Micey Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 (upraveno) Chumpusi a to je hodně, nebo málo? Mimochodem, dá se u tědlech starších modelů dohledat rok výroby dle sériovýho čísla? Upraveno 18. února 2014 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Jo jsou kalkulátory roku výroby a mám pocit, že o pár stránek zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 18. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Hodně nebo málo? No, jak se to vezme :D Já jsem vzhledem k tomu stavu a výbavě čekal ještě o něco víc. Ale u 6306 cena docela kolísá. Micey: První číslo = rok, druhé = měsíc (u měsíce může být písmeno). Samozřejmě musíš vědět desetiletí, do něhož ten model spadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Super, dík, nevěděl jsem, jak moc to funguje u těch vintážek. Máš ty 6306 v merku anebo je to moc.. mainstream? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Ano, je to tak, do Kakume patří jiné ručičky, buď černé s oddělenou šipkou u světlých subciferníků nebo světlé, ale s jiným zakončením šipek u modelu se subciferníky stejné barvy. Odlišné ručičky mají rovněž i jinak barevné modely 6138-0030, včetně označení SpeedTimer. Tak ty subcifry stejné barvy jsem nějak nezaznamenal ,ale přikládám foto z netu Speedů a jejich správných ručiček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 18. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Máš ty 6306 v merku anebo je to moc.. mainstream? Možná někdy v budoucnu, teď se soustředím na jiné věci. Tyhle vintage potápky jsou ale bezkonkurenční. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 (upraveno) Tyhle vintage potápky jsou ale bezkonkurenční. ANO edit: Já si je v žebříčku pomalu posunul i před 6105. Upraveno 18. února 2014 uživatelem kamilb Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 Narážím na to ,že jsou sice z modelu 6138,ale ne z Kakume, tam jsou v originále černé a mají oddělenou šipku, tyhle co tam máš se používali v UFO, Bull head a podobně.A vzhledem k tomu,že ručičky nejsou původní,tak lze s úspěchem pochybovat o původnosti příliš čistého cifru a skla bez jediné rýhy....SRY fakt ti nechci kazit radost pro názornost foto mého původního vraku ,tedy až na plastové sklo,ale to je hodně staré a dříve se to tak měnilo a tvoje ručičky v původním stavu Ono to plastové sklo prošlo fest leštěním, cifr má nějaké kazy, ale jsou viditelné jen pod určitým úhlem, takže o původu nijak nepochybuju. Ručky jsou novější to vím, ale nijak mě to nežere Celkově jsou myslím naprosto v pohodě U starých hodinek, znám to dobře z vintage RLX, je potřeba vždy najít rozumnou míru repase. Leštění i výměny se dost přeceňují a fotky obvykle nejsou úplně vypovídající o skutečném stavu. Já je mám každopádně na nošení a jsem tedy rád za to jak vypadají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 No vidíš, na té fotce to vypadalo na originální skleněné sklo. Jsou stejně krásné a na běžné nošení je to super kousek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 (upraveno) Tak ty subcifry stejné barvy jsem nějak nezaznamenal ,ale přikládám foto z netu Speedů a jejich správných ručičekSeiko Kakume.jpg jj, to jsou ony, podobné mají i ty modely se světlým cifrem. Ono to plastové sklo prošlo fest leštěním...Plastové? Modely 6139 a 6138 měly již standardně Hardlex, který se "leští" docela blbě.Ale nic ve zlým, to jen na okraj, jinak samozřejmě gratuluji. Na nošení jsou parádní.Edit: Tikal byl rychlejší Upraveno 18. února 2014 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 18. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2014 jj, to jsou ony, podobné mají i ty modely se světlým cifrem. Plastové? Modely 6139 a 6138 měly již standardně Hardlex, který se "leští" docela blbě.Ale nic ve zlým, to jen na okraj, jinak samozřejmě gratuluji. Na nošení jsou parádní.Edit: Tikal byl rychlejšíNo jo no, sklo ... neleštil jsem jej sám, ale původní majitel ... ani mě nenapadlo, že už to není plast ... člověk se pořád učí ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2014 Myslím,že v řadě 6138 měli pouze 700 z výroby platové sklo , nicméně při výměnách a to i v 80 letech se hojně používalo plastové , mám ho i na UFO i na Kakume a na obou je vidět,že tam nejméně 25 let bylo, vzhledem k oxidaci .Mám koupené original sklo,ale vyměním ho asi jen na Kakume, protože na UFO jsem si už zvykl na ten oblý tvar a trochu se bojím,že mě ta fazetka bude vadit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 su tieto SEIKO 6105-8110 original? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 su tieto SEIKO 6105-8110 original? Podle fotek vypadají OK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 len cena, 925$ ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 len cena, 925$ ... Cena odpovídá originálu ? pořád levnější než 40 let staré Rolexky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2014 len cena, 925$ ... Jo,cena plus minus sedi,vypadaji mimoradne zachovale,s ohledem k faktu,ze je to jeden z nejzadanejsich vintage modelu od Seiko,neni se cemu divit.Pokud je opravdu vse puvodni,jsou za raketku,vcera jsem na dvoje vejral,cca 800-900?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Vypadají real,jem ten ciferník je nějak moc čistý oproti ručičkám,ale to může být i fotkou,těško říci.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 No je fakt, že dotyčný prodává celou řadu vintážních Seiko automatů i dalších hodinek, a to v různém stadiu obouchanosti, takže to vypadá, že se jejich stav nějak kašírovat nesnaží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 (upraveno) Cifr je origo No je fakt, že dotyčný prodává celou řadu vintážních Seiko automatů i dalších hodinek, a to v různém stadiu obouchanosti, takže to vypadá, že se jejich stav nějak kašírovat nesnaží. Taky si myslím,když jsem to viděl. Upraveno 24. února 2014 uživatelem kamilb Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se