Jump to content

Submariner vs Seamaster 2018

xoslic

Recommended Posts

Ale prdek vodplata, nejsme zensky, neblazni. 

Citizen a jeho vic jak tricet let stara modelova rada Aqualand nabizi mraky modelu, ktery jsou jednak skutecnejma potapecskejma nastrojema, ktery mimo jinyho pouzivaj a pouzivali armadni potapeci nekolika zemi. Argumentem proc tomu tak je, tedy krome absolutni funkcnosti a odolnosti, je CENA. To, ze maj mraky duplexovych modelu s displejema, je dela jednoduse prehlednejma a citelnejma kdykoli a kdekoli. Tohle za par stovek dolaru jina firma neumi. Citizen jo. A dela to evidentne velmi uspesne. V dnesni dobe a pri dnesnich technologiich neni duvod tahat pod vodu mechanicky hodinky, ani jako zalozni, doba pokrocila. 

post-13238-0-56655100-1544865127_thumb.jpg

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Důvod si najdeš vždycky tahat pod vodu hodinky :-) Já mám divers rád a když mám tu možnost ponoru, jdou vždycky se mnou, prostě do ty vody patří a nejlépe se zjistí pod vodou co v nich je. Koukám vždycky kolem sebe na společnou skupinu a ono vcelku dost lidí ty hodinky bere, spíš ti ostřílený potápěči s prodřenými neoprény je mají. Ve světě jsou Suby mezi potápěči strašně oblíbený,stačí koukat kolem sebe. No a abych tě malinko uklidnil, Seiko se mi začíná zase líbit a začínám se po letech o něj opět zajímat, např. ta Frantikova nová akvizice je parádní, super časomíra :-) Mě jenom vadí to srovnávání s Rolexem a podobné, Seiko je Seiko a tím zůstane. Pokud jednou skončí s těmi levnými nekvalitnímy srajdami a začne se soustředit pouze na pořádnou hodinařinu kterou umí, bude to velké plus.

Asi pichnem do osieho hniezda, ked to vyvesim do Rolex skupiny , ale som zvedavy, jako by ste vy ako Rolex AD presvedcili svojich zakaznikov, aby si radsej pockali na Submariner, ked naproti cez ulicu v Omega Butiku maju novy Seamaster Diver 300m v oceli ihned k odberu. Som zvedavy na vase argumenty , pretoze vo svete a hlavne v Sev.Amerike  Omega pretiahla obrovske mnozstvo zakaznikov, ktory cakali na Sub, samozrejme vdaka novemu SMP300D. Osobne (aj ako majitel Sub) fakt tazko hladam argumenty pre Submariner po uvedeni  SMP 2018.  /viz recenzie na youtube/

SM s pruhlednym dynkem a spatne cvakajici lunetou pro me nejsou adekvatni nahrada rolexu. na druhou stranu bych si suby nekoupil, takze nejsem asi vhodna cilovka tohoto dotazu :)

Důvod si najdeš vždycky tahat pod vodu hodinky :-) Já mám divers rád a když mám tu možnost ponoru, jdou vždycky se mnou, prostě do ty vody patří a nejlépe se zjistí pod vodou co v nich je. Koukám vždycky kolem sebe na společnou skupinu a ono vcelku dost lidí ty hodinky bere, spíš ti ostřílený potápěči s prodřenými neoprény je mají. Ve světě jsou Suby mezi potápěči strašně oblíbený,stačí koukat kolem sebe. No a abych tě malinko uklidnil, Seiko se mi začíná zase líbit a začínám se po letech o něj opět zajímat, např. ta Frantikova nová akvizice je parádní, super časomíra :-) Mě jenom vadí to srovnávání s Rolexem a podobné, Seiko je Seiko a tím zůstane. Pokud jednou skončí s těmi levnými nekvalitnímy srajdami a začne se soustředit pouze na pořádnou hodinařinu kterou umí, bude to velké plus.

Ale jasne, ja taky taham mechanicky hodinky do vody, jenom rikam, ze pro saturacni potapeni jsou v dnesni dobe mnohem vhodnejsi  jakykoli gecka, nez Rolex, Omega atd. Je tomu tak z mnoha duvodu, ktery netreba rozebirat, to vime oba :cheers: .

Nevím, saturační potápění je pro mě Španělská vesnice :-) Jinak géčka, jestli myslíš Casio jsem jednu dobu hodně nosil, odolné, ale třeba v horách velmi nepřesné, samozřejmě je to pár let zpátky. Přešel jsem na Suunto a tam i zůstal, i když vlastně teď používám Tissot expert dvojky, a ty jsou taky super, velmi přesné a odolné hodinky. Rolex je hodně podceňován, protože ho začala nosit hodně kvůli ceně velmi početná skupina lidí kteří tomu extrému moc nedají, ale pokud už se někdo urve ze řetězu, ví že Rolexy jsou super extrémně odolná a přesná časomíra, o tom není pochyb :-)

Nakoniec je to tu zaujímavá diskusia.

Môj názor je ten, že:

Sluší im to obom. Čierny SMP je velmi decentný, modrý je frajerský a odvážny. Ten oceľový ťah je o dosť vážnejší ako predošlá verzia.

Omega je technicky na špičke, zvládli aj priesvitné dýnko pri 300m tesnosti. Mne sa to páči, človek sa poteší pohľadom na strojček. Lunetka je údajne o dosť lepšia ako SMPc. Akurát pre mňa sú už asi na ruku ťažké. Nikdy som nefandil ťahom, vždy len guma, teda okrem Moonov, tam Velcro.

SubC na ťahu na moju ruku vážia 148g, na RubberB dosť pod 100g. Pre mňa je tých 40mm optimum.

Sú fakt veľmi prijemne na nosenie, po čase ich nevnímam. Rolex oceľ 904L má nižší index tvrdosti ako klasicka 316L, asi sú tým náchylnejšie na škrabance.

Rolex je vyrobený pod jednou strechou do poslednej skrutky. Omega má zrejme subdodávky (oceľ si sami nevyrábajú, neviem ako to je so safirom), ale to im cenu v mojich očiach moc neznižuje.

Obaja potápači sú skvelý, len tá cena a dostupnosť Subov nevadí asi len mne.

post-13168-0-91936100-1544887587_thumb.jpg

post-13168-0-19096100-1544887599_thumb.png

Jestli se zákazníci nechají zlákat dostupnou Omegou přes ulici, ať jdou a koupí si je. Na rolby budou i tak dál čekačky. A proč? Protože to je Rolex. A klidně bych udělal limitky u kterejch by musel kupující prokázat, že už doma nejakou tu Rolex kolekci má. Ať se ten kolotoč hezky točí. Jo Suby jsou tooly, ale jen pro ty, co na to opravdu mají.Pro většinu to bude vždy a pouze jen značka Rolex.

Jo, Rolex mel prvni vodotesny pouzdro, to mu nikdo nevezme. Submariner je bezesporu nesmrtelna ikona, vo tom nikdo nepolemizuje, ale to srovnani se Seiko v tyhle oblasti. Nevim nevim, kam Rolex posunul technologicky svuj legendarni model za poslednich rekneme 20 roku? Ne designove, ale technologicky. Myslis, ze potapeni a vyvoji opravdu venovali takovy usili, aby z toho byly nejaky inovativni a skutecne produktivni vysledky? Seiko se tomuhle oboru venuje vic, jak pul stoleti a troufam si rict, ze ma patentu, jako nikdo jinej. A propos, jen prvni model Seiko tuna jich mel vic, nez dvacet (!)...

Pěkný obrázek s těma Seikama, už jsem ho viděl... Nechápu ale jak můžeš bezmyšlenkovitě plácnout takovou hovadinu na adresu Rolexu. Tento obrázek jsi už předpokládám taky viděl?

post-36225-0-63810600-1544903436_thumb.jpeg

Zdroj: https://perezcope.com/timelines/

No konecne, ja uz jsem myslel, ze mi to projde:-)

Nenapadlo by me, ze budu cekat skoro 24h, nez mi to nekdo z tisice majitelu Subu vomlati vo hubu. Ja to bral jako rejpnuti, o Rolexu v tomhle fakt nemam pochyby, neboj.  Tendle vobrazek jsem ale neznal, zajimavy, diky ti za nej.

Napisem to ako majitel predchadzajucich Bondoviek s kalibrom 2500D a Moonwatchow. Nove Divery z in-house kalibrom su podla mna prilis velke :( Coraz viac ludi preferuje mensie priemery (myslim hodinkove  :lol2:?   ) Ja by som pockal na tie Rolady :D