Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nijak Tě nechci ovlivnovat, ale v cenové relaci 25+ je jasne nejlepší Seiko. Např. SPB051J1. Povrchová úprava oceli proti poškrábání, přesnost do 3 sec. a vypadají dobře. Te jen taková myšlenka....

Nevravím, že je Seiko zlé, ale o tomto by som dosť pochyboval, hlavne čo sa strojku 6r15 týka. Niekomu ide vrámci COSC, niekomu ide (použijem výraz od shewcza) od plotu ku stene.

• Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Chlapi, existuje mezi diverama něco s keramickou lunetou kromě legalizovanejch kopírek rolex mustru, Tissotu s plastem ve strojku, wardu s vidličkama a mikrobrandu, se swiss strojem, řekněme do 25? Motám se v bludnym kruhu.

Alpina Seastrong?

Čo sa strojkov týka, u swiss made toho moc nezoženieš do 25tis. Kč. Máš na výber prakticky len 3 strojky: Sellita SW200, ETA 2824-2 a ETA radu C07. "in house" strojky na báze 2824 nerátam.

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odesláno

No popravde nerozumiem, na čo sa vôbec pýtaš.

Proste do 25tis. Kč zoženieš nové kvalitné swiss made potápky buď od microbrands alebo od značiek "nižšej" kategórie.

Odesláno

Pokud chceš bicolory, tak bych ty Mida bral, designově jsou povedený. Toho PVD bych se nebál, zlato drží i na Orientech a Invictách, a to je přítelkyně nosí už leta a žádný leštěnky to teda nejsou, sedřený je to jen na tom článku, co se trvale dře o sponu. Není to žádný Casio za 5 stovek. Asi bys nebyl ochotnej platit za tah s článkama ze zlata :), tak myslím toto dilema máš předem vyřešený. K tomu strojku, pokud netrefí přesnost ve fabrice, tak následně je v podstatě neseřiditelnej, ale pokud přesně jde, tak tu přesnost stabilněji dlouhodobě drží. Jinak není špatnej (ten kovovej).

Odesláno

Čo som tak čítal ohľadom regulácie Powermatic 80, tak regulovať ide, len nie tak ako ETA 2824. Treba to vyregulovať pomocou skrutiek priamo na balance wheel. Je to troška komplikovanejšie, ale regulovať ide.

Odesláno

Divery s Etou jasna volba,Glycine SUB aqarius,Mido capitain a za trosku viac Alpiny.Teda pokial tieto znacky nepovazujes za odpad,alebo nizsiu hodinarcinu

Odesláno (upraveno)

Žádnou značku nepovažuju za odpad.

Glyciny zajímavý, ale lug to lug 54 to bych měl tak tak, no nemaj tah. Captainy nemaj keramickou lunetu. Velká škoda.Seastrongy na tahu přelejzaj rozpočet a nejsem si jist lunetou. Nelíbej se mi, tak jsem to ani neřešil.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Čo som tak čítal ohľadom regulácie Powermatic 80, tak regulovať ide, len nie tak ako ETA 2824. Treba to vyregulovať pomocou skrutiek priamo na balance wheel. Je to troška komplikovanejšie, ale regulovať ide.

Máš pravdu, nějak to půjde, ale bude to asi dost komplikovaný. Ve fabrice při výrobě se to reguluje jiným způsobem, prý nějak laserem, a kamoš to kdysi reklamoval a raději mu tam dali novej strojek.

Odesláno (upraveno)

Žádnou značku nepovažuju za odpad.

Glyciny zajímavý, ale lug to lug 54 to bych měl tak tak, no nemaj tah. Captainy nemaj keramickou lunetu. Velká škoda.Seastrongy na tahu přelejzaj rozpočet a nejsem si jist lunetou. Nelíbej se mi, tak jsem to ani neřešil.

Ešte ti ostáva Davosa Argonautic, Ward Trident 600, Steinhart Ocean Two.

Certina DS Action Diver som vyradil z dôvodu oceľovej lunety.

Inak taká kacírska otázka, musia to byť čistokrvné potápky? Čo tak Alpina Alpiner 4 GMT?

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odesláno

Argonautic jsem vyřadil, ale dost jsem si je prohlížel, pak jsem si je dal na ruku a nebylo to ono. Wardi o kterých píšeš mají všechny ke keramice kapku a vidle, nebo ne? Každopádně ty už jsem řešil v jejich vlákně. Štajni dvojky nemaj keramiku, ale plech.

Odesláno

No já prohlídl a vyzkoušel asi všechno. Plecháče hydry jsou na ruce moc pěkný, ale zas ten plech. I cenu díky novýmu modelu maj příznivou. Zase, maj na sponě mikroregulaci tří poloh. A já potřebuju 4 a je to tak tak. Otejkaj mi ruce až o dva centimetry.

Odesláno

Diky Daemonovi za opetovne odemceni vlakna. Myslim si, ze i kdyz uz si vybral jinde, tak tohle muze slouzit dal ke sdileni dalsich prispevku ke znacce Mido.

Treba ja jsem dnes narazil na hezkej clanek o historii znacky Mido v magazinu Watchit. Tak ho rad nasdilim i tady :)

http://watchit.cz/mido-robot-symbol-spolehlivosti/

Odesláno

Hodinky mám čtvery, s tim si vystačim. Mido letos slaví 100 let, já padesát. Když to vyjde, půjdu do těch jejich diverů. COSC, 600m, keramika, jištěná luneta, křemíkovej vlásek a td. V mojí situaci to vidim jako jedinej smyslnej krok, když opominu fakt, že už jen myšlenka na další hodinky je nesmysl :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...