kosti123 Odesláno 17. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2025 Vsetky Seika pokope Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 6 4
Návštěvník eloga Odesláno 31. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2025 Jedny Seiko automatic po loňské očistě a seřízení v Onyxu. Sice zrovna římské číslice a ciferníku náramkových hodinek nepreferuji, ale byl to výhodný kauf. Tudíž servis ani ne za moc a sem tam na ruku. Je to ciferník ve verzi Snowflake, dost jetý. Chtěl jsem dát nový, ale Ruda říkal, že takhle to má patinu a je to v pohodě. Tak tedy ano. Podle číselného kodu na dýnku - jsou to 70. léta nebo je to jinak? Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jiří Sedlák Odesláno 31. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2025 Kalibr 7009 se vyráběl i na začátku devadesátek. Takže klidně 86.
lucid Odesláno 31. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2025 (upraveno) před 2 hodinami, eloga napsal: ... Podle číselného kodu na dýnku - jsou to 70. léta nebo je to jinak? Díky. Určitě ne, jak píše Jirka, tyto jsou z června 1986. Kalibr 7009 se vyráběl od r. 1977 a v té době ještě Seiko drželo desetiletou periodu výrobu jednoho kalibru. Někdy se uvádí, že výroba dokonce přetrvala do r. 1996, ale to bych si tipnul, že do toho roku mohly vyrábět strojky na náhradní díly, ale nikoli montovat do nových modelů hodinek. Jinak přesnější dataci může určit i označení na samotném strojku, kdy např. písmena A, B označují modernizované verze uvedeného strojku. Upraveno 31. ledna 2025 uživatelem lucid
Návštěvník eloga Odesláno 31. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2025 OK, díky za názory a informace. Tak tedy 1986.
Jiří Sedlák Odesláno 1. února 2025 Nahlásit Odesláno 1. února 2025 Ale jo, 1996 je první rok 7S26, takže zákonitě asi i poslední rok 7009. Takže jo. Moje první pětky jsem kupoval v roce 2002, pár let přede mnou táta se strejdou, táta je zničil, ale strejda má svoje jedny z posledních 7009 dodnes.
Lucca Odesláno 3. února 2025 Nahlásit Odesláno 3. února 2025 V 17. 1. 2025 v 11:45, kosti123 napsal: Vsetky Seika pokope Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pěkná sada
Lacifer Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tommasini Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 (upraveno) Ahoj chlapci. Mám prosbu o radu. Je možné, že by v pandách 6138 byl strojek s nápisem pod rotorem 6139B 17 jewels a nebyla to skládačka? Předem díky za info. Ahoj, Tom Upraveno 9. února 2025 uživatelem tommasini
lucid Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 před 16 minutami, tommasini napsal: Ahoj chlapci. Mám prosbu o radu. Je možné, že by v pandách 6138 byl strojek s nápisem pod rotorem 6139B 17 jewels a nebyla to skládačka? Předem díky za info. Ahoj, Tom 6138 a 6139 jsou rozdílné strojky. Možná tam ale při nějakém servisu někdo v minulosti vrazil rotor z 6139. 6138 má 21 kamenů. 1
tommasini Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 No je to nějakej paskvil asi. Ale zase si říkám, že ten strojek pod tím by měl být v pohodě, pokud oba subcifry běhají. Moc to nechápu. Co vše tam může být prohozené? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
špelda66 Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Ti nevím, ve mě to vyvolává značnou nedůvěru. Co na to @VintageLover ?
tommasini Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Ve mě právě taky, ale zase si říkám, že nemůže jít o záměnu celého strojku, když vše ostatní vypadá v pohodě. I áčka na cifru mi přijdou ok. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
špelda66 Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Z ty fotky není moc zřejmé jestli číselník ok
tommasini Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Já jsem koukal na nápis s označením a přjde mi, že by to mohlo být OK Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tommasini Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A i jak jsou jetý ty ručky, tak to ve mě budilo důvěru
tommasini Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 těžko říct. Bohužel se jedná o aukci e-bay, kterou jsem dnes ráno zaplatil. A teď ještě spekuluju, že bych tam rychle zadal zrušení obchodu. Zase jestli se jedná jen o tenhle kousek, který by se dal případně nahradit, tak to bych asi ještě zkousnul. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
špelda66 Odesláno 9. února 2025 Nahlásit Odesláno 9. února 2025 Taky myslím, že jsou v pořádku, sklo vypadá jako hodně zbrouseny, nemá vůbec hranu, spíš radius, ale to je taky řešitelný, náramek je stelux ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se