kuncák7 Odesláno 3. října 2018 Nahlásit Odesláno 3. října 2018 Jak sam pises- kopirka. Tlacitka dostatecne okopcena, to nepopiras ani ty. Cifr bohuzel dle meho zprasenej, jak jen to slo- cast prevzata z chrono, cast z klasiky. Co maji znamenat ta tri opustena cisla dole na cifru, to si odvodit nedokazu uz vubec ( to za me asi ten nejvetsi hnus ). Celkove, at si kazdej nosi co chce, ale jako hodinarinu to tedy nevidim.
decebal Odesláno 4. října 2018 Nahlásit Odesláno 4. října 2018 V 3. 10. 2018 v 20:22, solitaire napsal: Možná ti uniklo to podstatné... Font použitý na ciferníku, světe div se, přesně odpovídá Nařízení RLM fl2883, schválně jsem to zmíníl, aby i ti, co se o to nezajímají měli šanci se orientovat a nepsali sem kraviny o tom, jaká-že to omezení číňané, Bože, píšou čísla na ciferník... Prakticky ze stejného důvodu jsem postnul fotku autentických leteckých chronografů, dodávaných firmou Hanhart v období druhé světové války pro piloty Luftwaffe, kde i malé dítě odtuší, jak jednoduché a přehledné ty cifry byly, jejich primárním, vlastně jediným, účelem byla funkčnost, ne podbízení se roztahaným zákazníkům, jak se bohužel děje dnes a musela na to přistoupit i taková ikona, jako je fa Hanhart...viž soudobá produkce fy Hanhart na další fotce ( a to ještě není extrém, toho se i tato firma dopustila u jednoho modelu motoristických chronografů, kde úplně klidně, v rámci originality designu vypustili části cifrů subčíselníků, čímž jsou ty hodinky, jako chrona úplně na píču ( designový nesmysl za bratru 80 nebo 100tisíc..., ale určitě to někoho osloví, viď) Ad ty "čudlíky" a korunka, tak, počkej, musím se dořehtat... Asi jsem nenormální, ale předpokládal jsem, že pokud někdo cítí potřebu nějaké téma resp. hodinky pohanit nebo třeba jen normálně okomentovat,dá si tu hroznou práci a alespoň letno shlédne i fotky a text dále...Jenže to po tobě asi chci moc, viď?Jinak bys nemohl jako vrchol nevkusu okomentovat tlačítka chronografu , která zcela přesně odpovídají již zmíněným dobovým chronografům a i styl korunky je dostatečně podobný korunkám hodinek z předválečné produkce, , jestli si tedy někdy nějaké viděl... Čauky mňaukyHele, chytrolíne, font je možná stejnej, ale to, jak Číňani rozmístili resp. nerozmístili ta čísla po cifru, to je prostě hnusný, stavěj se na hlavu. A ta cibulovitá korunka je taky nesmysl, rádoby historizující prvek, který tam nemá co dělat.
geometr Odesláno 4. října 2018 Nahlásit Odesláno 4. října 2018 Člověče solitaire, z Tvých příspěvků to vypadá, že se o hodinky asi fakt zajímáš a něco budeš vědět, ale pro Boha proč ta omáčka okolo? Kdo má ty podstatný věci v těch cancech hledat? Vždyť Ty v každém svém příspěvku víc komentuješ toho, komu se snažíš odpovědět. To děláš i v živé konverzaci?A k těm úvodním hodinkám vlákna: Jasně, že každej má jinej vkus, ale jak ses tady mohl přesvědčit, i jiní to vidí tak, že se ciferník úplně nepovedl (samo, někomu se to naopak líbit může). Ale Ty nevidíš ten rozdíl mezi úvodními hodinkami a těmi, co jsi sám později postoval? To mi neříkej.
odjinud Odesláno 4. října 2018 Nahlásit Odesláno 4. října 2018 Na "Čínana" design dobry. Hlavne neni na cifru napsano Seagull, pripadne Messerschmidt, Focke-wulf, Luftwaffe nebo nejaky jiny vtipny napis.
Franta Dobrota Odesláno 6. října 2018 Nahlásit Odesláno 6. října 2018 Tvl., grafoman a ještě k tomu přesvědčený o své vlastní pravdě...Naposledy jsem si tak namohl krk kroucením hlavy, když si tady před pár lety jeden podobný bral do huby rasismus v souvislosti s Hamiltonem...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se