Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem sám zvědav jak to celé dopadne - již nějakou dobu průběžně uvažuji nad něčím sportovnějším na občasné nošení - zatím jsem v rámci letního sportovního "nádechu" alespoň objednal Carbonio Sport na mé Spirity... ;-)

Akorát popravdě řečeno mě jaksi nenapadlo, že by to mohl být quartz... :) Seika z původního výběru na mě působí asi nejlíp - přece jen pro mě je 40mm asi maximum... Bylo by třeba nějaké info o tom "téměř high end quartzový stroj 8F32" ??

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

marosh: to bych si nedovolil ;)

andreas: 8F32 - je to zajímavý stroječek ;) ty alpinisty mají stejný + gmt funkci, stroj má frekvenci 196khz, odchylku 20s/rok, brutálně velkou baterku která by měla vydržet leta.. pomocí datumovky umí zobrazit i měsíc, a pomocí sekundovky poslední přestupný rok, perpetuální kalendář do roku 2100. není to žádný extra krasavec, ale podle toho co jsem se dočetl, je to takový první krok k high end quartzům... pro normálního člověka to význam nemá, ale pro skalního zastánce mechaniky to může být dobrá omluva, aby vzal quartzky na ruku ;)

TiPerpCalBatteryOut.jpg

TiPerpCalBlackOpen.jpg

TiPerpCalMovtZoom.jpg

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno

Hm Hm... velice zajímavý stroječek... Dokonce jsem někde vygooglil, že jej dávají do stejné kategorie jako strojek 9F83 používaný v Grand Seiko (který je 10násobně dražší).. Docela dobré hodnocení...

Neexistuje nějaký katalog modelů, které by v útrobách měli tento strojek?

Odesláno
  Andreas.ks napsal:
Neexistuje nějaký katalog modelů, které by v útrobách měli tento strojek?

Narychlo jsem vygooglil tohle, sice imho pouťový design, ale zajímavá cena.

Průměr: 45 mm

Baterká má vydržet dvě pětiletky

Hloubka ponoru: 200 m

Co vyhraju?

Návštěvník milosklikar
Odesláno

myslím že do poloviny 10k bys pořídil oboje :thumbsup_anim:

vím vím, den v týdnu je navíc

post-786-1209810579.jpg

post-786-1209810591.jpg

Návštěvník milosklikar
Odesláno
  kubson napsal:
milos: na orient se neorientuji ;)

měl jsem namysli černou pvd úpravu pouzdra..

jaja, jen jsem to tam pustil, tak mi to došlo.... ;)

Odesláno (upraveno)

OT:

Potichu to sleduju, zatím nejpěknější co tu (IMHO) bylo byly tyhle od Mika. které zase ale neodpovídají požadavkům poptávky.

Co je prosím termokompenzace? Našel jsem jen Viktorův odkaz SEM ale tím se neprokoušu. Stačí mi to jen v kostce. Díky

Upraveno uživatelem budo
Odesláno
  budo napsal:
Co je prosím termokompenzace?

já to chápu tak, že quartz je řízen oscilací krystalu a na tu má vliv mimo jiné i teplota; strojky s termokompenzací, nějakým způsobem vliv teploty na přesnost chodu snižují

Odesláno

ten CH.Ward vypadá pěkně, ale zase - nevzbuzuje ve mě žádné emoce, já jako správný chronoúchyl nepotřebuju jenom pěkné hodinky, ale zároveň hodinky, které dokáží nasytit hodinářský "craving" :evil:

Odesláno (upraveno)

baker: jsou pěkný bohužel zas jenom 100M, potřebuju spíše nějaké "otloukánky" ;) tyhle už pomalu atakují třídu oblekovek

btw těm po vedle bych možná odpustil i ten mechanický strojek kdyby byla do 10ti :D

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno

A ještě jeden nápad. Proč si neudělat svoje přesně (téměř) podle kriterií a vkusu. Viz. http://www.121time.com. Už jsem si jednou jedny 'udělal' a koupil. Dodací lhůta mírně delší než píšou ale jinak bez problému. Jedny jsem podle zadaných kriterií zkusil naklikat. Do 10 Atm, safír, tj. nejvyšší co nabízejí za 455 USD, ale dá se i ušetřit.

post-3262-1209830440.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...