ramon Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Myslel jsem tohlehttps://www.ebay.com/itm/NOS-Vintage-WITTNAUER-2000-Perpetual-Calendar-Stainless-Steel-Dress-Watch/392132664517?hash=item5b4ced9cc5:g:ySMAAOSwtJxbrmCN:rk:4:pf:0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 16. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Vypadaj jak Orienty,nebo jestli nějaká licenční výroba....nebo kopie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 (upraveno) Tak už jsem zjistil, že to tady kdysi bylo. Je to nějaká zakázka, a je to ten model s 27 šutrama.The design of the ORIENT Perpetual Calendar is very similar to, if not exactly the same as the WITTNAUER 2000 series of Perpetual Calendar watches. That's because ORIENT manufactured those models for WITTNAUER by contract! Upraveno 16. ledna 2019 uživatelem ramon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 16. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 A tyhle,že by pro klienty z Ruska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 A tyhle,že by pro klienty z RuskaTyto těžko, to jsou kvartzky. S mechanickým strojkem je ale v Rusku dělala Raketa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 Nechci prudit, hodinky jsou to pěkný, o tom žádná, ale ten rok se mi rovněž nezdá. Např. ty které postuješ z chrona a že jsou z r. 1960, tak to je nesmysl. Orient totiž začal dělat automaty s 27 kameny až od r. 1967, a to ve strojku 4970. Když tak se podívej jaký strojek je uvedený na dýnku, podle toho se dá i určit období vzniku. Tak i 70tá léta jsou pro mě celkem šok. V té době tahle megaobrovské hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 Tak i 70tá léta jsou pro mě celkem šok. V té době tahle megaobrovské hodinky...To už jo, to už byly kalibry které se dávaly do King Diverů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 a jo, máš recht Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 18. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2019 Další přírustek,krásné s černým ciferníkem které jsem koupil na Chronu24 z UK,známa která pracuje v Anglii je převzala a má je přivézt v Březnu,už se nevím dočkat,už mám 11kousků ve sbírce,ještě mi nějaké barvy chybí.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 23. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 Další přírustek do sbírky,modro-šedivý ciferník,v top stavu,už to je 12 barva,toužím sehnat bílé a žluté Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 23. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 Kolekce do tmava,z leva modro-šedivé,tmavě-modré,tmavě-fialové,modré,ještě čekám na černé z Anglie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 Chlapi zdar, zeptám se jako neOrienťák - ten nekonečný kalendář končí kterým rokem?Počítám, že max do 30 let zemřu, a to si teda fandím, tak jestli by do té doby vydržel ;o)Zásadně si kupuju hodinky "tyhle už fakt nafurt" a kolikrát mi to i půl roku vydrží... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delapancha Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 No na netu se mi nepodařilo najít, ani v návodu to orient neuvádí.Tak sem sáhl po těch svých a ty mají rozpětí od 2003 do 2024, tedy mi vychází celkem 22 let. Jestli platí pro všechny strojky, modely, netuším, teď už nevím ani co za strojek je v těch mých. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delapancha Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 Taky záleží jak "čerstvé" koupíš, kterým rokem budou začínat. Ale dají se samo používat dále, i když ti "dojdou" roky, ale musíš vědět, který rok je schodný, dny a datum, s rokem na věnci tvých konkrétních. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 (upraveno) Když o tom tak přemejšlím, řekl bych, že rozpětí 22 let je málo, bylo by potřeba 28 let, což je nejdelší perioda (pro přestupné roky), po které se dny v týdnu pro dané datum opakují. Nepletu se? Takže na těhle by neměl jít nastavit rok 2028 (=2000), 2056, 2084. Je to tak, ne? Upraveno 8. února 2019 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delapancha Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 No, "zkoumal" sem to jen chvíli, ale na zahraničním fóru sem na to číslo narazil, těch 28 let. Byl tam i odkaz na shodné roky ve spojení s věčným kalendářem, ale byl již nefunkční. Ale v rychlosti Google nabídl toto a navíc česky: https://kalendar.beda.cz/kdy-bude-mozne-znovu-pouzit-rocni-kalendar Mě to aspoň nakoplo své kalendáře po dlouhé době vytáhnout ze škatule a snad je i chvíli ponosit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2019 ...no jasně. Kritický jsou ty přestupný roky, tam je to ob 28 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 16. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2019 Dík chlapi, máte recht. Jestli je tam sada 28 roků, tak dejme tomu. Toto století jim to vyšlo, bo rok 2000 byl přestupný, takže řada může pokračovat standardně. Na rozdíl od roků 2100, 2200, 2300 - ty přestupné nebudou, až zas 2400. To jsem zvědavej, jak se pak Orienťáci přeorientujou ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 21. února 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2019 Další barva do sbírky,krásné tmavě modré se zlatýma indexama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petanprim Odesláno 28. února 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2019 Tak že podařilo se mi sehnat další barvu do sbírky,už 14 mám barev,vím pro někoho pacient pro chocholouška Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se