KralJan Odesláno 28. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2023 Já zatím takhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 28. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2023 před 34 minutami, Chilliluk napsal: To si musíš koupit obě nové varianty a tu tvoji vysněnou si sám sesadit tím, že prostě přehodíš pásky supr nápad! mám poslat číslo účtu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2023 před 19 hodinami, Chilliluk napsal: To pak jedině Hamilton, ti nabízí moderní LED hodinky s vodotěsností 100M. Mám Junghans Megaquartz a stačí mi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 28. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2023 před 11 minutami, KralJan napsal: Já zatím takhle Moc pěkná sbírka. Já určitě taky nezůstanu jen u jedněch, ale v tuto chvíli mě nějvíc láká originál ze sedmdesátek. Bylo by super mít pro porovnání doma i ty původní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nedůležitej civil Odesláno 1. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2023 před 19 hodinami, Chilliluk napsal: No já snad časem budu muset mít všechny verze. Zatím dnes dorazily tyhle a radost je obrovská - tomu já říkám retro hodinky Gratuluju, nádhera! Ať slouží a dělají jen radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 1. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2023 (upraveno) Díky. Musím říct, že jsou perfektně pohodlné a celkově mi naprosto vyhovují. Nemůžu si je vynachválit. Dneska při jízdě na mě házely pěkný prasátka Upraveno 1. března 2023 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nedůležitej civil Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 Nemůžu si je dost vynachválit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 V 26. 2. 2023 v 20:37, Chilliluk napsal: Objednal jsem si je ve zlaté verzi a už se nemůžu dočat. Zajímá mě, jak dlouho reálně vydrží baterka, když je budu průměrně aktivovat tak aspoň 20x denně? Né,že tě nesnáším, já tě nenávidím!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 No tak to je tedy překvapení, to bych do tebe neřekl, vždyť jsi jim tady nemohl přijít na jméno - malé, nízká voděodolnost atd. atd. Nejsou to ty ze zaminutu cz? Protože tam byly u nás nejlevnější a zmizely, já to hlídám. Teď zjistíš, že spoustu hodinek, co máš doma, už nepotřebuješ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 před 29 minutami, Chilliluk napsal: No tak to je tedy překvapení, to bych do tebe neřekl, vždyť jsi jim tady nemohl přijít na jméno - malé, nízká voděodolnost atd. atd. Nejsou to ty ze zaminutu cz? Protože tam byly u nás nejlevnější a zmizely, já to hlídám. Teď zjistíš, že spoustu hodinek, co máš doma, už nepotřebuješ Jsou to ty za minutu. Jsem skrblík. A já nepotřebuju žádné hodinky, co mám doma, jsou mi zbytečné, já potřebuju jen ty jedny(někdy dvoje), co mám zrovna na ruce. Jenže jsem hodinkově promiskuitní a často střídám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 před 3 minutami, Honza.manta napsal: Jsou to ty za minutu. Jsem skrblík. A já nepotřebuju žádné hodinky, co mám doma, jsou mi zbytečné, já potřebuju jen ty jedny(někdy dvoje), co mám zrovna na ruce. Jenže jsem hodinkově promiskuitní a často střídám. Já jsem si myslel, že to musí být ony. Tak trochu jsem na ně mířil, no ale co, můžu si za to sám, jak jsem je tu furt vychvaloval Moje pozitivní postřehy z necelých třech dnů nošení: Na ruce vypadají jak ten nejhezčí kousek čokolády z bonboniéry, takže domácí bonboniéra už došla, jak jsem z ní pořád bral, abych nemusel ty hodinky sežrat. Autem jezdím ještě radši, protože mám přece driver's watch...a navíc ten boční displej má něco do sebe - hlavně ve tmě ho rozsvítit při jízdě pravou rukou (pokud je nosíte na levé) dává člověku pocit bezpečné jízdy, že nemusel na levé ruce natáčet zápěstí. Navíc z nich čiší taková ta pravá americká svoboda, kdy se ještě nešetřil benzín - ty hodinky taky nešetří baterku, nenabíjí se sluncem ani kabelem - když dojde šťáva, koupíte ve Wallmartu baterku a mincí je otevřete a baterku sami vyměníte - pěkně postaru! V tomto jsou stejné jako ty původní ze sedmdesátých let, které se vlastně vozily v těch nejlepších amerických kárách - a to je pro mě to, co z nich vlastně dělá opravdové driver's watch Když se v noci probudím a potřebuju se podívat na hodinky, nedostaví se pocit frustrace, že lumi už zase nebude svítit a čas nerozeznám a budu akorát nasr... , nebo u mnohých LCD digi jejich chabé (nebo dokonce žádné) osvětlení bude spíš k smíchu a budu se muset podívat nakonec na telefon. Naopak, krásně na mě bude svítit pouze ničím nerušený a jasný čas, tak jasný, že ho nezapomenu, protože i po zavření očí mi ho budou jasně připomínat mžitky před očima - jaká dokonalost Někdo by si mohl stěžovat na nízkou vodotěsnost, já to ale vidím jako pozitivum - tím ty hodinky dodávají pocit, že jsou něco víc - přece nebudu luxusní elektroniku máchat ve vodě. Mají uklidňující vlastnost - můžete se na ně podívat, aniž by vás hned otravovaly s tím, kolik je hodin - tzn. vy si volíte, jestli se na ně pouze podíváte, nebo jestli chcete současně i znát čas. Ty hodinky vám ho hned nenutí. Lidé si jich všímají daleko víc než kterýchkoli jiných, a to i ti, kteří hodinky vůbec nenosí - a to je přece super. Co si o vás ti lidé myslí, to je přece jedno. Určitě jsem ještě na něco zapomněl, ale už tohle mi stačí k tomu, abych věděl, že jsou to naprosto výjimečné hodinky, které mají doma své místo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 Howgh řekl Sam Howkins. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 Krásná recenze. Krásně sepsáno. Lépe bych to nevyjádřil. Nicméně risknu výměnu modulů a v té vodě je vyzkouším. A díky, že jsi mi nakazil a díky tobě je mám. Jsou fakt skvělé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 (upraveno) Jsem rád, že se ti líbí, fakt si myslím, že mají něco do sebe - minimálně už to, že jak jsme tu všichni zhýčkaní a už nevíme coby, tak tyhle hodinky skutečně přináší něco nového, navíc s jasným odkazem na minulost. Býval bych ještě něco připsal, ale končila mi na eBay aukce - původní tyto Computrony ze sedmdesátek, údajně snad plně funkční - a vyhrál jsem. Takže super, budou mít staršího bráchu. EDIT: Tak to mě zajímá, kolik toho vydrží, jestli je potopíš. Já si myslím, že celý ten problém s nízkou vodotěsností je asi kvůli té uživatelsky vyměnitelné baterii - přece jen já bych si taky u takových hodinek, kde si bude každý jouda měnit baterku sám, nedovolil deklarovat nějakou vyšší vodotěsnost. Upraveno 2. března 2023 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 před 5 minutami, Chilliluk napsal: Jsem rád, že se ti líbí, fakt si myslím, že mají něco do sebe - minimálně už to, že jak jsme tu všichni zhýčkaní a už nevíme coby, tak tyhle hodinky skutečně přináší něco nového, navíc s jasným odkazem na minulost. Býval bych ještě něco připsal, ale končila mi na eBay aukce - původní tyto Computrony ze sedmdesátek, údajně snad plně funkční - a vyhrál jsem. Takže super, budou mít staršího bráchu. EDIT: Tak to mě zajímá, kolik toho vydrží, jestli je potopíš. Já si myslím, že celý ten problém s nízkou vodotěsností je asi kvůli té uživatelsky vyměnitelné baterii - přece jen já bych si taky u takových hodinek, kde si bude každý jouda měnit baterku sám, nedovolil deklarovat nějakou vyšší vodotěsnost. Já už po nich koukám delší dobu, jen jsem se nemohl rozhoupat. To naše pošťuchování mi jen utvrdilo v tom, že je fakt chci. Navíc příjemná fíčura navíc je druhá časová zóna, o té GMT funkci jsem nevěděl. Ad vodotěsnost, vždy je v parametrech poddimenzovaná. No a koupím silikonovou vazelínu, rozeberuju je a všechny těsnění s ní potáhnu. Tím se musí vodotěsnost zdvojnásobit. Teď bohužel pro mne zbývá taky to, co jsi udělal ty - dokoupit originály do komba. Kdyby jsi náhodou o nějaké zakopl, dej mi prosím vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 Mně se osobně zrovna u těchto líbí víc 12h formát zobrazení času - to pak svítí na displeji maličké A nebo P a vypadá to moc dobře a víc dobově. Já si osobně myslím, že tyhle nové mi budou možná stačit ty jedny, co mám, možná tedy ještě jedny, aby se neřeklo ...ale teď začíná nová výzva ve sbírání těch původních (ono bylo hodně designových verzí a všechny byly krásný) a vlastně všech možných starých LED digi, protože jsem zjistil, že mají pro mě nezaměnitelné kouzlo. Byly brány vážně jen asi v období nějakých deseti let a pak je převálcovaly LCD, ale to období těch LED bylo nejlepší - byla to jedna velká oslava lidského pokroku, design inspirovaný euforií z dobývání vesmíru atd.. Je to přesně ten futuristický retro design, který se mi tak líbí i třeba u aut té doby. Od osmdesátých let výš to už šlo všechno pomalu do kopru. Navíc, dřív jsem pořád řešil, co všechno digitálky umí, jaké mají funkce - dneska, v době, kdy většina lidí má na ruce tzv. chytré hodinky, mě už funkce nezajímají. Naopak mi úplně stačí jednoduše datum a čas. Ale zase tak nenáročný nejsem, abych musel hodinky každý měsíc učit, jestli je už prvního, nebo ještě ne. To přece ty hodinky mají říct mně - si musím rýpnout - ale to jsou všechno subjektivní věci, někdo nemusí s ničím z toho souhlasit. Já už se těším na pořádnou fotku někde minimálně z bazénu s těmito hodinkami pod vodou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2023 Led digi mám troje, ale novodobé. Měl jsem troje Texas Instruments, ale jedny jsem dal kamarádovi a dvoje jsem před mnoha lety vyměnil s Accutronem za PS1. LED digi mám rád a navíc na těch dnešních retro modrých(ty původní byly červené) oceňuji to, že jsou čitelné i na slunci. Do vody půjdou, ale až bude teplo. Vyzkouším je ve sprše. Jsem zvědavý, kolik stojí nový modul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bosco Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 V 28. 2. 2023 v 18:57, Spongebob napsal: ty jsou peckový!! hmmmmmm edit: koukám na video a líbila by se mi nejvíc varianta černá guma a vrchní průhled na desku. Ale tato varianta asi neexistuje. Bohužel, varianta s průhledem je pouze na oceli, takže leda dokoupit silikon a přehodit. Anebo jak radí @Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 Nechci tu to plevelit, ale musím, jiskra asi přeskočila. A ano jsou na mne kurev... malé, ale u těchhle mi to neuráží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bosco Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 V 28. 2. 2023 v 18:54, Chilliluk napsal: Já četl jeden super článek právě o těchto putovních hodinkách - byla to jedna z těch věcí, co mě k těm hodinkám přitáhly - to jsi psala ty? Divím se, že vlastně ty hodinky tu mají docela dost podporovatelů - a je to jen dobře - jen bych to nečekal vzhledem k tomu, že jsou to digitálky. Jinak takový můj první poznatek - zdá se mi, že ten displej je ve skutečnosti hezčí než na fotkách. Fotka ty čísla tak nějak zveličí a zdají se pak disproporčně veliká vzhledem k hodinkám a vzhledem hlavně k těm starým LED displejům 70-tých let, ale ve skutečnosti mi to nepřijde tak markantní a vypadá to mnohem lépe. Jestli byl publikován na blogu Helveti, tak bych mohla být autorkou, ale mám za to, že na Computrony jsme publikovali víc článků Popravdě zkoumat rozdíl v podobě číslic u původní a současné verze mě nenapadlo, je tedy pravda, že se mi původní varianta nedostala do rukou a na fotkách jsem je asi neviděla vedle sebe. Když na ně teď koukám, rozdíl to samozřejmě je, ale současné provedení mi vyhovuje. Fotky můžou zkreslovat, ono už jen vyfotit displej rozsvícený je něco - než například můj telefon zaostří, displej zhasne Jedinou slabinu pořád vidím v náramku, s tím si mohli u Bulovy vyhrát.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se