dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 ...jak byste nazvali lidi, kteří diskutují na zmíněnéch www.thepurists.com ? Jsou to snobové? Jsou to gentlemani? Jsou to vybíravci? Na to se dnes večer rád podívám a počtu si - a doufám, že se u toho zas dobře pobavím ...a "Valečná sekyra" - v pohodě, myslím, že to byla důstojná a hlavně "demokratická" debata - kdepak válčení, válčit nás ještě neznáte - tohle byla jen vojenská přehlídka
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Netvrdím že to bylo válčení brasile kde jsi??? K tématu: Taky bych si asi ke společenským PP nekoupil Citizen. Když už chce k.k "digitálky", sáhnul bych po Junghansech nebo po nějakém klonu Submarinerů.
safi Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 No ... příspěvků je zde hodně, ale podívejme se na to z trošku jiného hlediska. Kupec hodinek je ve své podstatě spotřebitel. Kupuje ekonomické statky (hodinky) proto aby z nich měl užitek. K nákupu dojde pokud užitek přesahuje anebo je roven nákladům vynaloženým na koupi. Náklady můžeme mít na mysli nejen samotnou peněžní částku ale například i náklady obětované příležitosti (třeba rodinná dovolená na kterou v rozpočtu už nezbylo místo:-). Co se týče užitku zkusme si ho pracovně rozdělit na následující druhy: 1) samotná základní funkce hodinek - ukazování času 2) módní a společenský doplněk (potřebuji hodinky k obleku do práce a nějaké další na sport) 3) symbol společenského postavení (zvláštní odnoží může být snobismus..) 4) vnitřní radost z hodinek (citová preference) U každého jednotlivce který si hodinky koupí jsou jednotlivé druhy užitku různě namixované. Někdo potřebuje pouze základní funkci - ukazování času a tak si koupí QaQ za pár stovek. Někdo chce jít s módou a tak si kupuje módní hodinky. Někdo jiný zase potřebuje hodinky jako symbol společenského postavení. Symbol společenského postavení mohou být Omegy, Rolex, Patek Phillipe a další o kterých veřejnost nebo cílová skupina ví kolik stály. No a pak je zde poslední skupina která si kupuje hodinky pro radost. + samozřejmě různé vzájemné kombinace Dle mého skromného odhadu jsou čtenáři chronomag.cz převážně členové posledních dvou skupin. Ale zpět k tématu Odpověd na otázku proč si někdo koupí velmi drahé a "normální" hodinky je právě v subjektivně vnímaném užitku. Náš kolega došel prostě k názoru že sportovní Citizeny se k vodě, nebo na volejbal hodí více než Pateky a tak si hodinky koupil. Z koupi Pateků (3,4) je jistě jiný druh užitku než z koupi Citizenů (1,2, možná 3) Na chronomag.cz panuje všeobecná shoda, že neexistují hodinky vhodné pro všechny účely a situace (decentní klasické k obleku a zároveň na sport..). A k veliké radosti obchodníků si jednotliví členové vytvářejí své portfolio hodinek tak aby pokrylo jejich potřeby. Takže zmíněná koupě levnějších hodinek nebyla zase ničím jiným než racionálním rozhodnutím :-) Tak a ted mě můžete začít kamenovat :-D
X-Bob Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Proč kamenovat? myslím, že by to mohlo být přepsáno do učebnice ukonomie, k tomu Lafferovu křivku a je to Tak to je.
safi Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Děkuji, zrovna se pokouším podruhé připravovat na závěrečné zkoušky z bakaláře tak už to na mě začíná mít vliv :-) ekonomii miluju :-)
31682 Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Co se týče užitku zkusme si ho pracovně rozdělit na následující druhy: 1) samotná základní funkce hodinek - ukazování času 2) módní a společenský doplněk (potřebuji hodinky k obleku do práce a nějaké další na sport) 3) symbol společenského postavení (zvláštní odnoží může být snobismus..) 4) vnitřní radost z hodinek (citová preference) Bravo! To je téma na diskusi! Takže já si koupí mechanických hodinek splnil body 1 a 4. Jak jste na tom ostatní? Tady jsem musel použít editaci a opravit na bod 4. Omlouvám se za nepozornost, která zbytek příspěvku postavila na hlavu. Na chronomag.cz panuje všeobecná shoda, že neexistují hodinky vhodné pro všechny účely a situace (decentní klasické k obleku a zároveň na sport..). Až tak úplně nesouhlasím, určitě by se dal najít jeden typ vhodný pro všechny příležitosti. Ale přiznávám, že hodně záleží na osobním vkusu.
safi Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 2 a 4 a pokud si časem pořídím Omegy Seamaster tak to bude i 3:-)
ondrej Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Ty sectory s displayem vypadají zajímavě, jsou někde u nás k vidění / dostání ?
georg Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 tů 31682: já ti nevěřím, že jsi si nákupem mechanických hodinek splnil jen body 1 a 2! Určitě v tom byla i 4! Za sebe definuji splnění 1, 2 a 4.
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 V mém případě jde o 2 a 4, někdy i 1 to 31700: taky mi u tebe chybí ta čtyřka.
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Co se týče užitku zkusme si ho pracovně rozdělit na následující druhy: 1) samotná základní funkce hodinek - ukazování času 2) módní a společenský doplněk (potřebuji hodinky k obleku do práce a nějaké další na sport) 3) symbol společenského postavení (zvláštní odnoží může být snobismus..) 4) vnitřní radost z hodinek (citová preference) Připojil bych pátý bod: v nemnoha případech i dobrá investice.
31682 Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Kamil a georg: tak nyní jste mě opravdu dostali Nevím, zda jste na můj příspěvek reagovali před editací nebo už po ní. Každopádně na vás dva si dám pozor
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 ...Sakra - ale nějak jsem zapomněl, jak jsme se sem dostali :D:D ...čekali jsme na foto těch Pateků, ale majitel se z nás asi tak vyděsil, že utekl a už po něm není vidu ani slechu - škoda, asi uvidíme "kulový"...
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Netvrdím že to bylo válčení brasile kde jsi??? >Kamil: Honem si zas zmobilizuj "avatar" do té pohotovostní polohy v "plné polní". Až se zjeví "brazil", už to nestihneš !
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 ...Takže zmíněná koupě levnějších hodinek nebyla zase ničím jiným než racionálním rozhodnutím :-) Tak a ted mě můžete začít kamenovat :-D Jenže právě tato teorie racionality byla v tomto vlákně pohřbívána - mnoho zastánců zde tvrdí, že body 1 a 3 se vylučují (pokud se nevylučují, prý je něco špatně) Převedeno do praxe: "K Patekům si nemá kdo co kupovat Citizeny, ale např. Breitlingy" - takže jseš zase na začátku...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 >Kamil: Honem si zas zmobilizuj "avatar" do té pohotovostní polohy v "plné polní". Až se zjeví "brazil", už to nestihneš ! Jdu na to!
31682 Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Kamil a dehyd: nechte brazila, jenom napsal svůj názor. Nic víc, nic míň.
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 já si koupí mechanických hodinek splnil body 1 a 4 2 a 4 Za sebe definuji splnění 1, 2 a 4. V mém případě jde o 2 a 4, někdy i 1 Hle ty samé čestné charaktery na Chronomagu - ani jeden Snob! Tak to já "trojkou" rozhodně neopovrhuju, myslím že má v dnešní době rozhodně větší váhu než "1" (hodiny jsou na všem možném), a možná je i významější nežli "2" - neb módička je spíše doménou ženských (případně "cukroušů"). "čtyřka" je logicky "trojce" v mém případě nadřazená, neb jsem rád, když mám více modelů, které mohu pro svou radost střídat. Abych prefeoval "trojku" musel bych mít spíš jeden či dva velmi drahé modely, což tak není.
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 >Kamil: Honem si zas zmobilizuj "avatar" do té pohotovostní polohy v "plné polní". Až se zjeví "brazil", už to nestihneš ! No vida ! Už je tam ! Honem taky musím uvést svou vlajku do původní "pirátské" podoby...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Kamil a dehyd: nechte brazila, jenom napsal svůj názor. Nic víc, nic míň. tak za prvé: je to brasil a ne brazil a za druhé: kdyby jenom napsal svůj názor, je to v pořádku - ale okamžitě napadat a urážet druhé kvůli právě jinému názoru - moc silná káva
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se