mini46 Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 To ale jedou dost prescasy ne? No jasné Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosef76 Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 Když pominu všechno, co tu bylo řečeno, tak za mě jedno základní hlediště a to, že nové Semastery jsou ošklivé a Suby krásné hodinky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lloffass Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 (edited) Já jako pyšný a spokojený majitel SMPc budu vždycky tvrdit, že jsou pěkné a celkově super. Ale minulý týden v rámci návštěvy předvánoční Vídně jsem pečlivě obhlížel novou verzi... A jsem z toho teda velice velice zklamaný... Cítím, že tímhle udělali u Omegy krok vedle, který tuto debatu příkloní dost na druhou stranu. Edited December 23, 2018 by lloffass Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoslic Posted December 23, 2018 Author Report Share Posted December 23, 2018 lloffass - mozes sem napisat podrobnejsie tvoje /asi negativne/ dojmy zo SM 2018 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yegor Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 Mam jedne aj druhé...Seamastery zajtra rozbaľujem pod stromčekom tak tu možem hodiť pár zrovnávacích foto.Mal som seamastery chvíľu na ruke než som ich kupil...u mna nebolo čo riešiť keďže mne sa páčili hneď po predstavení. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoslic Posted December 23, 2018 Author Report Share Posted December 23, 2018 (edited) ...vidím, že na tunajšom fóre nie je veľký fanclub pre updatove SMP narozdiel od sveta. Chápem, že historicky je kráľom diverov Submariner, ale Seamaster si každopádně čestné miesto vedľa kráľa zaslúži Edited December 23, 2018 by xoslic Link to comment Share on other sites More sharing options...
lloffass Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 (edited) lloffass - mozes sem napisat podrobnejsie tvoje /asi negativne/ dojmy zo SM 2018 ?Nevím, jestli to budu umět správně zformulovat, je to spíše takový dojem. Původní SMPc, hlavně černé, byly podle mě navzdory své sportovnosti velice elegantní. Ten nový vlnkovaný cifr v kombinaci s keramickou lunetou ve mě budí takový "plastový laciný" dojem. Podpořeno tím, že logo omega není plastické, ale jenom tištěné. Osobně mi moc nesedí ani to segmentované členění cejchování cifru. Ale to už je drobnost. Nový tvar heliáku nebudu radši moc komentovat. Moc trčí a působí podle mého rušivě. Nicméně ty poslední dvě věci jsou tak nějak věc kompozice a vkusu, tam jsem schopen uznat, že ten můj názor nemusí být jediný správný. Nicméně to, že celkově na mě proti starší verzi působí lacině a ošizeně, to nemůžu skousnout. A mám pocit, že to dělá hlavně ten cifr. Staré vlnky působily úplně jinak a mám pocit, že k nim se hodila i plechová luneta. Tady to nějak v mých očích nefunguje. Edited December 23, 2018 by lloffass Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaMoss Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 Tyhle dva modely jsou na tom z pohledu objektivních parametrů (použité technologie, kvalita zpracování, parametry) srovnatelně. Liší se v dostupnosti a ceně. Vše ostatní je o subjektivním vnímání značky a vzhledu hodinek - to si každý musí v hlavě srovnat sám, tak nevím, co se tady už 6 stránek řeší . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitak Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 V parametrech srovnatelné určitě nejsou. Luneta SMP se špatně otáčí, klouže mezi prsty a SMP potřebují ke stejné vodotěsnosti nevzhledný heliový ventil, který by aspoň mohl být integrovaný do pouzdra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 Naopak, SMP maj heliak, tudiz jsou lepsi. Jak ten souvisi s vodotesnosti..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitak Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 S oběma se můžeš potopit do stejné hloubky, ale jedny hodinky k tomu nepotřebují héliový ventil, druhé ano. Pokud tomu správně rozumím, tak pouzdro Subů je v tomto prostě lepší. A do hlubších vod už mají DeepSea taky ventil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lloffass Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 Mitaku, tos tady napsal pěknou kravinu. Podle této logiky jsou na úrovni rolád i LHC za 1000?. Ty taky zvládají 300M bez heliáku... Jsou to kopyta u Omegy... Heliák je frajeřinka, která prostě k bondovkám patří. Že jeho reálné využití je nula, to je druhá věc. Ale říct, že přítomnost heliáku ukazuje na horší pouzdro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaMoss Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 (edited) V parametrech srovnatelné určitě nejsou. Luneta SMP se špatně otáčí, klouže mezi prsty a SMP potřebují ke stejné vodotěsnosti nevzhledný heliový ventil, který by aspoň mohl být integrovaný do pouzdra... Oboje mám doma a špatně otáčecí se luneta je subjektivní...hmatová odezva je u obou jiná, ale pro mě osobně není jedna lepší, než druhá. S tím héliákem bys mohl mít pravdu. To může mít důvod v lepší technologii pouzdra (spekulace). Osobně si myslím, že to je spíš designový prvek. Mě se třeba héliový ventil nijak nelíbí, ale třeba se najde někdo, kdo ho ocení. Upřímně, pro většinu z nás je héliový ventil (ať už externí nebo integrovaný do pouzdra) čistě designovou nikoliv funkční záležitostí. Edited December 23, 2018 by AdaMoss Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlubix Posted December 23, 2018 Report Share Posted December 23, 2018 S oběma se můžeš potopit do stejné hloubky, ale jedny hodinky k tomu nepotřebují héliový ventil, druhé ano. Pokud tomu správně rozumím, tak pouzdro Subů je v tomto prostě lepší. A do hlubších vod už mají DeepSea taky ventil.Mitaku, ani jedny hodinky nepotřebují heliovy ventil, oboje zvládnou stejnou hloubku, jen SMP zvládnou potápění s heliovou směsí. S hloubkou, nebo kvalitou pouzdra, to nemá společného nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoslic Posted December 24, 2018 Author Report Share Posted December 24, 2018 (edited) priatelia, dovolim si tu objasnit ulohu helioveho ventilu ... nakolko dnes pracujem, takze mam dost casu Dovod, preco Submariner /a tony dalších divers watch/ nemá heliovy ventil je ten, ze Rolex tieto hodinky vyrobil pre rekreacnych a komercnych potapacov ,ktori dychaju beznu atmosfericku zmes (nedychaju zmesi obohatene heliom urcene pre tzv. saturacne potapanie).Az prichodom saturacneho komercneho potapana v 60-tych rokoch Doxa a Rolex prisli s heliovym ventilom.Saturacny potapac, ktory vykona svoju prácu na morskom dne sa vracia do pretlakoveho kesonu, kde travi cas jedlom a spankom do dalsieho vystupu do vody. Je to nieco podobne, ako kozmonauti na ISS. Jedna sa o suche prostredie /nie voda!/ v ktorom dychaju zmes Trimix alebo Heliox, co su zmesi obohatene heliom. Heliium je tam preto, aby: 1. zredukovalo obsah kyslíka (ten posobi pri vysokom tlaku toxicky, sprava sa ako volny radikál v tele a poskozuje tkanivá a bunky) a 2. aby zredukovalo resp. v pripade Helioxu uplne vylucilo dusík zo zmesi, kedže ten má zase narkotický učinok. Helium , ako velmi mala molekula, preniká pri dlhodobom pobyte v kesonoch /nie vo vode!/ do hodiniek, hodinky su teda saturovane heliom. Po ukonceni projektu keson vytiahnu na hladinu a tam postupne prebieha proces dekompresie /postupeneho znizovania tlaku/ pri ktorom podobne ako v krvi , tak aj v hodinkách sa helium uvolnuje. Cim rychlesia je dekompresia, tym rizikovejsie je to pre potapaca /kesonova choroba/ ale aj pre hodinky, kde hrozi, ze sklicko odletí prave koli náhlému nahromadeniu helia v puzdre. Pritomnost helioveho ventilu umožnila rychlu dekompresiu hodinkam, ale bohuzial ludske telo by to aj tak neprezilo, nakolko nam priroda aj napriek nasej dokonalosti nedopriala ziadny heliovy ventil. Seamaster 300m Diver ma heliovy ventil a teda moze byt pouzity saturacnymi potapacmi, Submariner nie je urceny pre tento ucel, pretože Rolex ma pre saturacne potapanie iny profesionalny model.Preto aj v nazvu minulych modelov Seamaster nechybal privlastok Professional a Submarineru to chýba. Kazdopadne Omega ma pre tento ucel specialny nastroj - PloProf Na zaver par ilustracii saturacnych potapacov a kesonov Edited December 24, 2018 by xoslic Link to comment Share on other sites More sharing options...
yegor Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 (edited) Diki pekne za vysvetlenie xoslic...doteraz som o tomto netusil.V každom pripade či už Seamaster alebo Submariner...kupou týchto kuskoch človek neurobi chybu. Edited December 24, 2018 by yegor Link to comment Share on other sites More sharing options...
mats Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 xoslic super prispevok Link to comment Share on other sites More sharing options...
warann Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 Tak nevím. Večer jsem tu drahnou dobu seděl s tím, že k tomu něco napíšu, nakonec zvítězila lenost a xoslic to ráno napsal pěkně. Jen mě prostě udivuje, že na hodinkovým fóru, kde bondovky má či měla polovina členů je tohle nějaká zásadní novinka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukyn77 Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 xoslic: díky za osvětu a první hodnotný příspěvek v tomto vlákně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 (edited) Tak nevím. Večer jsem tu drahnou dobu seděl s tím, že k tomu něco napíšu, nakonec zvítězila lenost a xoslic to ráno napsal pěkně. Jen mě prostě udivuje, že na hodinkovým fóru, kde bondovky má či měla polovina členů je tohle nějaká zásadní novinka.Ruku na srdce, kolik lidi tu o hodinkach neco fakticky vi? Myslim si, ze s nejakou hlubsi znalosti tu bude mozna par desitek lidi.. A to bude hodne optimisticky odhad. Sam se tam nepocitam, treba ve fungovani strojovny mam velky mezery a nedokazi posoudit konstrukcni rozdily.. Vizualni stranka, detaily, presnost, to je povrchni zalezitost. Jinak Seika a jejich MM300 to saturacni potapeni zvladnou bez heliaku, to uz je ale jiny pribeh Suby nejsou v tomto smeru tak dotazene... Edited December 24, 2018 by Axel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts