Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, zajímá mě váš názor na hodinky od firem typu - Esprit, Joop, Diesel atd... - které rozhodně nemají

historii ve výrobě hodinek. Nedávno jsem viděl zrovna od firmy JOOP designově nádherný hodinky k obleku,

ale ta značka mně fakt odrazuje. Cena byla cca.150,- euro což není sice moc, ale úplně nejníž to také není.

Nevíte někdo co tyto značky používají všeobecně za strojky?? Máte s nimi někdo nějakou zkušenost?? Designově

byly opravdu super, ale nevím.

Odesláno

design asi bude odpovídat aktuální módě, otázka je jak bude "trvanlivý", mě osobně představa hodinek na jednu sezónu moc blízká není. V Baselu byl srandovní nepoměr mezi gigantickými stánky těchto pseudohodinářských, módních značek a o 20m dál se tísnili ve svých mikrostáncích nezávislí hodináři se svými tourbillony :D

Odesláno
design asi bude odpovídat aktuální módě, otázka je jak bude "trvanlivý", mě osobně představa hodinek na jednu sezónu moc blízká není. V Baselu byl srandovní nepoměr mezi gigantickými stánky těchto pseudohodinářských, módních značek a o 20m dál se tísnili ve svých mikrostáncích nezávislí hodináři se svými tourbillony :D

Mám vcelku obdobný názor, jenom ho asi potřebuju od někoho potvrdit :thumbsup_anim: .... dík za reakci. A jinak z trochu jiného soudku, máte někdo zkušenosti se Zeppeliny??

Odesláno
Ahoj, zajímá mě váš názor na hodinky od firem typu - Esprit, Joop, Diesel atd... - které rozhodně nemají

historii ve výrobě hodinek. Nedávno jsem viděl zrovna od firmy JOOP designově nádherný hodinky k obleku,

ale ta značka mně fakt odrazuje. Cena byla cca.150,- euro což není sice moc, ale úplně nejníž to také není.

Nevíte někdo co tyto značky používají všeobecně za strojky?? Máte s nimi někdo nějakou zkušenost?? Designově

byly opravdu super, ale nevím.

Jak definovat firmu, která vyrábí hodinky?

Musí si sama dělat pouzdra? - No, to bychom tu nabídku hodně omezili.

Musí mít vlastní strojky? - To už by opravdu moc nezbylo. Musí si vyrábět sama i veškeré kompotenty pro strojky (jednotlivá kolečka, natahovací pružiny) - ani takovou firmu neznám.

Musí si sama vyrábět číselníky, ručky, ...

"Továrny" i poměrně známých značek jsou dnes jen takové "montovny", objedná se strojek, pouzdro, číselník, ručky (většina ani nemusí být vyrobena ve Švýcarsku) v té "továrně" - což může být jedna místnost velikosti obýváku s několika hodináři se z toho složí swiss made hodinky :-)

A ta tradice - o co lepší tradici mají značky vzniklé 18xx, které zanikly a zbylo z nich jen to jméno, které bylo později "vzkříšeno" oproti těm módním, nově vzniklým?

Ono je to většinou tak, že firma, která vyrábí hodinky si pronajme od firmy se zajímavým názvem (která vyrábí oblečení, ale třeba i úplně něco jiného) licenci a pod touto licencí pak vyrábí hodinky. Je na vlastníkovi licence, jak moc na výrobu dohlíží, někde to může být velmi přísné - může třeba posuzovat jestli design hodinek zapadá do celkové image firmy a třeba i určitým způsobem dohlíží na kvalitu. A tak vyrábí hodinky pod spousty různých názvů, které se k sobě nijak nehlásí.

A nebo obráceně - ta firma co má zajímavou značku si někde zadá výrobu hodinek podle vlastního designu.

Odesláno
A ta tradice - o co lepší tradici mají značky vzniklé 18xx, které zanikly a zbylo z nich jen to jméno, které bylo později "vzkříšeno" oproti těm módním, nově vzniklým?

minimálně v tom, že u módních značek není snaha o budouvání nějaké hodinářské tradice - progotta ať si klidně vyrábějí trička, parfémy.. cokoli, i hodinky, ale s hodinařinou to má pramálo společného - vždy to bude pouze módní doplněk a to by mě teda určitě neuspokojilo ;)

Odesláno (upraveno)
Jak definovat firmu, která vyrábí hodinky?

Musí si sama dělat pouzdra? - No, to bychom tu nabídku hodně omezili.

Musí mít vlastní strojky? - To už by opravdu moc nezbylo. Musí si vyrábět sama i veškeré kompotenty pro strojky (jednotlivá kolečka, natahovací pružiny) - ani takovou firmu neznám.

Musí si sama vyrábět číselníky, ručky, ...

Od letosniho roku je Rolex vyrobcem celych hodinek, tedy vsech soucastek. Pokud vim, maji od letosniho roku i vlastni vlasek, coz byla jedina soucastka kterou jeste loni Rolex nakupoval.

Upraveno uživatelem OldaA
Odesláno
Od letosniho roku je Rolex vyrobcem celych hodinek, tedy vsech soucastek. Pokud vim, maji od letosniho roku i vlastni vlasek, coz byla jedina soucastka kterou jeste loni Rolex nakupoval.

A dělá si ti takové drobnosti jako ručky, číselník, sklíčka, těsnění,...?

No dejme tomu, tak to bychom měli JEDNU firmu o které skutečně můžeme říct, že dělá hodinky :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...