Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
Odesláno

Jedny vintage pětky...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

...a k tomu jedno vintage autíčko. 😉

Moje není, je v rodině. Z elektriky mi začíná pomalu hrabat. 😁

• Like 2
Odesláno

Pekná Alfička👍

Bez nárazníků vypadá neobvykle. A zadní světla mi vždycky připomínaly Š Rapid nebo spíš obráceně.

Odesláno

Je to poslední verze, komplet plasťák, ty plasty k tomu jsou taky. No už je to samozřejmě vyvařovaný a při tom zavařený, no pokud to projde technickou, tak ok, pokud ne, budou se řezat díry, nebo hledat ty původní a nárazníky půjdou zpět. 

• po měsíci...
Odesláno

Ahoj, zeptám se. Libej se mi tyto bullheady. Ale nejsem si úplně jistej. Určitě nepoznám jestli korunka a čudlíky jsou origo. A další věc co mě překvapuje je rozdílné barvy subciferniku. Jeden tmavy druhy je opoznání světlejší. A pak ještě datumovy věnec je asi v němčině? Děkuji za jakýkoliv postřeh. 

Odesláno

Jediný co se mi nezdá je korunka. Podle ostatních obrázků je zvrchu ok, ale zespodu by měla být sešikmená což by i trochu snížilo vroubky, pak by byla ok a vypadá opravdu moc nově. Naopak patina na jednom subcifru je asi ok, to dokáže čas a asi někde pár let ležely, že svítilo na jednu stranu a druhé stínila luneta. Datumovej věnec je vždycky dvojjazyčnej a druhej jazyk je vždycky angličtina. 

Ale máme tu větší odborníky. 

Hoď to ješte do Vintage sekce, oni chodí spíš tam.

Odesláno

Tak a sou doma🥳 a jsou ještě mnohem lepší než jsem doufal. Jediny co mám info od prodejce, že poslední servis proběhl v roce 2015. Takže určitě půjdou do lázní, abych si je pak mohl naplno užívat. Všechno na nich funguje. Hodiny, stopky, nulovani stopek, kalendář i den v týdnu se přetáčí. Jo a jsou ročník 1976,  takže letos v červnu budou mít 50 a ja si je pořídil k mej 40 narozeninám. A pak originalni tah je mi krátký, tak přemýšlím jestli dokoupit. A to buď jsem koukal na ebayi že jsou kopie fishbone nebo sem tam nejakej kousek ( zbytek) originalu s vyndavacíma dílkama. Nebo se troufale zeptat jestli se někomu neválí nepotrebnej jeden-dva kouseky v šuplíku a za úplatu nenechal. A pak ještě přemýšlím ze bych si koupil nějakej vintage racing řemen. 

• Like 4
  • Dát hlas 1
Odesláno

Mám nápad: tohle

Plus tohle: https://unclestraps.com/products/straight-end-snakeskin-bracelet

Mohlo by to být super. Co vy na to?

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Já jsem blbej, jsem to hodil do vintážek, když tohle jsou ty nový. Pardon. Klidně to někdo z moderátorů přesuňte kam to patří. Třeba do Seiko 5 nebo do obecnýho Seiko vlákna.

Na starý 6119 marně sháním plechovej rakvičkovej nebo snakeskin v dostatečné délce., protože se na něm vyskytovaly, na ty bych tenhle plnej nedával. Ale na ty nový by mohl bejt dobrej, protože ten originál je takovej... No nevím, tohle by mohlo bejt pohodlnější.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...