Přejít na obsah

SAN MARTIN

Doporučené příspěvky

V 31. 7. 2024 v 17:15, VitekB napsal:
Neni financne(clo,dph, poplatek za zprostredkovani) lepsi objednat z Aliexpressu?

Naopak, podla mojho nazoru oplatí sa viac od skbwatches a sanmartineu. Velkosklad maju v nemecku a v spanielsku, zakaznicka podpora je v pohode, dodacia doba je cca tyzden do Svk, ceny su podobne ako na ali, neplatis clo, dph a kedze eu, mas normalnu zaruku.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 8. 2024 v 6:14, Mano1990 napsal:

Píšou tam, že by jsi právě tyhle věci neměl platit.

Rozšířit  

V 31. 7. 2024 v 17:56, Jayter27 napsal:

Naopak, podla mojho nazoru oplatí sa viac od skbwatches a sanmartineu. Velkosklad maju v nemecku a v spanielsku, zakaznicka podpora je v pohode, dodacia doba je cca tyzden do Svk, ceny su podobne ako na ali, neplatis clo, dph a kedze eu, mas normalnu zaruku.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Rozšířit  

Aha, děkuji, tak to se asi nechám zlákat na SN0129GB s Aventurine ciferníkem 😁.

San Martin SN0129 39mm GMT Men Watch Aventurine Gemstone Dial NH34  Automatic Mechanical Sapphire Waterproof Luminous Watches

• Like 1
Odkaz ke komentáři

V 1. 8. 2024 v 8:39, VitekB napsal:

Aha, děkuji, tak to se asi nechám zlákat na SN0129GB s Aventurine ciferníkem 😁.

Načítání informací

Rozšířit  

Tak ty vypadají moc hezky. Dej pak vědět jak to rychle dodali. Taky tam v budoucnu mám taky v plánu něco pořešit.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pánové, ve velmi dohledné době budu muset koupit hodinky a váhám mezi San Martin SN0117-G se strojkem ST3621 s ručním nátahem a San Martin SN007GB s automatickým strojkem NH35. Více mně láká klasika, vyšší cena mně nevadí, jen se bojím životnosti. Nikde jsem nenašel nic, co by mohlo napovědět, který strojek vydrží déle. Co vy a vaše zkušenost? 

https://sanmartinwatchstore.com/products/flash-sale-san-martin-39mm-62mas-dive-watch-sn007gb-eu-warehouse

https://www.amazon.com/SN0117G-Stainless-Military-Mechanical-Wristwatch/dp/B0C3MNS6ND

Odkaz ke komentáři

Obojí je sázka do loterie. Pokud jsi smířen s tím, že budeš mít na ruce čínu, pak je to fakt jedno, a jdi za tím, co se Ti víc líbí. Konec konců, není to taková darda, abys je za chvíli nemohl obměnit.

Doufám, že Ti, co mne znají ocení, že jsem se vyjádřil k čínským hodinkám, aniž bych použil jediné sprosté slovo ... 🙂

• Like 2
Odkaz ke komentáři

Díky, Berte, 

neboj, neberu to jako splněný sen "mám skoro IWC" (navíc jedny mám, ale zlaté cibule fakt nosit nebudu) jde mi čistě o funkcionalitu. Nikdy jsem nebyl ochoten utrácet za hodinky (ale lidi s parádním kouskem na ruce nepovažuji za snoby a ani za pitomce) a měl jsem spíše smůlu na opravdu nepřesné Casia - jak Quartz, tak digitálky s odchylkou 30 sec/den. Beru to tak, že za cenu okolo 5k můžu koupit buď ten chválený San Martin, nebo něco o dost méně kvalitního v ČR. 

Jsem hodinkami v podstatě nepolíbený a tak se snažím rozlousknout principiální plusy a mínusy automatů a ručních nátahů. Když odmyslíme zemi původu, za předpokladu cca stejné úrovně kvality, co má větší šanci na spolehlivost a výdrž? 

Odkaz ke komentáři

No, čistě technicky: ruční nátah nemá rotor s čepem, takže má zkrátka o něco méně součástek které se mohou do---- . To myslím vážně, spousta značek s čepem rotoru měla problémy. Takže za mně při takto položené otázce vítězí ruční nátah.

Odkaz ke komentáři

S tou reklamací bych teď už asi neuspěl - ale šly špatně už jako nové. Add ruční nátah - jasně, jak člověk stárne, tak má rád staré věci a někdy je to i praktické - třeba obal LP desky se prohlíží se slábnoucím zrakem mnohém lépe, než booklet CD. Já si takto pustím Piece of Mind od Iron Maiden z kvalitního ripu a čumím do gatefold obalu z klasické desky. I ty San Martiny s ručním nátahem mají větší ciferník, takže body navíc 🙂

Odkaz ke komentáři

Jen ještě doplním, že přesnost mechanických hodinek se předpokládá v rozsahu +- 20 sec za den.
To by IMHO ty kvarcky s přesností 20sec/měsíc asi byly lepší volbou ;) 
Nějaký šikovný EcoDrive od Citizenu by se určitě našel ...

Odkaz ke komentáři

Nějak mám zafixováno, že ten San Martin v této cenové relaci bude kvalitnější, možná se pletu. 

recenze z heureky - 6 pozitivních, jedna negativní

Nedoporučuje produkt

40 %

Pěkné provedení, ale do dnešního dne nevím jestli se víc předbíhají nebo zpožďují, což mě mrzí. Čekal bych větší přesnost.
Hodinky z Číny za tři sta šli přesněji.

Upraveno uživatelem kikapu
doplnění textu
Odkaz ke komentáři

San Martin SN0117-G jsou doma, zpracování hezké, chválu budu pět až se předvedou v praxi - mobilní apka hlásí odchylku - 2s/d, uvidíme, jaká bude realita. Nemile mně překvapily 3 věci :

1.) taková pitomost, ale přece snad samozřejmost - v jinak hezkém balení chybí hadřík na čištění sklíčka 

2.) luminiscenční vrstva se limitně blíží nule (to už je horší, než absence hadříku) 

3.) kožený řemínek je opravdu hezký, ale když už to kupuji z evropského skladu, tak by nemuseli počítat se zápěstím Asiata - mám to tak akorát, přitom nejsem žádný Rambo, obvod zápěstí 19 cm. 

Jinak samozřejmě pozitiva silně převažují, jen jsem v té záplavě všudypřítomné nekritické adorace chtěl upozornit na zbytečné faily kazící celkový dojem. 

Snad budu mít zítra chvilku a vložím nějakou fotku. 

Odkaz ke komentáři

Fotky dnes pouze starým telefonem, snad budu mít čas o víkendu udělat cvak foťákem... Od včerejška po prvním natažení odchylka -8 sec, což jsou žel moje zatím nejpřesnější hodinky. Poprvé mám taky kožený řemínek, nosí se to tak, že o nich ani nevím - jsou i docela lehké. Vzhledem ke slábnoucímu zraku velmi oceňuji dobrou čitelnost.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

V 1. 2. 2025 v 17:41, Bert napsal:

Obojí je sázka do loterie. Pokud jsi smířen s tím, že budeš mít na ruce čínu, pak je to fakt jedno, a jdi za tím, co se Ti víc líbí. Konec konců, není to taková darda, abys je za chvíli nemohl obměnit.

Doufám, že Ti, co mne znají ocení, že jsem se vyjádřil k čínským👍 hodinkám, aniž bych použil jediné sprosté slovo ... 🙂

Rozšířit  

👍 👍

No právě, ani jedno, to se cení nejen zde, to si cením i já privátně v hlavě... 🤠🥃

No ale s tou čínou, to bych vůbec neuvažoval, vždyť oni to dělají vizuálně jako takový Macho styl a stříknutý rusáckým pojetím hrdinství a bombastického vlastenectví. To mi přijde, no správně bych to vyjádřil jako u nás nenositelné. Seagull je vyjímka, ale jen v pár modelech.

Bert 🥂

Odkaz ke komentáři

Moje logika tady narazila - chápu to dobře, že čínským hodinkám je zde vyčítán humpolácký design? Doteď jsem měl zato, že je to design obšlehnutý většinou od švýcarských značek. 

Proč to tak strašně řešíte? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...