí založení B. Díky barevným kombinacím chamois cifru a tlumených barev minutového okruží sice docílili retro feelingu, ale vyjma textu na dýnku bych spojitost s Bauhausem (když si odmyslíme základní ?bauhausovský? design) hledal obtížně. Na druhou stranu lze oprávněně argumentovat, že současná představa striktně funkcionalistického bauhaus designu se od původně zakládané umělecké školy (vliv Kleea, Kandinskeho, Moholy-Nagyho, Schlemmera...) přeci jen trochu liší. Takže barevnost ve výročních modelech se z tohoto pohledu jeví snad i obhajitelná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 24. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2018 Vypadají skvěle s tím okružím. Jen ten řemen vypadá (na fotce) jako Saturn za pár kaček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tea Odesláno 24. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2018 Jo, mám tyhle ?saturny? doma dva a byť je to kvalitní cordovan, nikdy jsem si je neoblíbil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 24. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2018 Mě se líbí. Především ty s modrým okružím a ve velikosti 35mm (kvůli dlouhým nožkám) bych uvítal. Jen se obávám, že do oběhu se jich mnoho nedostane a dle stránek jsou už z online shopu vyprodané... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tea Odesláno 24. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2018 Nojo, Nomos sice připravuje vícero limitek, ale vždycky šel prodej právě přes partnera, se kterým LE nachystal... Aspoň si tedy nevzpomínám, že by někdy nabízeli limitky na eshopu. Tohle byla výjimka, tak se po ní zaprášilo. Počkejme si tedy na chrono24, ebay apod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 25. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2018 Parádní jsou, opravdu povedené retro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2018 (upraveno) Za mě je to na stoletý výročí nadčasovýho fenoménu Bauhaus trochu málo. A když si srovnám tyhle barevně okroužkovaný s původním čistým designem bílá / černá / modrý ručky, tak tohle je teda "míň" bauhaus než klasika... pokud jde o dýnko, budu si protiřečit, to je zas "čistý" až moc, klidně tam mohli fláknout avatar místniho člena "uff", nebo Gropiovu podobiznu, nebo třeba barák v Dessau. ...současná představa striktně funkcionalistického bauhaus designu se od původně zakládané umělecké školy (vliv Kleea, Kandinskeho, Moholy-Nagyho, Schlemmera...) přeci jen trochu liší. Takže barevnost ve výročních modelech se z tohoto pohledu jeví snad i obhajitelná Počkej, mám to chápat tak, že Kandinsky a Klee se barev báli? nebo naopak byli těmi, kteří púvodní myšlenku Bauhausu krapet pribarvili? Upraveno 25. srpna 2018 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tea Odesláno 25. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2018 Jo, souhlasím, i pro mě je to míň Bauhaus. Ale ten ikonický barák v Dessau je právem AŽ z Dessau, takže k založení B spíš toho Gropia Ad Kandinsky/Klee... Myslel jsem to tak, že současné vnímání termínu Bauhaus se blíží více výstupům z Desavského období, tedy jednoduchý funkcionalistický design atd. Kdežto na začátku právě ti výše zmiňovaní umělci měli k tomuto pojetí trochu odstup (a třeba Schlemmerův balet je tak trochu Niklova poetická performance křížená s Thomasem&Rullerem ;-)). Takže, jak píšu v závěru, pokud berem v potaz i tyto ?colorfull? osobnosti, pak jsou barevné kroužky na ciferníku snad i obhajitelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2018 Jj, už rozumím Kandinskyho "Concentric circles" aneb jak říkaj děti "koláčky" mám na chodbě a Kleeho "Floru auf Sand" v dětským pokoji (jen reprodukce na plátně, pochopitelně), tak jsem se trochu divil. Co ale oceňuju na tomhle počinu Nomosu jsou tři varianty velikosti, to u limitek jiných značek rozhodně není zvykem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radiuzunov Odesláno 12. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2021 Wow! Thank you for sharing! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se